Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3050 / 3599
(#) granpa válasza ftirius hozzászólására (») Júl 9, 2019 / 1

Nagyon csúf azaz állórész tekercs; nincs leégve? Vagy a kosztól menetzárlat? Kimérted? A nagynyomásúval vigyázz, sérülhet!
(#) ftirius válasza granpa hozzászólására (») Júl 9, 2019 /

Magasnyomásom nincsen sajnos. Kimértem: mindkét tekercs 1.5 Ohmot mutat.
(#) bbb válasza ftirius hozzászólására (») Júl 9, 2019 /

Áztasd gázolajban, majd benzinben és ki tudod takarítani.
(#) granpa válasza ftirius hozzászólására (») Júl 9, 2019 /

Az igazi a Brigéciol lenne. Utána meleg víz és szárítás.
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 9, 2019 /

elfogadnám,ha...
Ez akkor elkerülte figyelmed?
Éppen arra találta ki Janigel, amit szeretnél.
(#) jani1987 válasza szs hozzászólására (») Júl 9, 2019 /

Azt se tudtam hogy létezik.
(#) Firefighter1 hozzászólása Júl 9, 2019 1 /

Szisztok!

Ötleteket szeretnék kérni hogy mit lehetne átalakítani "Moddingolt" számítógépházzá.
Két mini és egy micro alaplap kerülne bele.
Sajna a kanna kicsi.
Alufelni lenne itthon, de az gumival nézne ki jól azt mwg 30 alatt nem kapok.
(#) antikzsolt válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 9, 2019 /

Bakelit lemezes rádió?
(#) bbb válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 9, 2019 /

Ez sok mindentől függ... Mid van? Hova raknád? Mekkora kell?
Pl. Erősítő dobozába is rakhatod, az meg különösen izgalmas akkor, ha a kijelzőit is fel tudod használni. De mehet régi VHS videomagnó dobozába is (kijelző itt is játszik).
(#) (Felhasználó 116638) válasza Firefighter1 hozzászólására (») Júl 10, 2019 / 1

Offolás helyett próbáld itt:

Dobozolási technikák
(#) cupika97 hozzászólása Júl 11, 2019 /

Sziasztok. Nagyon OFF. Somoskőújfalu vasútállomásra kellene mekem telefonszam. Ami van egyfolytában foglaltat jelez. Ha valaki megtudná szerezni, megkoszonnem. Szlovakiaval nem működik a modemes kapcsolat, azért hívnám őket. Köszönöm.
(#) Frankye válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 11, 2019 / 1

Próbáld meg ezt: +36/1 512-2749
Elvileg ez vasútüzemi szám kívülről hívhatóan, talán felveszik ezt.
(#) cupika97 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 11, 2019 /

Köszönöm szépen. Közben felhivtam Budapestet, aztán nemtudom kit, és szereztem számot, sikerült minden. Mégegyszer köszönöm.
(#) Frankye válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 11, 2019 /

Szívesen. Lényeg, hogy sikerült elérned.
(#) szs hozzászólása Júl 12, 2019 /

Felvetődött egy téma, és mivel inkább idevaló, ezért itt beszéljük meg!
Nevezetesen a "bakelit"-ról van szó, amit én mindig nagylemez/kislemez, a régieket pedig 78-as lemezként emlegettem.
Sohasem említettem "bakelit" -ként, még kevésbé (pedig az közelebb állt volna az igazsághoz) sellakk-ként, az újabbakat "vinyl"-ként. Sőt, a '80-as években felénk senki sem emlegette a fentieket, lemezt/nagylemezt/kislemezt mondtunk, néha 33-asnak és 45-ösnek, de először így, hogy "bakelit", én csak már a '90-es évektől hallom.
Ezért érdekelne, ki hogyan szavaz, annakidején (90 előtt pl) ők hogyan nevezték ezt?
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Júl 12, 2019 /

A "bakelit" újabb keletű elnevezés, 90 előtt mifelénk is csak "kislemez / nagylemez" elnevezés volt. Még "hanglemez" neve volt ritkábban.
(#) tbarath válasza szs hozzászólására (») Júl 12, 2019 / 1

Sokan használják a bakelit szót rá, én is, noha noha sose készült abból. Ez van.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 12, 2019 / 1

Felénk egyszerűen csak "lemez" volt...

Furán is néztünk volna arra, aki nem azzal dicsekszik, hogy megvan a legújabb Omega lemeze...

De senki sem esőcsatornára gondolt, pedig az is hasonló alakú volt már akkor is, valamint szintén lemez...
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2019
(#) granpa válasza szs hozzászólására (») Júl 12, 2019 /

Így jár, aki fiatal. Bizony az '50-'60-as években nem is hívtuk másképp. Semmi sellak meg vinyl, pedig tudtuk, hogy valójában az.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2019
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Júl 12, 2019 /

Nálunk bakelit lemez volt. Na meg az a jellegzetes illata.
Jaj, de sokszor meghallgattam az István, a király rockoperát. Az volt a kedvencem.
(#) mnyugger válasza granpa hozzászólására (») Júl 12, 2019 /

Van pár 78-as bakelitem. Sajnos fogy. Amikor előveszem mindig van közte törött.
(#) janir18 hozzászólása Júl 13, 2019 /

Mi is lemeznek neveztük, ritkán hanglemeznek. De ha valaki bakelitet mondott akkor tudtuk, hogy erre gondolt.
(#) ronin75 válasza szs hozzászólására (») Júl 13, 2019 /

Felénk akkor kezdték bakelitnek nevezni, amikor jobban kezdett elterjedni a CD. Mert az is lemez, ez is lemez. Így, hogy megkülönböztessék, az egyik lett "cédé" a másik "bakelit". Akkoriban minden müanyagfélét a nagyszüleim is bakelitnek neveztek, de szerintem ma sincs ez màsképp, a PVC-n és a PET-en kívűl nem sok müanyagot ismer az általános köznyelv.
"Vinilként" sosem hallottam emlegetni, legfeljebb csak itt, ritkàbban "korongnak" is hallottam nevezni.

De szerintem nagyon sokan hallgatták a bakeliteket Videoton hangfalakon.
(#) Remci hozzászólása Júl 13, 2019 /

Ha már így szóba jött a lemez. Nekem is van vagy két dobozzal,de már porosodnak. Mivel érdemes ezeket takarítani hogy ne sérüljön,karcolódjon?
(#) szs válasza Remci hozzászólására (») Júl 13, 2019 / 1

Semmilyen vegyszerrel, mosogatóval sem.
Langyos desztillált vízzel, puha ronggyal, nem dörgölve, inkább csak kínálgatva vele.
Sok víz, kevés hozzáérés.
(#) mnyugger válasza szs hozzászólására (») Júl 13, 2019 / 1

Régen árultak egy lemeztisztító szert. Olyan állagú, mint a híg tejföl. Fel kellett kenni a lemezre és száradás után lehúzni, mint a kígyóbőrt.
Ma egy kicsit felhígított D2 - D3 asztalos ragasztóval próbálkoznék. Az hasonló állagú.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2019
(#) antikzsolt válasza szs hozzászólására (») Júl 13, 2019 /

Kapható lemez tisztító ma is. Google első 5 találata.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Júl 13, 2019 /

Témához kapcsolva, a lemeztisztítók neve is "lemeztisztító", nem bakelittisztító.
(#) antikzsolt válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 13, 2019 /

A mai világban néha mennyivel egyszerűbb lenne a márkák nevei nem mindenféle kitalált vackok
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 13, 2019 /

Árultak, én is találkoztam vele -de nem jegyeztem meg a nevét sem, hiszen porosodástól van szó, amit a tiszta (lehetőleg desztillált) víz majdnem ingyen megold.
Következő: »»   3050 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem