Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED Ventilátor RPM indikátor PC-be
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szbalogh hozzászólása Jún 10, 2008 /

Üdv.
A PC-ben az alaplap szabályozza a ventillátort a kül. helyeken mért hőfok alapján. Megmérném, hogy milyen fesz.lépcsőket használ és ezekhez kellene kül. színű led felvillanás. Vagyis alacsony fordulaton zöld világítson közepesen sárga majd piros. Az nem baj ha az előző venti égve marad. A ventik 5-12V között mennének. Hogyan?
Köszi a segítséget.
(#) El_Pinyo válasza szbalogh hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Szia!
HE Link
Ez megoldást jelent a problémádra.
Üdv.
(#) szbalogh válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Nekem nincsen venti ford. szabályzóm. Az alaplap állítja a szükséges fordulatszámra. Nemtom, hogy feszt vagy áramerősséget változtat.
Ezt akkor én simán a venti alaplapi csatijának + (színes) ágára kössem a fehér vezetéket?
(#) vizor válasza szbalogh hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Nem akarok hülyeséget beszélni, de ha jól tudom a PC-s ventiknek 3 vezetéke van. Piros a táp, fekete a föld és a sárga egy kijövő adat, talán a fordulatot jelzi feszültségszintekkel. Ha igen, akkor azt kellene a kijelző bemenő ágára kötni. De nem esküszöm meg rá
(#) szbalogh válasza vizor hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Hmm. van benne valami
(#) _JANI_ válasza szbalogh hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

A háromvezetékes PC-ventik sárga vezetéke egy HALL-elemben végződik a motorom belül. Ez a sárga vezetéket testre "kapcsolja" 1-fordulatonként kétszer. Egy felhúzóellenállás kell, hogy jelet tudj levenni róla. A fekete az mindenféleképp GND. S a piros a tápfeszültség (Ezt kell változtatni a fordulaszám változtatásához.) Szóval a sárga vezetékről inpulzust, a piros vezetékről feszültséget tudsz levenni a visszajelzéshez...

Ha korrekt akarsz lenni, akkor a sárga vezetékről érkező inpulzusokban gondolkodsz! Mert ez a valóságos fordulatszámmal megegyezik!

S << ITT! >> egy link, egy nagyon egyszerű megvalósításra.
(#) m.joco válasza szbalogh hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Hello
Ez a kapcsolás egy 12 LED-es forulatszámmérő. A ventillátorod 3. vezetékéről(sárga) leveszed a jelet, és rákötöd erre a kapcsolásra, oda, ahol a képen a megszakító van írva. A PC tápjából veszed a 12V-ot a kapcsolás számára. A kapcsolásban lévő potival pedig be tudod állítani, hogy egy bizonyos ford. szám mellett hány LED égjen.
Ha nem volna elég a 12 LED, megépítheted ezt.
Üdv.
(#) totti91 hozzászólása Júl 12, 2008 /

sziasztok az lenne a problémám hogy az én ventillátoromnak 4 vezetéke van méghozzá kék sárga fekete zöld..gondolom GND a fekete,sárga az impulzusos cucc és akkor melyik az UT+ illetve mi a szerepe annak a 4. kábelnek?..típus: D34223-002
(#) kobold válasza totti91 hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Az egy PWM-vezérelt ventillátor, a hőmérsékletfüggő hűtéshez.
Részletek
(#) totti91 válasza kobold hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

jahh értem akkor nem igazán piszkálok bele ha tudja hogy milyen gyorsan kell pörgetnie bár amit m.joco ajánlott a 12ledes fordulatszámkijelzőt megépíteném és akkor nekem a zöld vezetéket kell rákötnöm ugye a megszakítóról jelöléső pontra..köszi a gyors választ
(#) totti91 válasza m.joco hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

lehet hogy nem tökéletesen értelmeztem a ventillátorom adatlapját de én azt olvastam hogy 7500as fordulatra képes..ami kapcsolást írtál a 12 ledes az ha jól tudom 500as fordulatonként jelez ki és akkor azt hogy tudnám megcsinálni hogy azt a plusz 3 ledet belepaszírozzam anélkül hogy egy újabb UAA180ast kelljen beleraknom?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem