Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Hát ha már ennyit beleöltél és tudsz forrasztani akkor már megpróbálhatod az elektronika javítását. Azért ha valamit kérdezel rakjad fel a pontos tipusát a gépnek! A nélkül nehéz segíteni.
tegyél fel képet az elektronikáról ha lehet mind a két oldaláról. Vagy ha nem érzel magadban annyit vidd el egy műszerészhez és nézze át a táp részét az elektronikának. kb 3-5 alkatrészt kell cserélni. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2019
Szia, köszi. A gép típusa Whirlpool Adg8192/1 IX. Lefotóztam az elektronikát. A tápegységen látszik egy kis elszíneződés, gondolom onnan jöhetett a füstszag. Más égésnyomot nem látok rajta. Gondolom akkor ez szállhatott el. Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Üdv mindenkinek!
Egy kis technikai segítséget szeretnék kérni.Van egy Bosch SMS40e32eu típusú mosogatógépünk ami az alábbi problémát produkálja.Elindul a program, engedi a vizet és elindul a mosogatás illetve ki is szivattyúzza a vízet.Kb.egy órát megy és utána megáll a program közepénél, villog az ellenőrizze a vizet led és full hideg a gép. Mi lehet a probléma? Segítségeteket előre is köszönöm! Szép estét!
Első kőrben ezeket cserélném cserélném. Naramcsal jelőlve.
Sziasztok!
Van egy Bosch SGS53F02E típusú mosogatógépünk a következő hibajelenséggel: Program elindít, egy darabig semmi rossz nem érzékelhető, tölti be szépen a vizet, aztán egyszer csak kirakja a piros csap jelet, aztán szivattyúz, leszív valamennyit, majd tölti újra és ezt kikapcsolásig, de a maga a mosás nem indul el... Tegnap megelőzte egy olyan hiba, hogy a vizet be sem töltötte, gép fel lett fordítva, víz kifolyt, menet közben kapott egy új labirintust is (előző eresztett) aztán reggel egy teljes programot végig vitt, azóta a fenti hiba jelenség jön folyamatosan... Van ötlet, hogy még mit nézzünk meg? Nagyon gyanús valami vezérlés probléma. De azt se akarunk újat venni, hanem valahogy javítani...
Sziasztok.
Lenne egy Fagor 1vf 09sx mosogatógépem ami a következőket produkálja. Elindítom ürít felveszi a vizet és mosogatni kezd de pár másodpercig mert elmegy a panel órája és leáll a gép.Kikapcsolom ,bekapcsolom semmi.Várni kell vele 1,2,3 órát utána eltudom játszani vele még egyszer ugyan eddig. Dugulás nincs mondjuk a belső keringető szivattyút még nem szettem szét de minden mást kitakarítottam. Az elektronikán a táp 4 lábán a forrasztás törött de azt javítottam. Hiba nem látható de ezt csak nem hozzáértőként mondom. Ha tippelnem kéne az elektronika tápot kéne kicserélni?!: Ezt abból gondolom, volt régen egy monitorom, a tápja ugyan ezt produkálta csere és jó lett. De ugye ezek nem hozzáértő gondolatok csak tapasztalatok. Köszönöm ha olvastad és esetleg segíteni is tudsz, tud-tok.
Lenne egy indesit d63 as mosogatógépem, beengedi a vizet de utána csak üresen forog a szivattyú, nem engedi rá a vizet mi lehet a baj?
Ha beengedi nem spriccel, akkor a szivattyúja, vagy egy kellemes dugulás.
Sziasztok!
Ki tudna nekem segíteni, van egy whirpool ADP 5350 mosogatógépünk és a probléma a következő. Elmosta az edényt, de a következő alkalommal már nem indult. A led nyolcszor villan, vagyis szürő dugulás, vagy szennyezett a kifolyó ház. Mindent átnéztem, kitakarítottam de állandóan villog a led, ugyan úgy 8-szor. Semmilyen funkciót nem csinál. Se vizet nem pumpál, se ki se be. Ki tudja, hogy hol keresem a hibát. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Adott egy Bosch mosogatógép SI6P1B SMS40D02EU/ 18 típusú. A probléma vele, hogy valahol tömítetlenség van és víz került oda ahova nem kellene, ezáltal tönkre ment a keringető szivattyú és fűtőegység ami egyben van. Viszont nem találom, hogy hol szökik a víz így addig nem merem bele tenni az új egységet, nem akarom kinyírni mivel elég borsos ára van. Olvastam róla, hogy ezeknek a gépeknek ez típushibája, valaki esetleg találkozott már ilyen géppel, hol van tömítetlenség illetve orvosolható-e? Köszi a segítséget.
