Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, bár frekvencia kétszerezőt készíteni már nem a soros ellenállás kategória. Viszon a motor ami nekem van nem BLDC hanem valami bonyolultabb asszinkron és mint látszik AC-val megy. Ismét kipróbáltam egy maszkoló szalaggal leragasztani a légkiömlő felét és hallani ahogy belassul és lecsendesedik de nem ad hibát és áll meg.
Ha leragasztod a légkiömlőt arra figyelj hogy kisebb légszállítás mellett ugyanannyi hűtőteljesítménnyel lefagyhat a beltéri hőcserélő .. Ha csöpög folyik a víz a beltéri alól akkor az "azért van"
Ha a PWM-et csökkented az is megoldás. Általában azért PWM mert egyszerűbb megoldaniuk. De ha fogsz egy 10 k potit, meg egy 5 V-os feszültségforrást aminek közös a GND-je a 15 V-al és a 300 V-al, akkor is megy és az nem PWM. Nem tudjuk, hogy mennyire vagy jártas az ilyesmiben. Akár arduinoval is megoldhatod a dolgot. Egyszerűen leveszed az eredeti pwm jelet és készítessz helyett másikat. Egy alvósat meg egy olyat ami csak simán klónozza a bemenetet és minden működik mint eredetileg. Ha beleszólsz a visszacsatolásba is, akkor Te leszel a császár. Hogy megér-e ennyit azt neked kell eldöntened. A 300 V-os oldalt ne piszkáld, mert nem fog segíteni! Meg egyébként is.
Ha olyan motor van benne, mint amit linkeltél, akkor a dolog tárgytalan, mert az egy sima Hall jeladós visszacsatolással felszerelt egyfázisú segédfázisos asszinkron motor... Ezt simán triakkal szabályozzák. Itt működhet az utólagos feszültség csökkentés. Ez esetben is látja a vezérlés a fordulatot. Talán itt is szerencsés lenne a triak vezérlőjelét megszakítani és úgy belenyúlni a fordulatszámba.
Valószínűleg azért esett le a fordulat, mert érezte a vezérés, hogy a leragasztás miatt kisebb lett a légszállítás, nagyobb a fordulat és visszavette, hogy meglegyen a célérték. Viszont az elektronika a hőcserélő közepes hőmérsékletét is észreveszi és be fog avatkozni.
A képen látható motor egy sima kalickás forgórészű, egyfázisú, aszinkron, segédfázisos motor... A plusz három vezeték a HALL jeladóé, egy táp, egy GND meg egy kivezetés a jelnek. Ha ellenállással akarod csökkenteni a fordulatszámot, akkor készülj fel, hogy melegedni fog rendesen, meg egyébként sem az ajánlott kategória. Csak van egy ismerősöd, aki megoldja tisztességesen.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Elektronikai ismereteim vannak de a programozást kerülöm mert kezdő is vagyok és időm sincsen. Maradnék a teljesen HW megoldásoknál. Igen még nem tudom milyen teljesítményű ellenállásra lehet szükségem, és az értéket se tudom még. A motor csak 20W teljesítményű ahogy látom szóval remélem egy 5W vagy max 9Wos ellenállás elég lesz. Azért maradnék az ellenállásnál mert így elkerülhetem a teljes panel kibányászását, elég a motor kábelét megszakítanom. Nem igazán van kedvem ha működik ellenállással, hogy kibányásszam a vezérlőpanelt és módosítsam a Triac vezérlését.
Ha dögség fájna akkor sokszor ordítanék. Másnak van türelmem megcsinálni valamit rendesen de magamnak nincs. Suszter cipője lyukas.
Sziasztok!
Egy kérdés amire mindenki mást mond. Padlásra mehet egy 5,3kw kültéri? nekem oda lenne egyszerűbb és praktikusabb felszerelni, mint az oldalfalra. családi ház felső szintje. A padlás zárt 100m2 gerincnél a belmagasság 3,5m, de nincs forróság, most az elmúlt napok kánikulájában infrás hőmérővel mérve padlás felszíne 35-36 fok a tető 38-40 fok kint a levegő 33fok volt. palatető ami deszkázva lett és arra került a lemez. szóval ilyen hőmérsékleti viszonyok között nyugodtan felrakhatom a padlásra? vagy nagyon befűtené? előre is köszönöm a válaszokat István
Nyugodtan ! A kültérik ma már "sivatagi" klímára vannak tervezve ez a hőmérséklet meg sem kottyan nekik , lényeg hogy valamennyi szellőzése legyen a padlásnak (ne tudja a kültéri nagyon felfűteni)
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
köszi a választ.
A teljesítményt sem fogja befolyásolni, hogy ott melegebb van? arra gondoltam, hogy a padlás ajtó (ami a szabadba nyílik),felső részére rakok valami perforált lemezt, az elég lenne szellőzésnek?
A kültéri 70 fokra van tervezve ha az ajtó "nyitva" lesz és jár a levegő akkor nem lehet probléma.
Maximum annyi hogy jó puha gumilábra kell tenni hogy a plafon ne hozza át a kompresszor rezgését A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
köszönöm, még egy csőhajlításos kérdés.
A válaszfal átfúrás kb 15cm után rögtön felfelé a mennyezeten keresztül a padlásra szeretném vinni a csövet. A beltériből kijövő csövet 90fokban kellene felfelé hajlítanom, a 6-os csővel nincs gond de a 12-es csövet kézzel meglehet hajlítani a fal síkjában vagy ahhoz már kell hajlítógép?
Ha nincs gyakorlatod benne akkor nagyon ajánlott legalább egy karos csőhajlító , nem kell hajlítógépet bérelned , az pénzkidobás .
Üdv!
Bocs, hogy szólok nem egy olajgyűjtő ívvel kéne indulni? (lefelé) El szoktak feledkezni róla. Ha a beltériben marad az olaj az érdekes jelenséget okozhat. Bevakolt csövezésnél érdekes a javítás. Merhogy a kültéri felé kéne a kalorikus csőnek is lejteni.
Az "olajzsák" csak akkor kell ha 3 m nél nagyobb a szintkülönbség a beltéri és kültéri közt , 1 m szintkülönbségnél még van akkora áramlási sebessége a gáznak hogy nyugodtan visszahordja azt a kevés gázt ami kikerült a rendszerbe (egyébként az új keverék gázok (blend) már jóval kevesebb olajat hordanak el mint a régi R22 .
Sziasztok !
Az itt felmerülthöz hasonló kérdésem lenne. Családi ház kisszobájából szeretnénk kitelepíteni a klímát a nappaliba (túl lett méretezve valószínű elég lesz). Most a fal két oldalán van a kültéri- és a beltéri egység. A ház eltolt szintes, így tudnánk a nappali "belső" falára tenni a gépet*, de ekkor a kültéri a padlás közepére kerülne. Nem használjuk a padlást, ha maradék gipszkartonból csinálnék egy kb. 1*1,5 m keresztmetszetű légcsatornát** amin keresztül friss levegőt szívhatna a gép, az segítene az optimálisabb működésben ? * Nem akarnám "szívatni" a klímást új csövezés gyártásával, gáztöltet ellenőrzésével... ** Van az oldalfalon egy ajtónyi nyílás, onnan a gépig...
Lehet légcsatornát csinálni a gépig de ha van természetes légmozgás akkor nem szükséges .Rontani nem fog a helyzeten . De ha úgy döntesz hogy csinálsz , gondolj a karbantartásra (kondenzátor felület tisztítás) , és tegyél rá egy könnyen nyitható szervizajtót
Sziasztok!
Vortex VAI-A1219FJSVW Wi-Fi légkondiciónálóval kapcsolatban van kérdésem. A Wi-Fi hálózat beállítás megy, de ha nem vagyok a ház közelében ahol van a légkondicionáló és mobil hálózaton keresztül szeretném vezérelni akkor nem tudom. Hogyan kell beállítani az Androidos telefont vagy az AC Freedom programot, hogy távolról is elérjem a légkondicionálót mobil hálózatról? Vagy ha ezzel a programmal nem megy csak otthoni Wi-Fi hálózatról akkor van más program erre? Vagy a routerba nem álítottam át valamiket, hogy mobilhálózatról is menjen? Köszi előre is!
Csak neten keresztül dolgozik , tehát onnan tudod vezérelni ahol van net elérésed .Mobilnetet vegyél a telódra akkor bárhonnan működni fog .
Köszi! De van a telomon mobilnet, és épp ezért kérdezem.
Van olyan, amikor a wifi hálózaton belül tudnak csak a dolgok egymással kommunikálni, az az egyszerűbb megoldás.
Csak így meg nincsen értelme a wifi-s légkondinak, mert így csak közönséges távirányítónak jó csak a teló.
Nem tudom mi lehet a probléma , a mi klímánk (MDV) bárhonnan bekapcsolható-szabályozható. Feltette a fiam a telójára az alkalmazást és ....
Szia!
Igaz, hogy az általad megnevezett alkalmazást nem ismerem, de attól még működhet. Sajnos nem vagyok informatikus, így nem tudom értelemesen elmagyarázni és a megoldás pontos nevét sem tudom. Ahogy kaqkk írta, a MIDEA-nál (MDV, FSIHER, AIRFEL stb.) működik, mert az appon keresztül regisztrálsz egy weboldalra, ami közvetít a klíma és az applikáció között. Úgy tudom, hogy a GREE, a SAMSUNG és a DAIKIN is ilyen. Ez szerintem segíthet: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2019
Úgy nézem, hogy ezt a Vortex masinát az AUX gyártja. Eddig azt hittem, hogy ők sem külön gyár, de azt írják magukról, hogy igen. Innentől kezdve külföldi oldalakon is érdemes rákeresni a problémára csak AUX-ként.
Gyenge hatásfokkal fog menni, és nagyon fel fogja melegíteni a padlást (tapasztalat korábbi melóhelyről). Amikor már dögmeleg lesz, akkor megeszi a hajadat is, mert nyélen megy benne a kompresszor de így sem fog hűteni rendesen.
Nálam a pincelukban van, ott jó hatásfokkal emgy télen nyáron.
Adott egy egycsöves mobilklíma, nagyon zörög benne valami. Szétszedtem, a kompresszor rázkódik benne annyira hogy rezonálnak a csövek is benne, de hiába fogom meg nagyon rázkódik akkor is. Gumibakok jók, valamiért rázza magát.
Akkor gondolom a kompresszor készül megadni magát... ?
Sziasztok,
van-e valakinek tapasztalata wifi opciós monosplit klíma BMS (épület automatika) rendszerbe integrálásával kapcsolatban?
Szia!
Wifi-n keresztül nem, de értelmes márkának vannak felügyeleti interfészei és onnan akár Modbus, akár Lan.
Akkor csinál ilyet, ha már vákuumban megy. Hűteni hűt? Nem koszos nagyon a kondenzátora?
Valószínűleg a kompresszor támasztórugói-törtek vagy akadtak ki , csak kompresszor cserével javítható
|
Bejelentkezés
Hirdetés |