Fórum témák
» Több friss téma |
Én ilyenkor az akku helyére kötöttem a betápot direktben.
Próbáld meg hogy az aksi elektronikát leműtöd és ráteszel egy 18650 aksit. Gondolom a falban lesz beépítve. Ott meg nem lényeg ha kell még egy kis plusz hely.
(#) Massawa: Az kár lenne...
(#) vargham: 5V-os táp és többvezetékes az aksi. (#) antikzsolt: A falon lenne, de nem a falban. Másik, kisebb aksit bele tudok tenni, de minek, ha folyamatosan tápról menne.
Az akkumulátor 3 vezetékkel van bekötve: Plusz, mínusz és hőmérő. A hőmérő nem kell. A plusz és a mínusz közé kell kötni 4 Volt 2 Amperes tápot, és menni fog.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
Azért kell az akksi, hogy az áramcsúcsokat, amiket az 5V-os tápod nem tud leadni, leadja az akksi. Pl. bootoláskor nagyobb áramot vesz fel a tablet, csak utána vált át energiatakarékos üzemmódra. Induláskor csatlakozik a wifire is, esetleg 3G, minden periféria egyszerre kér tápot. Ha az 5V-os tápod elég nagy áramot tud szolgáltatni, működni fog a tablet vele. Megmérhetnéd, mennyit kér induláskor.
A multkor felmerült az "autóba (is) tölthető powerbank 4S-re
Azota nézelődtem, és találtam egy projektet igaz itt kicsit tul van méretezve, mert laptop töltőkent is funkcionál, de öszességébe valami hasonlót szeretnék én is. Itt talalható a projekt oldala , mondjuk ha én is 8S re csinálom ( legalább akkor a lapitopinak is lessz töltése) Annyi hogy én nem 1 Buck convertert teszek a kimenetre hanem párhuzamosan 3-at ( 5v 12v 19v) akkor igy viszont működhet... és nem lépnek fel olyan problémák mint amit annó kitárgyaltunk ugye? Nekem egyedül a BMS a fura hogy csak balanszcsati és B- P- van rajta..
Értettem. Mindenkinek kösz. Szétkapom, ha lesz felfogatása. Addig nem érdemes. Az aksi marad amíg nem lesz zavaró.
Hali!
Miért is? Ez egy elvi vázlat, ott van a ..... jellel a cellabekötések. Amit linkelt modult, azon is ott a tüskesor a cellákhoz
Irtam is hogy balanszcsati meg B- P-
Olyan "szokatlan" hogy B+ meg P+ nincs... persze értem en hogy feszültséget a balanszcsatin keresztül mér és a védelem érdekébe (akár túltöltés vagy túlmerítés) egyszerűen megszakít a B- ás P- között csak eddig ezt a fajtát nem láttam! De visszatérve akkor, ez igy ebben a formában működik és nem lessz gond se a boost se a buck oldalon..
Nem voltam figyelmes azt hittem a balanszcsatit hiányolod
Telefonnal csináltam ilyent. Az akkuba lévő ellenállásértéket beforrasztottam az érintkezőre és 4 V-os tápról ment.
Meghallotta, hogy róla beszélünk és a töltőről levéve nem kapcsol be és melegszik. Levittem a garázsba ha fel méltóztatik robbanni akkor ott tegye.
Így már szétkapom ha lesz időm.
Sziasztok
Tulajdonomba kerül nem kis mennyiségű 14500-as akkumulátor és 3,2V feszültség van ráírva.Feltételezem, hogy ez nem a hagyományos 4,2V-os töltővel kell tölteni de akkor ezt mivel tudom?
Most megfogtál, kb 1km-re vannak tőlem de talán li-fe.
Ha biztos vagy benne, akkor az (a kémiája) határozza meg a töltési végfeszültséget és módot, nem pedig a méret (14500).
Sziasztok!
3db 18650es cellát kötnék sorba. 12V-os TDA erősítő IC-t hajtanék róla. Szükségem lenne egy nagyon nagyon egyszerű töltőre hozzá. Megoldható BMS és a sok sallang nélkül?
Szia!
A "nagyon egyszerű" az, ha sorbakötsz 3 db söntstabilizátort a cellákkal együtt, amik a cellák maximális feszültsége körül lépnek be és elviszik az áram nagy részét a már feltöltődöttekről. A "csak képek keresésében" biztos találsz hozzá forrást.
A 3 cellánál a töltőfesz max, 12,9, de inkább 2,6 V. Üzemszerűen 10V-al számolhatsz.2...3W.
Azt nem írtam oda, hogy áramgenerátorosan tölts, tehát az összes maxra számolj még rá 3...5 voltot. Ki tudja, mivel töltesz majd.
A végfeszt pedig szintén érzékelni kell és lekapcsoltatni a töltőt. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Üdv,
Kérdés: mezei 12V-os tápot rá lehet bírni 12,6V leadására? LiIon töltő lenne belőle ... A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Szia!
Ha visszarajzolod a szekunder részt, talán többet lehet mondani róla - a visszaszabályzás milyen szisztémával ( zener, vagy TL431 féle ) van megoldva. Persze attől még nem lesz töltő, hogy 12.6 volt kijön belőle.
Bocccs. Nem voltam elég konkrét. 3S2P pakk balanszeres töltőjének tápellátására lenne hivatott.
Háztűznézőbe mentem szekunderékhoz, nyolclábú nincs, viszont a ragacs közepén van egy diódának látszó alkatrész. Hátha az a zener? Majd vissza(móricka)rajzolom, csak a jó idő miatt első a kert.
Ha csak 2 lába van, elképzelhető, hogy az a zener.. elvileg arról ( katód, gyűrű ) megy egy ellenállás a + kimenet felé, az anódja pedig az optocsatoló dióda anódjára..
Ki lehet deríteni, mi a konkrét ábra visszafelé megtáplálással. Mindenesetre ha fel is tudod turbózni, nagyon soványka lesz, mert a töltés szabályzáshoz nem nagyon lesz tartalék.. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Akkor 'B' terv. 15V táp, 12V feszszab megemelve egy diódával.
Meg egyébként is ... megnéztem a nyák hátulját, 17 db smd ellenállás, kondi, dióda.
Meg az a kert is kéri a törődést, jön a rossz idő!
Üdv.
Keresek egy olyan li ion aksit ami a szabvány elemek közelében található a mérete. AAA és AA elememnek megfelelőt keresek. Van egyáltalán ilyen méret?
14500 (=AA), 10440 (=AAA) a leggyakoribb méretek a 18650 után.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Nekem van. De: drága, és kb. annyit tud, mint egy NiMh akksi ugyanakkora méretben (tárolt energia kb. megegyezik)... Zseblámpába vásároltam, de másik, olcsó NiMh cellával ugyanolyan sokáig világít a lámpa.
Érdemes lenne inkább lipo pakkot nézni. Én most kerestem akkorát, ami pont belefér az akksitartóba 2db AAA elem helyére, kb. 1-2$ lehetett 1db. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |