Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3049 / 3599
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Júl 4, 2019 /

Ha felzavartad őket, persze. De maguktól nem fognak kijönni a harminc-akárhány fokra, napsütésbe hozzá.
Elég régóta vagyok erdőjáró, és tanyasi is.
Kifejezetten szeretnek ezek a csípős "undok férgek", de ha a fentieket betartom, nemigen vagyok tele csípésekkel. Sőt, amióta újra beleteszem a nadrágszárat a bakancsba, kullancsom sincs. 30 éves koromban volt utoljára, most 50 vagyok.
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Júl 4, 2019 /

Én se nagyvárosi vagyok, itt lakok a Tisza mellett, tudom mi a helyzet a szúnyogokkal.
(#) nagym6 hozzászólása Júl 5, 2019 /

Nálunk most 1 hónap alatt kb. 5-ször irtották a szúnyogot repülőgépről és földi ködösítéssel, mégis tele vagyunk szúnyoggal.
(#) antikzsolt válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Mű fecske fészket kell venni. Nálunk 5 család dolgozik szúnyogirtáson. Sikeresen.
(#) silent15 válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 5, 2019 / 1

A repülős irtásnak semmi értelme. Csak azokat öli meg, amelyik repül, viszont nem igen van olyan időszak amikor a repülő is és a szúnyog is együtt repül. Viszont amelyik nem hal meg az pedig az ideggáztól "morcos" lesz és még durvábban csíp. Így a repülő kb kizárólag arra jó, hogy minden mást mérgezzen.

A ködösítés végülis működik is, azt jobb esetbe már szürkület után csinálják, amikor ténylegesen repülnek is a szúnyogok.

jani1987: Nekünk bevált a szúnyogriasztós fáklya, nem 100%-os, de azért sokat távolt tart és ha 2-3-4 db-ot leszúrsz a táborhely körül akkor még egész hangulatos is!

UI: A fenti állításaim semmivel sem tudom alátámasztani, de vannak kutatások, amik ez irányba tartanak (még publikálatlanok, ezért linkelni sem tudok). Szerintem a legjobb megoldás a szúnyogháló. Vidéken lakom, az idei nyáron a házban 1 szúnyog sem volt, habár a kertbe volt dögivel, de azt meg a fecske jóízűen fogyasztja. Vidékiek: tessék madárodúkat tenni, aki teheti, kiváló poloska és szúnyog gyűjtők. És nem, nem vagyok összeesküvés elméletes, csak vallom, hogy amit a természet segítségével meg lehet oldani, oda nem kell ideggáz
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2019
(#) mineral válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Szúnyog témában érdemes megnézni ezt a videót. Sok kérdésre választ kapunk. Én is most találtam rá a napokban. Nem egy tízezres nézettséggel rendelkező videó... Viszont sok minden megérthető belőle a szúnyogokkal kapcsolatban. Bővebben: Link (Először rossz linket adtam meg. javítva... )
(#) Frankye válasza silent15 hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Idézet:
„A repülős irtásnak semmi értelme.”

Ezt a kijelentést meg kell cáfolnom. Az elmúlt két hétben két alkalommal volt repülőgépes irtás a környéken, és az addigihoz képest összehasonlíthatatlanul kevesebb a szúnyog. Az irtás előtt, ha kimentem a kertbe, azonmód fekete lett a lábam a rengeteg szúnyogtól. Azóta, hogy irtottak (repülőről), bátran mehetek locsolni este, legfeljebb egy-egy téved oda. Ez az én tapasztalatom, de nem vagyok kutató, csak egy laikus kertes házban lakó ember.
Szerk.: Persze, az volna az igazi, ha annyi fecske lenne a környéken, hogy ez ne legyen probléma, de sajnos nincsen.
(#) silent15 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Utána olvastam most, hogy találok e valami plusz infót, kiderült, hogy módosítottak mostanában az eljáráson, ami már valóban effektív lehet, ha ezt kifizeti az adott önkormányzat és nem az olcsóbb (haszontalan) megoldást választja. Mind a kettő repülőről kerül permetezésre, de az új módszer hosszabb távon ül meg egy "felhőt" létrehozva így azokat a szúnyogokat elkapva akik a permetezés pillanatában nem repülnek.

Nálunk például semmi hatását nem látom, így gyanítom nálunk a régi módszert használják. Nálatok ezek szerint már az újat.
(#) Frankye válasza silent15 hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Ezt a részét nem tudom, de a leírtak alapján elképzelhető, hogy valóban más módszert alkalmaznak Nálatok, mint nálunk. Az biztos, hogy igen jelentősen, látványosan javult a helyzet felénk szúnyog fronton.
(#) silent15 válasza Frankye hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Eredetileg elviekben csak permeteztek, mostmár ködképzéssel működik, ami hosszabb távon ül meg. A lényeg, hogy a szúnyog, ami a növényzetben lapul a permetezés hatására nem érintkezik a vegyszerrel, míg a köd ami sokáig ott van, azzal igen, amint úgy gondolja, hogy neki repülnie kell.

Mellesleg: Idén szerettem volna több műfecskefészket telepíteni (egy fecskecsaládunk van természetes fészekben, ezt szerettem volna bővíteni), de már az év eleje óta hiánycikk
(#) Ge Lee válasza sany hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Így van ahogy írod, az idei év az szúnyog szempontból sem átlagos. Annyi csapadék volt tavasszal, annyi tudott az apró tócsákban szaporodni, hogy ekkora tömegnek már nem kell árnyék sem nagyon, kilépek a teraszra és már jönnek. Ha a földúton megyek a kertben ahol egy szál gaz nincs, annyi csak a különbség hogy nem 200 jön nekem egyszerre mint amikor a fa alatt megrúgom a füvet, hanem csak 10.
Ez a vércsoportos dolgot is szerintem csak hasra ütve találta ki valaki. Délután 3-kor kimegyek a kert végébe szemezgeti a szederfáról, ahogy bemegyek a fa alá, a harmadik másodpercben már kapálóznom kell mert jönnek, pedig nekem A pozitív vércsoportom van.
A gyérítésről meg több tanulmány is van, utána kell csak olvasni. A hatását nem nagyon éri el, viszont a természetet nagyon durván pusztítja. Az összegyűjtött minták általában úgy szoktak kinézni, hogy van benne 10-15% szúnyog, a maradék 85-90% pedig egyéb rovarok, különféle poszméhek, méhek, darazsak, légyfélék stb. teteme...
Eddig csak hallomásszintű volt a hír hogy elfogynak hazánkban a fecskék a rovarok hiánya miatt, de ebben az évben már a saját szememmel is látom. Konkrétan csak azért látok fecskét, mert minden évben fészkelnek a melléképületünkben. Máskor fecske felhőket szoktam látni a környéken, most ezen a páron kívül talán még egyet ha láttam.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Szúnyog, -rovarriasztó (füstölő) spirál. Sokféle boltban, áruházakban kapni. Ára sem horror. Kiteszem a verandára, és 1-2 szúnyog, ha arra téved néha. Szélirányra figyelni kell, hogy feléd lengjen.
(#) jani1987 hozzászólása Júl 5, 2019 /

Nálunk egy fecske család van de mintha a másik fészek egy jó ideje üres lenne. Nem látom hogy mozognának.
(#) antikzsolt válasza silent15 hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Nemrég láttam a legnagyobb közösségi oldalon hirdetve. 500Ft/db áron
(#) silent15 válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Ha még megvan / megtalálod és elérhető még küld el nekem üzenetbe kérlek. Van pár gazdasági épületünk, amire dögivel fér, ha már párba megtelepedne, örülnék, szintúgy denevérodú telepítés is tervben van (madárodút meg farikcsáltam magamnak)
(#) antikzsolt válasza silent15 hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Inkább kiírom és bevállalom a tiltást de a fecskékért megéri.
Állatbarátok közössége a nagy közösségi oldalon. Ott van az eredeti poszt.
Jelenleg ott is az 1 napos büntetésemet töltöm.
(#) nagym6 válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Idézet:
„Jelenleg ott is az 1 napos büntetésemet töltöm.”

Ott a jóembereket is büntetik?
(#) mnyugger válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Miért? Máshol nem?
(#) antikzsolt válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 5, 2019 /

Sok helyre léptem/osztottam meg dolgokat. Aztán flood miatt tiltás lett a vége.
Nem tiltott terméket adok el csak a mini vállalkozásom termékeit.
(#) Gafly hozzászólása Júl 6, 2019 / 3

(#) Petyaa hozzászólása Júl 6, 2019 /

Üdv! Csempevágóval próbált már valaki üveget vágni?
Sima 3mm-es ablaküveget akarnék vele vágni.
(#) mnyugger válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 6, 2019 /

Fordítva.
(görgős) Üvegvágóval csempét.
Megette az üvegvágót.
(#) Petyaa válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 6, 2019 /

Ó jajj. A görgő élszalagjának nem tetszhetett a csempe felületi érdessége.
(#) Moderátor hozzászólása kiszebra hozzászólására (») Júl 8, 2019

Minden bizonnyal olvastad Te is ezt:
Idézet:
„Frissítés (2019.03.18): 9. Ami az apróhirdetésben történik, az ott is marad. Kérjük, törölj lábat mielőtt a fórumba belépsz. A fórumon tilos mindennemű apróhirdetéssel kapcsolatos értekezés, vita, panasz ügyintézés, érvénytelenítési - moderálási vita. Ezen szabály megsértése esetén a hozzászólások törlésén túl, MINDEN résztvevő némításban részesül, ugyanis az ilyen viták rengeteg olvasót zavarnak.”
(#) kiszebra hozzászólása Júl 8, 2019 /

Bocsi.
(#) jani1987 hozzászólása Júl 9, 2019 /

Az ingyen felajánlás topik szerint
Idézet:
„ha valakinek van elfekvő alkatrésze (készlete) ajándékba, akkor legyen hova feltennie, ne vesszen kárba, tehát nem kereső téma, ezért nem írjuk be, nekem erre vagy arra van szükségem.”

De hogyan keressünk valamit úgy hogy ez kívül esik az apró és a fórum keretein? Ezen gondolkodok egy ideje.
(#) ftirius hozzászólása Júl 9, 2019 /

Üdvözlet!
Van egy elektromos láncfűrész a képek szerinti állapotban. Kissé mocskos.
Az lenne a kérdésem, hogy mivel lenne érdemes (ha egyáltalán) kitisztítani?
(#) zolika60 válasza ftirius hozzászólására (») Júl 9, 2019 / 1

Benzin és vagy féktisztító.
(#) jani1987 válasza ftirius hozzászólására (») Júl 9, 2019 / 1

Én egy sűrített levegős pucolást ajánlanék első körbe. Utána esetleg egy mosogató vizes takarítás de majd a többiek tesznek még javaslatot.
(#) ftirius válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 9, 2019 /

Sikerült kiszedni az állórészt, arra szerzek féktisztítót, a burkolatot csak elmosogatom. Köszönöm a válaszokat!
Következő: »»   3049 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem