Fórum témák
» Több friss téma |
Beszélek a klímással, mit gondol róla, esetleg valahol meg lehet-e hallgatni működés közben.4 emeletes panel 4.emelet, lefolyó messze, erkély nincs,a tetőre lenne kinyomva a kondenzvíz, ahol a kültéri is lenne.Falra nem engedik.
Köszi az infókat!
Hullámpala tetőm gerincén ugyanabból a szürke PVC-ből készült gerinc idomok (kúppala) van, mint a lefolyócsövek. Még csak 35 éve van ott, ezért még nem tudom, mikor fog szétmállani.
Többször voltam fenn az utóbbi években, még csak meg se szívta a nap. Nincs fakulás, nem változott a felszín állapota.
Az hogy szürke nem jelenti hogy pvc ... A lefolyócsöveket a falba-betonba tervezték nem a napfényre .
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2020
Az Mga ragasztható PVC nyomócső, és idomai nálam 10 éve bírja. Fakult, de jól elvan.
Totál déli fekvésben reggeltől késő délutánig éri a nap. Ezt csak azért említem, mert az, hogy valamit nem a napfényre terveztek, még bírhatja tartósan, míg az ellenkezője is igaz! Érdekes példa erre, a kifejezetten UV tűrő csoda festékek, melyek sorra mutatnak kudarcot...
Én lefesteném olyan színűre mint a fal...
Sziasztok
Milyen trükkel lehet átverni, az alapból csak 17 fokig hűtő szplitklímát? Haver virágozik és igényelné a 10 fok körüli hűtést. Üdv
Át lehet verni de nem érdemes , le fog fagyni a beltéri , folyni fog belőle a víz és nagyon lecsökken a kompresszor élettartama .... A hőérzékelővel párhuzamosan kell kötni egy trimmerpotit amivel cs csökkented a kapcsolás hőfokát , és a gáztöltetet csökkenteni kell , miáltal csökken az elpárolgási hőmérséklet (jobban hűt) viszont a kevesebb gáz kevésbé hűti a kompresszort ezért az túlmelegszik és akár le is éghet . Csináltam ilyet (régi R22 gázos klímával de csak 1 nyarat bírt ....)
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2020
Csatlakozom. A ragasztások hamarabb tönkremennek, mint a cső anyaga, igaz azok beltérben is. A vizesek felénk évekkel ezelőtt leszoktak róla. Talán csak miattunk gyártják, bár nem szeretem.
Ahogy kaqkk is írta, az ntc-vel párhuzamos potméterrel megoldható.
Ha on- off, akkor szerencsésebb a vezérlését kiváltani. Inverteresnél is meg lehet próbálni, de lehet, hogy idő előtt beleszól az elektronika. Ami fontos mindkét esetben, hogy a beltéri csak a legmagasabb fokozaton üzemelhet! Pár dologra még figyelni kell, de, ha klímás csinàlja, akkor úgyis tudni fogja.
Ott valami gond lehetett. Errefelé jópár ilyet csináltak és nem haltak sorban... Gyógyszertárakban is.
Ha belegondolsz, mikor -10 C ban fűtesz vele, az elpárolgás alatta kell, hogy legyen, mégsem megy tönkre a kompresszor. Pedig ott már a gőz sűrűsége elég kicsi. A legjobb on/off kültéri , elpárologtatóval meg Dixell 06 két szondával. Nyílván ez egy alacsonyköltségvetésű projekt lehet. Szerintem.
Fordítva kell beépíteni. Persze csak hűtő-fűtőre igaz. Fűtésre kapcsolod, a belső teret hűti, a külsőt fűti. Csak vigyázni kell, nehogy -15 fokig hűtse.
Igen ! De gyógyszertárban már nem a saját elpárologtatóját használják , hanem egy "hűtőkamra elpárologtatót" ami jócskán túl van méretezve éppen azért hogy legyen elég gáz a rendszerben . Saját beltérivel hidd el nem lesz hosszúéletű a dolog ...
Köszi a segítséget, megkérdezem, ha on-off akkor beépítek neki az NTC-vel párhuzamosan egy potmétert.
Üdv
Nem rossz ötlet, de gondolom, ezért nem fogják szétszerelni az egészet és átépíteni, az úgy túl nagy meló lenne.
Üdv
Ugye elolvastad az egész hozzászólást ?
Igen és ha a kívül elhelyezett beltérire rá süt a nap akkor falnak szaladtál az átépítéssel 30 fok felett nem fűt ....(vagyis bent nem hűt )
Erre a mondatra gondoltál:
Idézet: ?„Pár dologra még figyelni kell, de, ha klímás csinàlja, akkor úgyis tudni fogja.” Én csak a potmétert építeném be, a többi részét intézze egy klíma szerelővel.
Az egész hozzászólást olvasd el Nagy valószínűséggel nem lesz klímás aki vállalja ,vagy ha igen felveszi a lóvét és garanciát nem ad (és igaza lesz!) A klímát nem erre tervezték ... Egyébként már a poti beépítése is olyan beavatkozás ami miatt tönkremehet a klíma (te vállalsz rá garanciát ?) Ez az átalakítás így olyan mintha egy suzukira tolólapot raknál leengednéd a hűtővíz és a motorolaj felét majd csodálkoznál hogy hajtókarcsapágyas lett ... Miért????
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2020
Jó, hát akkor egyszerű a képlet, passzolom a dolgot. Amúgy sincs időm kísérletezgetni, hány kohmos potival működne. Akkor azt mondod 10 fokig nem lehet levinni, csak erős rizikó árán?
Szia!
Nem került itt képbe, a hűtendő virágraktár nagysága... Ha a gáztöltet nagysága úgy lesz beállítva, hogy az elpárolgási hőfok +2-3 fok legyen, akkor a klíma nem igazán fog károsodni, hacsak amiatt nem, hogy nagyon sokat fog járni. Viszont mivel az elpár hőfok, és a terem hőfok között nagyon lecsökken a hőlépcső (+2-3, és +10 fok), ezért az eredő hűtő teljesítmény siralmasan lecsökken! Egy kb. 2,5 kW hűtő teljesítményű klíma, lehet, hogy az 500W hűtő teljesítményt ha hozná... Ez sok mindentől függ. A berakott még meleg virágok, a helyiség hőszigetelése, stb... Tehát egy pici helyiségben bírhatja, de semmi képen egy -az adott klímához mért- helyiségben! Ahogy kaqukk is írta, nem erre tervezték! De kompromisszumok árán el lehet vele lenni, míg valami oda illő megoldásra nem telik.
Idézet: Ez teljesen igaz ! A klímák gyári töltete +2_+5 fok ra van méretezve ....„Ha a gáztöltet nagysága úgy lesz beállítva, hogy az elpárolgási hőfok +2-3 fok legyen, akkor a klíma nem igazán fog károsodni,” Idézet: És ez is teljesen igaz „Viszont mivel az elpár hőfok, és a terem hőfok között nagyon lecsökken a hőlépcső (+2-3, és +10 fok), ezért az eredő hűtő teljesítmény siralmasan lecsökken!” A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2020
Sziasztok. az lenne kérdésem, hogy klíma csövet (6-10 es) szabad e illik e toldani ? természetesen szabályos peremezéssel és hollanderes kötésre gondoltam. Abban az esetben ha szeretném messzebb vinni a meglévő klímát pár métere ?
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
Szabad , de olyan helyre kerüljön a toldás ahol bármikor hozzáférsz,vagy ha ez nem megvalósítható akkor inkább forrasztani kell (szilfox pálcával )
Köszi az infót, ez a szilfox pálca megolvad sima ( gázpalackos megoldással, amit általában fütés szerelők rézcsőhöz használnak ) ? vagy kell hozzá spéci gáz ? mert gondolom a 650-700c fok kevés lesz hozzá ?
Hát mi pb+oxigén gázzal forrasztjuk , szerintem a sima pb-s forrasztó nem fogja megolvasztani (ezüst-réz ötvözet) A fűtésszerelők forrasztóónt használnak annak alacsonyabb az olvadáspontja .
Köszönöm, Igen sejtettem. Akkor marad a peremezős megoldás. az ez esetben talán biztosabb is.
A lényeg hogy akkor nem ördögtől való ez a megoldás így ?
Nem , teljesen használható csak kezelhető helyre kell kerülnie és jól le kell szigetelni (hőszigetelés) különben csöpögni fog róla a páralecsapódás...
Újabb kérdéseim lennének. Meg szabad e venni 5 vagy akár 10 éves készüléket ? A másik kérdés igaz e hogy mondjuk egy 2,5KW klíma ugyan elég lenne egy szobára. de ha mégis a nagyobb készüléket (3,5KW)
Vesszem meg akkor mivel kisebb (hő igényem van) viszont inverteres lévén alacsonyabb teljesítményen hajtom ezért így "megnő a kültéri hőcserélő felülete" ami elvileg ezért jobb hatásfokot fog produkálni ? Remélem nem túl hülye a kérdés. és bocsi ha már valaki kérdezte , A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
Inkább a nagyobb teljesítményűt vedd meg , így mindig marad tartalék teljesítmény és jobb a hatásfok , ha inverteres akkor ez még szembetűnőbb
|
Bejelentkezés
Hirdetés |