Sziasztok. Adott egy Hyundai régebbi mosogatógép. A hiba az hogy egyszerűen nem indul el. Egyszer menet közben ki lett nyitva és azóta nem indul el sehogy sem. Műszer egység él viszont a gép nem hajlandó menni. válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni: van egy SMS40E32EU/31 típusú Bosch mosogatógépem (garanciája nemrég járt le, 5 éves múlt), és most bekapcsolás után a használati útmutató szerinti 10-es és 11-es led (10: Mosogatás/kefe, 11: Vége, képen a jobb felső kettő) felváltva villog. Érdeklődnék, hogy ez milyen hibát jelent, és hogy lehet elhárítani. A használati útmutatóban és a bosch honlapon sem találtam listát ennek a típusnak a hibakódjairól, illetve a neten sem találtam szerelési útmutatót, amiből legalább az kiderülne, milyen hibát jelez. Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Szia! Megcsináltam és fél éve jól működik !
Tejgumiból tömítéskiszúró készlettel kiütöttem egy tömítést és azt eggyel nagyobbra csiszoltam csiszolópapíral ,mert csak páros számozású kiütő volt. Mögé tényleg kellett v.mi ...egy motor belsőből vágtam az "anya" mögé a menetre tömítést.
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Van egy kb 6 éves Samsung DW-FN320W mosogatógépünk. Tegnap este elindítottunk egy programot,ami addig jutott,hogy beszívta a vizet,és csak állt a gép.A számlálója sem ment tovább. Gondolom utána kellene melegítenie a vizet de semmi. Enyhe égett szagot is mintha lehetett volna érezni. Hibakódot nem írt. Fűtőszál probléma lenne? Leszedtem az alján a burkolatot,de a motor külső részén lévő oxidáción kívül semmit nem látok.
Szia!
Szerintem ellenőrizzed a keringető szivattyút, hogy forog e. Gyanitom be lesz allva a csapágy vagy a kondenzátor rossz.
Szia! Bár régi a bejegyzés (Electrolux ESI66010X nem fűt, Eredeti post), most olvastam. Itt találtam rá egy lehetséges megoldást: Instructables. Angolul van, de nyelvtudás nélkül is érthető a képek alapján. A cikk alján látszik, hogy többen is sikerrel javították így a gépüket. Hátha segít valakinek. Üdv.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2019
Ami nem szerepel a leírasban. A fotón bekarikazva egy 100ohmos SMD ellenállás is elszokott szállni.
Gondoltam dobok róla egy képet.
Sziasztok! van egy siemens mosogatógépem sajna tegnap óta nem akar vizet szivattyuzni
Szia, a nagy nyomású vagy az ürítő? A szivattyú megkapja az áramot?
szia
parszor el inditottam van hogy elkezd szivni mosogat aztan egyszer csak gond egyet oblites fele es nem megy viz a gepbe van hogy a szamlaloja vissza all 26 percrol 40 re ...szerintem kuka ..
Sziasztok!
Kérlek segitsetek! beko dfn05211W mosogatógép 3 éves Induláskor: ürítés után, nagyon lassan szinte csak szivárog bele a víz. Valószínű idő túllépéssel leáll. Beeresztő szelep jó, [i]vízmennyiség mérő jeladó pörög[/i], reed-cső mágnesre zár A labirintus-ról leszedve folyik normálisan. Létezik, hogy a lágyító műgyanta tömődött el? Vagy a labirintus járata tömődött el? Van valakinek ilyen tapasztalata? Vagy esetleg valamilyen ötlete. Elakadtam, a feleségem már engem fenyeget a mosogatással! Ha tudtok segítsetek!
Tudom, hogy ezek alap dolgok, de hátha kimaradt az átnézésből. A slag elején van egy szűrő, az nem dugult el?Vagy a szelephez nem került bele valami és nem tud rendesen kinyitni?
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2019
Igen, a labirintus is el tud úgy dugúlni,hogy lassan vagy sehogy nem megy át a víz rajta.
Hátha ez segit másnak!!
A szűrőket kitisztítottam, a mágnesszelepet kipróbáltam (normálisan folyt a víz). De a labirintuson éppen hogy szivárgott, de látszólag nem volt eldugulva. Viszont találtam a labirintuson belül egy kb 20 mm-es kék műanyag betét részt. Valószínüleg ez szűkítőnek volt be téve, ezt egy pillanat forrasztó pákába helyezett vékony dróttal kivágtam és kiszedtem. Utána forró ragasztóval bestoppoltam a lukat. Össze szerelve csuda jól töltött. Ezt az operációt azért vállaltam be, mert kb. 3000,-Ft-ért láttam a labirintust a neten. Nagyon köszönök minden segitséget! Üdvözlettel: Jenő
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni. Indesit idl40 mosogatógép elindul, majd a mosási fázisban szaggatottan hajtja a szivattyút, majd ürít - és az ürítő szivattyút is szaggatottan működteti, a szaggatások ütemére az aktuális folyamat lámpa fénye is arra az ütemre villog, a normál program így több órára húzódik el. A gépet kipucoltam a szivattyúkat külön táplálva tökéletesen működnek, az érzékelők is rendbe vannak. Tudna-e ebben valaki segíteni? Köszönöm
Nekem (nekünk) egy Zanussi ZDI 311X nagyjából 10 éves mosogatógépünk adta meg magát.
Funkcionálisan semmi sem romlott el benne (mosogat szépen), azonban az ajtaja csaknem eltörte a lábam. Egy jó darabig csupán csak nyekergett-nyikorgott, aztán néhány napja az ajtaja simán kizuhant. Megszűnt benne az a fékező hatás, ami által bármely nyitott pozíciójában megtartja. Mit lehetett tenni, egy az egyben szét kellett szednem. Mire csaknem apró darabokra sikeredett a karosszéria nagyműtétje, akkor derült ki, hogy a jobboldali ajtónyitás szabályzóban kiakadt egy szegecs. Nos - leműtöttem a gépről a hibás alkatrészt és megpróbáltam ütlegekkel visszaerőltetni a szegecselést, de abban annyira nem volt anyag, no meg időközben kikopott a furata is (amelyben az egész mozgó elem benne volt), hogy teljesen menthetetlennek látszott. Aztán az interneten nézelődnek valami hasonló alkatrész után, amire két árajánlatot kaptam. Az egyiknél 17040 Ft-ért + 1990 Ft szállítási díjért tudtak volna párban küldeni, a másiknál szintén 1 pár került volna 16000 Ft-ba + ÁFA-ba. (ráadásul ők hozzá a szállítási díjat még csak meg se említették) De nekem csupán egyetlen /a jobb oldali/ darab kellett. Így aztán végül benéztem az Orczy Alkatrész Áruházba, ám ott 19060 forintért lehetett volna ezt a cuccot megrendelni, viszont az árat egyetlen darabra mondták. Így tehát a legvégére megmaradtam annál a szitunál, hogy gyorsan biciklire pattantam, majd bekarikáztam a gyárba (a volt munkahelyemre), ahol az egyik lakatossal simán belé hegeszttettem azt a kiszakadt szegecset. Azóta pedig ismét egyben van a gépünk, és köszöni szépen az aggódást. Az esettel megspóroltam magamnak csaknem 20 ezer forintot, ha meg valami szerelőt is kihívtam volna hozzá, akkor talán kb. még egy huszast - legalább. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2019
Ez az igazi barkács munka! Olcsón jót, tartósan. Nem sufnituning, hogy holnap még talán jó lesz. (Nem) mellesleg olcsón.
Sziasztok!
Van egy AEG mosogatógép panelom, amiben szétdurrant egy ellenállás, aminek nem tudom az értékét. A neten találtam róla képet,de nem igazán lehet kivenni hogy milyen értékű. Nem ismeri véletlen valaki az alábbi panelt? Arról a nagy ellenállásról van szó, ami a jobb felső sarokban látható. Bővebben: Link . Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |