Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Belehallgattam (foobar-ral) a péntek 15:27 perckor betett linkedbe, borzalom, a zene stílusának és minőségének együttesével engem konkrétan vallatni lehetne.
![]()
Az eredeti forrás a legtöbb esetben a gyári CD, ill. néhány internetes forrás esetében sacd (ez csak elvileg).
"Akkor egy kicsit más stílus:"
Én zenei mindenevő lennék, ha minőségi előadást hallok. Meg hát az ABBA a popban örökzöld. Én nem szeretnélek megbántani, ez csak az én saját véleményem... Szóval egy tribute-ről van szó. Az lehet akár jobb, és persze rosszabb az eredeti számnál. Nekem is van egy ilyen (nem ez), amin nagyon egyedinek tartom a "boldog újévet" a szám lényege, a szerző lelki állapota. És igen is lehet kívülről jobban megoldani a hangszerelést a témához. A Te esetedben kicsit olyan fázós, magányos a hangulata az adott számnak, és ami még jellemzi, hogy bizony, amit feltettél, nem érzem lineárisnak, és torzításokat is hallottam benne. A VLC playerrel lényegesen jobbnak éreztem a foolbarhoz képest. De ez az én rendszeremre igaz. És itt meg kell jegyeznem, hogy a bejáratás során egyre változik a véleményem a hibridemről. Ezt azért írom, mert úgy néz ki, hogy nem csak a hallott felvételek okozták a zenei élvezetet, hanem a készülék elvi rajza, és annak megépítésének mikéntje. Azaz, mivel nincs benne visszacsatolás más az akusztikai tulajdonsága. Ezt úgy jellemezném, hogy a több részletek érzékelése a mutatott dinamikai plusznak köszönhetően. Az ABBA viszonylatában ez jobban ehetővé tette a nem épp parádés stúdió munkát. Ami még rontja a helyzetet: a CD előadói németek, így a CD maga is német kiadású. És nálam se az LP-n, sem a CD-n nem nyert amin a végén a Made in Germany van. Mivel fedett hangúak ezek a hordozók. A hozzászólás módosítva: Szo, 14:39
Audacityben ugyan azon a hangrendszeren lejátszva minimálisan hallható a különbség, ha a Windows hangleképező (directsound), vagy MME van kiválasztva. Mondjuk nekem nem tűnt kimosottnak, de én egy Sound Blaster Audigy FX v2 hangkártyával hallgatom, hozzá Visaton szatelitekkel (saját fadobozban) és egy megfelelően méretezett mélynyomóval (szintén saját készítés). Ezeket meg egy Panasonic házimozi erősítő hajtja.
Tesztnek amúgy én különféle stílusokat szeretek meghallgatni, kezdve a Queen - Bohemian rhapsody számától Pat Boone - Speedy Gonzales számán át érintve Offenbach - Infernal Galop zenéjét egészen a Motörhead - Enter the Sandman zenéjéig, nem kihagyva olyan elvetemültségeket is, mint a Prodigy - Voodoo People, ...
Bohemian Rhapsody-t tettem fel (gyorsan beugrottam érte a virágboltba
![]() Más: aki használ Mikrotik routert, annak érdekes lehet, hogy kezdi támogatni a reklámszűrést... Ma próbáltam ki először ezt a funkciót, és már így is egész hatékony. PC-n használok Telegram-ot és Vibert is. A Viber elkezdett reklámokat dobálni, de most úgy néz ki, hogy nem csinálja. Csak ennyi kellett hozzá: /ip/dns/adlist add url=https://raw.githubusercontent.com/StevenBlack/hosts/master/hosts ssl-verify=no
Amúgy mire jutottál? A youtube mint forrás a probléma, vagy más?
Mivel nem ismerem az eredeti műveket - eredeti megszólaltatásban így nehéz véleményt mondani.
Valóban van különbség a (hang)lejátszó programok produktuma közt, illetve a megszólaltató eszköz is változó az egyenletben ... Sajnos nincs lehetőségem pl. egy eredeti 2Unlimited, vagy Eiffel65 koncertet meghallgatni, így kénytelen vagyok azt fogyasztani, amihez hozzájutok . Régen Gb mennyiségben töltöttem le zenéket, mostanában marad a NETről hallgatható - ami gyakran kérdéses minőség ...
Szoktam időnként Foobar2000-en hallgatni flac-eket, ami a legfrisebb verzió esetén úgy szól mintha folyamatosan változtatnám a hangerőt, mintha hangerő potit tekergetnék fel-le. Nem túlságosan de a zenehallgatást zavarja. Ami érdekes, hogy ugyanazokat a fájlokat hallgatom mint a korábbi telepített Foobar verziónál, a problémám hogy nem emlékszem az pontosan melyik verzió volt, de máshogy nézett ki (természetesen) és az nem csinált ilyet.
Ez valami beállítás lenne csak nem találom melyik? Találkoztál már ilyennel?
Egy régebbi hordozható verziót használok, azzal nincs gond (ha szeretnéd szívesen odaadom: Link). Nem lehet, hogy van valami dinamika kompresszor plugined vagy beállításod, ami aktív?
A hozzászólás módosítva: Szo, 18:45
Nem kizárt, csak nem tudom melyik okoz ilyet, ráadásul default minden ahogy települt, én magam nem mókoltam bele, csak az equlizert szoktam kicsit tologatni, de azt kikapcsolva, bekapcsolva nem változik ez a jelenség.
(Amúgy a Jillian nekem is ott van a sorban...) A hozzászólás módosítva: Szo, 18:41
Tettem fel linket az előző hozzászólásban, benne hagytam egy playlist-et, egy marék netrádióval, egy részük FLAC-ban streamel. Esetleg próbáld ki, hogy azzal jó-e.
Eléggé rászoktam, hogy amire csak lehet hordozható app-ot használok, így elég csak másolni, és könnyű menteni is... |
Bejelentkezés
Hirdetés |