Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha ki van sülve a supercap akkor rákapcsoláskor nagy áramot vesz fel, szóval kell a Short circuit protection:Yes. Ha a supercap magasabb feszre van töltődve mint a modul kimenőfesze, akkor kiépítéstől függően a modul vagy bírja,, nem történik baja, vagy elszáll
A két modulod nem egy súlycsoport 10A vs. 2A
Üdv. Miért használnak 0ohmos ellenállást? Több helyen láttam már..
Az alsó linkelt modul elszáll, ha a kime eti feszültség alacsonyabbra van állítva, mint a bemenő. Gyárilag olyan 12V környékén áll a poti, szóval ha kapásból 13V-tal táplálod, elszáll. Előszőr 3-4V-ot adj neki, állítsd be a megfelelő feszültséget, majd ezután adj neki végleges tápot..Ez a kis modul 6-10W-ot tud maximum, és csak step up-ként tud dolgozni.
Általában olyan átkötés, amit az alkalmazott beültetőgép is tud kezelni.
Esztétikai szempontból használják. Jobban mutat, mint egy átkötés, egyszerűbb beültetni.
Néha biztosítéknak is előléptetik.
Pl. ha akadályok miatt a két pont nem köthető össze vezetékkel, vagy opcionálisan más értékű ellenállás is szóba jöhet a kapcsolásban.
Sziasztok, nem találok topikot neki: egyszerű kvarc mutatós falióra rendszeresen megáll aztán később magától elindul, elem jó, mechanika is nincs szorulás, egyszerűen az impulzus szűnik meg. Mi lehet a baja?
Arra nem tudok görcsöt kötni, hogy hogy:
Idézet: „egyszerűen az impulzus szűnik meg” Annó a Mária Hilfer Strasse-n vett a kollégám egy karórát boltban, meglepően olcsón. Nagyon hasonlót produkált, itthon alaposan átnézve kiderült, hogy tekercs egyik kivezetése volt eltörve. Természetesen nem a felső...
Kontakt hiba. A környezet folyamatosan rezeg. Ez a rezgés okozza.
Nem tudok szépen rajzolni amióta a telefon behalt. Tekercselésnél adódott egy olyan gondom hogy a középső kivezetett szálnál ha visszavezetem a szálat és folytatom az elálló szál miatt félre dobja azt a szakaszt. Van valami trükkötök erre?
Azt szoktuk csinálni, hogy a szigetelő csövet végigvezetjük, és ott ahol van a megcsapolás ott "kicsippentjük".
Ilyen módon egyforma lesz az egész sor, és nem csúszkálnak össze a menetek.
Sziasztok!
Pár éve egy régebbi újságban találtam ezt a kapcsolást. Sajna kerestem újra, de nem találtam meg. Próba panelen megépítve, a nyomógombot megnyomva csak világít a LED és semmi más. Ha a gombot elengedem, akkor a LED elalszik és a kimeneten sincs jel. Amire emlékszem, mint egy prioritás kódolóként szerepelt, relék meghajtására. Esetleg ötlet valakinek, hogy normálisan működésre lehessen bírni? Köszönöm!
Az rendben van, hogy a T2, T4, stb tranzisztorok emitterei össze vannak kötve, de nem kéne még valahová? Mondjuk egy emitter ellenállás?
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2019
A rajzon a LED-ek záróirányban vannak, nem is világíthatnának.
Ilyesmit keresel? A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2019
Hello! Oly annyira, hogy maga a táp van fordítva. (De ettől még jó nem lesz..)
Hy!
A kacsolásirajz így volt és az alapján rajzoltam meg Eagle-ben. Pont azért kérdeztem, hogy esetleg valami módosítás kell e még. Jelenleg csak akkor van a kimeneteken feszültség, ha a kimenethez tartozó nyomógombot nyomva tartom. Elviekben a kapcsolásnak úgy kellene működnie,hogy ha megnyomom a csatornához tartozó nyomógombot, akkor megtartja a kimenetet és csak egy másik csatorna választásával lesz inaktív az előzőleg aktív csatorna.
Hy!
Módosítottam a rajzot. Az értékéből nem von le semmit egy fordított LED, ugyanis a a dugaszos próba panelen egy mozdulat megfordítani a polaritást. De attól a rajzon szereplő kapcsolás továbbra sem működik úgy ahogy kellene. Sajnos. Valóban egy csatorna választó ez is.
A LED-del szerettem volna felhíni a figyelmedet a polaritás helytelenségére. Nem az a megfordítandó, hanem a táp +12 V és GND.
A páros pozíciószámú tranzisztorok közös emittere és a jelenleg hibásan pozitívnak jelölt táp közé kell egy ellenállás, próbára 10 k értékben.
Igen, erre gondoltam. Elég két kapcsolónyit kiépítened a kapcsolásból, a működőképesség/képtelenség már azon is tesztelhető.
Köszönöm a segítséget. Sikeresen működik a dolog. Bár akadt egy kis kontakt hibásodás, de ez talán betudható a próbapanel hibájának is.
Sziasztok!
Ez a kapcsolás megépíthető olyan módon, hogy egy tápfeszültséget igényeljen csak, és az ugyanarra a tápfeszültségre kapcsolódó végerősítővel a kimenete összeköthető legyen? Azt tudom, hogy egy tápfeszültséges műveleti erősítők léteznek, de az a tippem, hogy a ki-bemenetet is át kéne alakítani valahogy, mert az aszimmetrikus tápos audio kapcsolások jellemzően elkó csatolással rendelkeznek..
Szia! Természetesen átalakítható egyszeres táplálásúra, alkalmas topicban szívesen segítek. A BSS rajz elég kusza, nyomokban tartalmazza is a megoldást.
Üdv! Mint reloop is jelezte, részben a rajz, súgja is a megoldást. Az eddigi test pontot helyett a negatív tápot használod e célra. A volt testpont kell az áramkörök tápfeszültség felezésére az IC-knek tovább is, mint a tíz mikrós kondinál látszik, de mind két kondenzátor elé kötss egy-egy pár kiló Ohmos ellenállást és a kondikkal párhuzamosan huszonkét-huszonkét kiló Ohmot. (szúrés és feszültség felezés) A tápfeszültség negatív és pozitív ága közé egy szűrő kondenzátort. Értéke nem kritikus. Szerintem, már hús Volttal is működhet.
Hátránya, hogy bekapcsoláskor koppanhat.
Sziasztok.
Múltkor ITT feltettem egy kérdést aggregátorral kapcsolatosan. Most ugyan az lenne a kérdésem, ez vajon már jó lehet egy inverteres hegesztőhöz?
Sziasztok!
Van egy Weller TCP-S 24V/50W -os pákám,ehhez szeretnék egy szabalyzót építeni,amivel a páka hőmérsékletét tudom állítani.Tud esetleg valaki egy kapcsolásirajzot küldeni?Egyéb segítséget is elfogadok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |