Fórum témák
» Több friss téma |
A BFU-vam csak párhuzamos eltolást állítasz.
Köszi! A "párhuzamos eltolás" azt jelenti,hogy érzékeli a szoba hőmérsékletét és tudom a BFU-n szabályozni? Lehet,hogy hülye kérdés,de a környéken senki nincs aki Buderushoz nyúlna! Bekötése mennyire bonyolult? Köszi,ha segítesz!!!
Nem villásdugóval van bedugva hanem be van kötve. Akkor is megoldhatja a problémát a csatlakozás megfordítása? Köszi!
...ha eddig jó volt (üzemelt) akkor nem! Nem értek hozzá,de ezzel szívtam én is!
Hozzám került egy gázkazán vezérlőpanel javításra. Sajnos aki hozta belekeveredett a panelokba, és nem tudja, hogy milyen kazánba való.
Arra kérnélek benneteket, hogy segítsetek beazonosítani a panelt. Ugyanis tápegység gondja van, mert eldurrant a táp IC a panelon. Ez sem azonosítható. Mellékelek képet a panelról, és a vicc kedvéért az IC-ről. Annyit tudok róla, hogy hat lábú. Az 1-5-ös láb össze van kötve és még oda van kötve egy üvegcsöves dioda és egy ellenállás. Erről is teszek fel képet mert én 2R2-nek nézem, de szakadtnak mérem. Az IC a 4-es lábon kap testet amit a 6-oon kapcsolna tovább a primer tekercsnek, Sajnos elég kevés az infó, de hátha van valaki akinek ismerős lesz a panel!
Szia!
Mintha Saunier Duval-ba való lenne a panel... Az IC típusa TOP243YN
Szia! Valóban Saunier Duval kazánba való! Köszönöm a segítséget!
Szívesen!
Az ellenállás szerinted is 2R2 ?
Igen.
ez is segithet
Helló! Köszönöm a rajzokat! Az alkatrészek beszerzése van folyamatban, ha megjönnek akkor összerakom a panelt, és lepróbálom. Mindenképpen visszajelzek a végeredményről.
A képek java bélyegméretű lett, ebből nem néz ki senki semmit.
ird be a SYMS17 -et a gugliba es kapsz mást is
Sziasztok!
Fégtherm C18 kazánnál stemco-t cserélek kérdés a termo elem 2 drótjai közül mindegy, hogy melyik hova megy a stemco-ra,mert nem látok rajta jelölést?
Köszönöm,szmv2 panelen mekkora üvegbiztosíték van nem látni rajta ,csak annyit ,hogy 250V meg még egy kérdés ugye panelt cserélek a régin 3 vezeték ment a kazán termosztátra ,de az új panelen csak két vezeték van ,melyikre kell kötni melyik szálát az új panelnek a mellékelt kép alapján?
Üvegbiztosíték: 1A
Az új panel két vezetéke a „P1”-re és az „1”-re megy. A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2019
Sziasztok!
Segítséget szereknék kérni. Ferroli domina Oasi C24E vezérlőpanel nem ad szikrát. Gázszelepet nyitja. Kiáll lánghiányra. Nem találtam leírást, hogy a panelen hol keressem a hibát. A vezérlő egy részét megvizsgáltam. De én még nem jöttem rá. Ha Valaki javított már ilyen panelt szikra hiány miatt, legyen kedves leírni. Előre is köszönöm szépen.
Sziasztok!
Sajna vissza kell raknom a régi vezérlőt,de balf.sz voltam és nem fotóztam le a bekötést a mellékelt képek alapján megtudja nekem valaki mondani ,hogy kell bekötni az odáig tiszta, hogy az 1-2 lábra megy a szivattyú utána a 3-4 lenne a betáp a 8-9 meg a termosztát , de már eleve bezavar ,hogy a 3-5 át van hidalva , mert nem rémlik hogy 1 lábra két drót ment volna.
Nem lehet, hogy ez a panel nem is a fedélen levő rajz szerinti, hanem az ► ebben a kommentben levő utolsó rajznak megfelelő?
Köszönöm válaszod,nagy valószínűséggel igazad van valaki elfelejtette lecserélni a bekötési rajzot,de hétvégén megmondom jó e ,ha jól veszem ki a rajzból ,amit linkeltél (nem lehet tovább nagyítani, mert eltorzul)a szobatermosztátot a 3-4 sorkapocs lábra kell kötni?
Jobb klikk a kép felett és megnyitás új lapon, így a teljes felbontást kapod.
Igen, a kétvezetékes szobatermosztátot a 3-4 sorkapocs lábra kell kötni. A kép nagyítását pedig úgy csináld, ahogy Inhouse írta.
EZ a jó rajz ahhoz, hogy be tudd kötni csak vissza kell követni a sorkapocsba kötött áthidalásokat a kazántermosztát és kondenzátor pontjaihoz. A retesz "szokott" átkötve lenni, mert nem minden háztartásban üzemel együtt két hőtermelő egy légtérben.
Sziasztok!
Köszönöm a választ mindhármatoknak ,működik a vezpanelbekötés,de van más baja is ennek a nem tudom minek nevezzem kazánnak,kezd idegesíteni nincs véletlen köztetek valaki ,aki ismeri búját baját a c sorozatú kazánnak és lehetne vele váltani pár szót ,mert már lövésem sincs mi lehet a baja és nagyon gyanítom , ha szerelőt hívnék ő is tanácstalan lenne .
Sziasztok! Valaki leírná (rajzolná) hogyan kössem be a bud. loganó G124 Logomatic 2107 vezérlőbe illetve a BFU szobatermosztátba a vezetékeket! Vezeték kiépítve két szál,csak nem tudom mit hová!
Köszönöm ha valaki tud segíteni!
Sziasztok!
(Előzmény: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2202467.html#2202467 ) A fenti problémám azóta is fennáll, de nem találok hozzá alkatrészt... szét merjem szedni a váltószelepet, lehet a hibát takarítással orvosolni, vagy van hozzá tőmítéshez/felújításhoz szükséges "alkatrész" ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |