Fórum témák
» Több friss téma |
Halott ötlet. A biztosíték vezetékei, foglalata, átmeneti ellenállásai az akkutelep belső ellenállását durván megnövelné. A biztosítékot az összekötő lemezekben kell kiképezni, mechanikusan stabilizálni.
Nem látod hogy nincsen foglalat? Vandirekt fuse wire is de az drágább.
Gyakorlatilag az ahogy a Tesla köti a cellákat, csak bondolás helyett miniatűr biztosíték hegesztve, foglalat és vezetékezés nélkül. és csak a pozitív oldalon.
Szerintem magára szálra gondolt, nem lábszakadásra. Amúgy vannak "homokkal" kitöltött biztosítékok is, az biztos érzéketlen mindenre!
A homok ívoltás miatt van benne inkább.
Attól még megakadályozza a rezgést, szálszakadást!
Sziasztok!
Adott egy Hitachi BCL1815 vezetéknélküli fúró Li-ion akkuja. Valaki el tudná mondani, hogy mi ez a sok csatlakozás? Azt sejtem, hogy a legnagyobb csatlakozó lap a fekete kábellel lehet az akku negatív, szembe vele ahova a piros és fehér kabelrk összefutnak lehet a pozitív. De a maradék 4 oldalsó csatlakozó mire szolgál? A cél az lenne, hogy egy korábban Ni-Cd akkus fúró akkuját kiváltsa. Köszi szépen a segítséget!
Szia !
A LI-ION cellák nagyon kényesek a túltöltésre és a túlzott lemerítésre. Szükségük vagy egy olyan speciális IC-t alkalmazó töltőre ami ezeket tudja figyelni, azon kívül figyeliés felügyeli hogy minden cella egyformára legyen feltöltve.A sok csatlakozás erre szolgál. Szerezned kell egy a cellaszámnak megfelelő balanszeres töltő modult amit hozzákapcsolhatsz egy DC táphoz.
Makita univerzális gyorstöltő és 14,4 V-os Li-ion akkuja. Egyik akkut rendesen tölti. A másik akkunál villognak a LED-ek. Nem tudja megállapítani, Ni-Mh akku, vagy Li-ion van benne. Szétszerelve a cellák alaposan kimerültek, 2,3-2,4 V-ra. Egyesével töltögetve felhoztam 3,2 V-ig, nem azonosította. Együtt tovább töltve 14,4 V-tal sem azonosítja. A gépe tökéletesen megy vele a töltés után. Gondolom, a panelján lehet hiba de ez talán felejtős. Nem válaszol a töltőnek.?
Ameddig megy külső töltéssel, használja. Pár napja hozták Németországból. Nagy kedvezménnyel kapta meg, az eladó biztos tudta, mit ad el.
Cellánként 3,7V-ra töltsd legalább az akksit, akkor már elvileg töltenie kell.
Sziasztok !
40V-os akkus géphez - sövénynyíró - szeretnék Li-on csomagot (11 cella) összeállítani, ilyen BMS segítségével. Az a kérdésem, hogy ezt a packot mivel lehetne korrekt módon tölteni ? DC-DC konverter ?
Balanszáló áramkör nincs benne, ha jól látom.
Töltésnél bármi szóba jöhet, amin az áram korlátozva van egy bizonyos szinten (CC), és a feszültség megfelelő a celláidhoz. Én 4.20Vx11-et választanék, tehát 46.2V-ot. A max. áram pedig a töltési időt fogja befolyásolni.
Hú, azt nem is vettem észre. Akkor egy balanceres BMS-t kéne keresni ?
De nem is nagyon találok 11S balancert... És ha kétfelé osztom a packot és B6-al töltöm balancer módban ?
Szerezz be 4S balanszerből 3db-ot mondjuk.
Ha neked jobb B6-tal tölteni két részletben, hát tölts úgy.
Egyébként csak simán sorba kell kötni őket ?
Nincs mit. Be lehet kötni őket szépen sorba, igen. Ezek a balanszerek mindig egymástól független részegységeket tartalmaznak, a nyákon ezek is egymás után vannak kötve.
Csak helyesen kösd be, cellánként! A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2019
Akkor ez a kivitelezés lesz a nyerő - köszi még egyszer !
Mivel 11 cella lesz használva, a 12. hely üresen marad, vagy rövidzár kell oda ?
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2019
Üresen marad. Küldj linket, melyiket vásárolod!
A 4S balanszer nyákon is ugyanaz a kapcsolás van négyszerezve. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2019
Nem jó. Én balanszer board-ról írtam, nem komplett BMS-ről!
Bővebben: Link Van olcsóbb is, csak keresgélni kell, van mindenféle kialakításban 2S-10S, néha a nagyobb nyák olcsóbb, mint a kisebb.
Kedves szakik !
Miközben mindenkinek Boldog Karácsonyt ! , a kérdésem: 5S akkupack BMS-e átalakít6ó-e 4S üzemre, ha csak 4 cellát szeretnék használni. Ha igen, megoldás ha 1cella helyét simán rövidrezárom? Ha igen, mid1 melyiket? Mellékletben az átalakítandó pack és elektronikája. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2019
Hello.
Ha a nyák másik oldalán nincs semmi, akkor ez így magában elég kevés elektronikának tűnik (balanszer nincs benne). A "rövidrezárom az egyik bemenetet" általában nem működik. Van olyan IC, amelyik pl. 3S-t és 4S-t is tud, ehhez az egyik lábát kell GND-ről magasra húzni, de ez az IC szerintem nem iilyen. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2019
A másik oldalon csak csatlakozások vannak. Gondolom akkor ez a panel felejtős.
Tudnál ajánlani jól használható (és beszerezhető) 4S elektronikát ? Van eBay-es cuccom, de az a bajom vele hogy védelem-letiltás után kuka marad amíg nem kap egy töltő-csatlakozást. Ez normális? Vagy gyártói-tervezési hiba? Esetleg valahol erre van szükség? Gyakorlatilag kézi szerszámgéphez így haszhál6atlan!
Nekem is volt ilyen, át lehet alakítani, hogy automatikusan visszaálljon. Az IC adatlapját kell elolvasni, és egy lábát megfelelő helyre kötni.
És az normális hogy csak ennyi elektronika van egy (komolynak látszó) általános forgalomban lévő (Aldi) cuccban ?
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2019
Nem tudom, hogy normális-e. Ha nem tudod se túltölteni, se túlmeríteni, akkor a garancia 1 évét ki fogják bírni a cellák (a túlterhelés védelmet pedig a cellák belső ellenállása miatti feszültségesés "jelzi" az áramkörnek).
Erre ez a 8 lábú IC pont megfelelőnek tűnik. 5S akksinál 5 cella feszültségét kell figyelni, ez 5 láb, a betáp még kettő, meg kell egy láb, ami leválasztja az akksit a terhelésről és a töltésről, ez pont 8. |
Bejelentkezés
Hirdetés |