Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Én egy 18 Wattos (EL84 PP)gitár erősítőt raktam össze. Marshall JCM800, turretre készült. Elsőre indult. Nem brummog, nem zizeg. Csak a gitárkábel hozza be egy kicsit a Kossuthot. Csak az építés öröméért készült.
Ott valami nagyon nem jó. Elég sok erősítőm volt már, jcm800is, meg van is épp, high gain cuccok is. Még egyiken se szólt a rádió :/
Nézd a jó oldalát: ha akarod használhatod akár "detektoros" rádióként is...
Akkor ez most erősítő vagy rádió?
Csak szó vicc ügyes vagy, grat.
Üdv.! Legújabb művem. Vf3. még van pár apróság, de üzemel.
Szép munka!
Az a két 10uf kondenzátor a kimenő terminálon mit vétett ,hogy csak lóg ott a levegőben ?
Az egy szabadalmaztatott megoldás lebegtetett vibrato hangzás hozzáadásához.
Kicsatoló kondi lesz, egyenáram ellen, csak még nincs meg mellé a 4700mikrós.
Sziasztok!
Elkészült végre a "labortápom". Pioneer, Proli, Alkotó féle LM324-es, végén 2 db 2N3773, referencia AD587 (mert ez volt a fiókban). Feszültséget helipottal állítom, a piros gomb (push set cc) megnyomásával az árammérő műszerről leolvasható a beállított áramkorlát értéke így nem kell rövidbe tenni a kimenetet a beállításhoz. A DC OFF- ON mind három kimenetet ki és bekapcsolja egyszerre ( relével). Üdv: Attila
Jól néz ki nagyon. Ez a "push set cc" gomb nagy ötlet. Ez tulajdonképp a kimenetet zárja rövidre? Nem teszi tönkre a gombot, mikor pl. 30V/2A-nál megnyomod?
Szuper, gratulálok.
Gyönyörű munka. Ha saját készítésű előlap, akkor hogy készült ? Vagy kiadtad valahová ?
Nem, az áramkorlát potméter feszültségét egy műveletierősítővel illesztettem az árammérő műszer bemenetéhez. A gomb a műszer bemenetét kapcsolja át a söntről az illesztő kimenetére. Az ötlet innen származik:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2019
Az előlapot a LibreOffice rajzoló programjával rajzoltam, majd vastag világoskék papírra kinyomtattam és lamináltam.
Tehát saját.
Sajnos nem lehet csak egy mancs-ot adni, de 100-at érdemelsz.
Egy labortáp sémájával én is csatlakoznék a tápépítők táborába.A táp felkérésre készült, mind külsőleg ,mind belsőleg meghatározott feltételekkel.Amiről nem áll mód közölni többet .Viszont ennyit lehet mutatni róla , hogy kinézetre milyen.
Azta mindenit, ez brutális!
Gratula!
Köszi srácok.. Nem csak az enyém az érdem. Tesómmal fabrikáltuk össze őket..
Na ez igen! Ez szép! Nekem eokkal jobban tetszik mint a nixie vagy a VFD. Mennyi egy ilyen kijelző élettartama?
Üdv
Kis bluetooth okositást hajtottam végre, a Kenwood házimozi erősitőmön. Fotón látható a modul is, ami beépitve kék zsugorcsőben van, +egy antenna kivezetve hátra. Egyik aux bemenetre lett kötve. A modul 5v os tápjával voltam gondban, mert amit találtam 5v, vagy 12v ot (step down - al) , és rákötöttem a modulra, az erősitő lhibával ekapcsolt, sőt egy bt modul el is füstölt. Mind 1 is, nem kisérleteztem. Inkább beraktam egy 5v os telefon hálózati töltőt fixre 220 ra. Igy van 5v a modulnak. Rendben működik is, de...... Sajnos van egy kis alapzaj, halk sipolás, amit főleg szünetekben hallani, kicsit zavaró. Valami bezavarhat, összeszed a modul. De Ha ráteszem a modulra a kezem, elhallgat. Lenne erre valami ötletetek, tanácsotok hogy lehetne megszüntetni? Köszi
Ha az antenna amúgy is hátra ki van vezetve, akkor a modult tedd fémkalitkába!
Nem akarom elhinni, hogy nincs 5v az erősítőben, vagy legalábbis ne lenne előállítható egy 5v-os stabkockával.
Biztos higy van a táp panelon, de szanaszét kell bontani az egészet, hogy hozzá férjen az ember.
De próbáltam most full fém "dobozba" is, nem szünt meg a zaj sajna. De ha fogom akkor csend van.
Próbáld meg próbaképpen egy tápegységről működtetni, ne arról a telefontöltőről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |