Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Programot tévesztettél, az inkább a Front Designer
Már kaptam egy ajánlást. Mivel sosem csináltam, ill. nem volt szükségem ilyesmire, így tájékozatlanságom magától értetődik - nekem...
Megérett a helyzet.
Végül csináltam egyet, spártai, vidékre ... nekem, jó lesz. Sprintes, azzal rajzoltam.
Azért majd kapok egy alkalmasabbat erre a célra.
Szia!
Próbáld ki a Galva nevű programot amit műszerek készítéséhez találtak ki.
A kép lemaradt, ilyeneket lehet vele csinálni..
Lementettem az 2014-es változatot, egyelőre meg se nyekken. Biztosan rosszul csinálok valamit, majd kínozom még.
Amit linkeltem oldal legalján van a legújabb verzió zipben.
Sziasztok!
Fiducial-t szeretnék csinálni Sprint Layout 6-ban. Azaz a felső réz rétegen egy 1mm átmérőjű teli korong és körülötte egy 2mm átmérőjű solder mask kizárás. Ez utóbbi nem megy, mert nem tudom a solder mask méretét beállítani. Tud ebben segíteni valaki esetleg? Köszi.
Én is csak trükközéssel tudtam megcsinálni.
Lekreáltam a silk gerbert úgy, hogy a fidu rézét felnöveltem 5mm-re (vagy amennyire akarod). Így a silken meglesz az üres rész. Majd a fidu rezét visszavettem 1mm-re és utána kreáltam hozzá a copper és soldermask réteget. Gerber view-al ellenőrizd utána! A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2019
Ahha, akkor odafigyelős lesz az export
Köszi!
Vagy lehtne még úgy, hogy a fidu 1mm-re rápakolsz egy fidu 5mm-es rézpöttyöt. És export után a copper gerberéből kitörlöd az 5mm-es fidurezet, így a silk is jólesz meg a réz is.
Igen, ez talán egyszerűbb. Furcsa, hogy ez nincs kitalálva a progiban, hiszen tud Pick and Place adatokat szolgáltatni, oda pedig fontos ez.
A lényeg, hogy kellő kreativitással (és némi pluszmunkával) bármi megoldható a programban, ezért is szeretem.
Gondolom nehézkes lett volna megoldani, hogy alkatrészenként eltérő silk offset legyen. Így van egy globális mindenre érvényes és kész. Vagy egyszerűen a programozóbandának eszébe sem jutott, hogy ilyen is kellhet.
Szia!
1: Készíts egy kört, beállítod az átmérőjét 1mm-re, pipáld be a kitöltést. (Erre alapból nem tesz a program soldermask kihagyást) 2: Special form/ Polygon: sugár 1mm, vonalvastagság 0,1mm, sarkok száma 40 (vagy amennyi számodra már körnek nevezhető ) OK 3: Beállítod a rasztert 0,01mm-re. 4: Az "automatic capture" legyen bekapcsolva 5: Zóna funkcióval és 0,1mm-es vonalvastagsággal körberajzolod a "kört" a sarkokon végigugrálva. Ha körbeértél a zóna kitöltődik. 6: Kijelölöd a zónát és a properties oszlopban bepipálod az "only soldermask"-ot. 7: Beállítod a rasztert 1mm-re. 8: A két objektumon végezz egy "snap to grid"-et. 9: A két objektumot egymás középpontjába hozod. 10: Összelakatolod ha akarod, másolod, vagy elmented makrónak. Az így rajzolt objektum soldermaskja nem változik semelyik offset értékre gerber exportnál. A képen balra az 1mm-es réz + 2mm soldermask fidu, jobbra pedig 2mm-es normál pad látható. A beállított offset 0,95mm volt a gerber exportnál a pad-re.
Wow! Megint tanultam valamit
Erre nem jöttem rá, pedig évek óta használom a progit rendszeresen... Köszi!
Aztamindenit. Tényleg működik, sőtt már a polygon készítőben is bepippantható hogy filled (nem kell külön körbezónarajzolni), és utána hozzáadható a soldermaskhoz.
Azt az opciót nem próbáltam ki, mert nem gondoltam, hogy azt a filled-et engedi only soldermask-ra jelölni. Mivel kör rajzolásnál nincs meg ez az opció... De ez így már túl egyszerű.
Nem látom mi a különbség, ha egyszerűen csinálsz két kört, az egyikre kérsz maszkot, a másikra nem, majd egymásra helyezed. Ugyanígy vezetősávra is lehet.
Ok, a sima képen nem láttam a különbséget, de már értem.
Sziasztok, szeretném megkérdezni, van valamilyen lehetőség grafikák (PNG, EPS, stb.) importálására illetve ha nincs, milyen módon lehet készíteni valamilyen egyszerűbb módszerrel?
Köszönöm A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2019
JPG, BMP formátumot tudja kezelni a program azt betudod tölteni.
Idézet: háttérképnek.„azt betudod tölteni.” Aztán felette tudsz rajzolgatni a programmal. A program a képpel nem dolgozik semmit. (pl egy ikont a képről kézi "másolással" tudsz átvinni) Idézet: „ha nincs, milyen módon lehet készíteni valamilyen egyszerűbb módszerrel?” Mit késziteni ? PNG, EPS, stb ? Vagy te érted a saját kérdésedet ?
Kb. több hónapja nem indítottam el a programot, de ma megkíséreltem ezt. Nem jártam sikerrel, egy kis ablak tájékoztatott, hogy nem jó az installálás, ezért ismételjem meg a telepítést.
Egy hivatalosan megvásárolt CD-s verzióról van szó, újra telepítettem, frissítettem, és így látszatra hibátlanul működik. Külön érdekesség, hogy két független gépen is pontosan azonos a helyzet. Másnál van hasonló észlelés?
Passz. Nálam nincs semmi baja eredeti SL6+win10.
Frissítettem 17,07,04 ről 19,07,31 re, előtte is, utána is jó. Lehet valami winfos frissítés tett be neki, nálam win frissítés után szokott lenni néha programhiba meg driverhiba...
Tökéletesen működik.
Újra telepítés után nálam is rendben van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |