Fórum témák
» Több friss téma |
Szia,
ez sajnos LCD panel meghibásodás. Javítani nem lehet / nem érdemes.
Sziasztok. Van egy samsung le40a656a1fxxc készülék. A képen látható képet produkálja. Bekapcsolás után, fentről lefelé lassan lesz ilyen. Ha lehúzom a t-con ról az alaplapot, akkor homogén halvány kéket ad. Távszabályzóra reagál, ki be lehet kapcsolni, de a többi funkciót nem tudom , mert nem látom, de mintha változna az inputra. Van elképzelésem, de szerintetek mi lehet a gond? Köszönöm előre is.
Tápvezeték megnyúlás magán az LCD panelen. Nem lehet javítani.
Szevasztok
Lenne 1 kérdésem. Van 2db lcd tv-m Mindkettőnek ugyan az a baja. Gyakorlatilag nincs kép. Háttérvilágítás megy mind a kettőnél. Lg és Samsungról van szó. Bekapcsolnak indulnak szépen világít is a Háttérvilágítás de semmi kép még csik sem Menü sem jelenik meg Remélem valakinek van ötlete mi lehet a hiba Olyan mintha a t con rá se lenne dugva semmi életjel a kijelzőn
Sziasztok,
Szerintetek egy T-CON panel hiba? Érdemes vele foglalkozni? Köszi Péter
Mondjuk lámpaként még használhatod...
Bővebben: Link
Ha már ez a téma, az ilyen típusú hiba mikor LCD megnyúlt tápvezeték, és mikor beépített vagy külső tcon hiba?
Bővebben: Link Nem akarom megvenni, csak itt pont jó képek vannak hozzá. Tehát a dinamikusan változó, szürkés, magentás, néha sárga vízszintes és függőleges csíkokról van szó.
Lenne valakinek ötlete?
Mind2 ajándék lenne
Ha nem írsz pontos TV típusszámokat...!
Sziasztok!
Valaki ki tudna segíteni egy EEPROM tartalommal ehhez e tévéhez?.... már ha az a baja. Mikor kidobták, működés közben elfelejtette a csatornákat. Most nem reagál se a gombokra, se a távirányítóra, csak a standby led világít rajta. Blaupunkt a márkája.
Üdv!
Érdeklődésem tárgya - hol lehetne kapni TV-hez CSAK MAGÁT A KIJELZŐ lapot (üveg LCD lap). Nekem egy Samsung UN32N5302AK típusú TV-hez kellene. Lehet, hogy valójában nem ez lenne a kódszáma, ámde ezek vannak ráírva: E345688 YTV9521N RNJ4BA1066TW1SZ4LAJ0206 CY-JN032BGAR1V Made in China Mintha az ilyesmikre szakosodott elektronikai alkatrészboltok nem igazán tolonganának ...
Az égvilágon sehol, ha az LCD törik, totálkáros.
Írj elektrotanyára, hátha valamelyik szervizesnek van kompatibilis használt LCD-je, de ha van, akkor sem lesz nagyon olcsó. Egy 22-es monitorra pl. 38 ezret mondott egyszer szerviz, csak alkatrészre, amikor egy 1080p 22-es HDMI-s monitort 15 alatt kapsz használtan bármikor.
Köszi és gondoltam.
Én egyszer nagyképernyős LCD monitorhoz kerestem volna csak az LDC kijelzőt, el is mentem a Váci út 33-ba - ha jól emlékszem - az LG szakszervizbe, ahol közölték, hogy CSAK általuk csinált kijelző-cserével ennyi meg ennyi. Gyorsan osztottam - szoroztam, majd rögtön rájöttem, az UGYANOLYAN komplett vadi új LG monitort akkoriban éppen akciósan megvehetem volna bármelyik elektronikai boltban. (ez meg csak a kijelző lett volna) Na mindegy, de én akkor sem értem, ilyesmit miért nem lehet kapni? A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2020
Kínából azért nem, mert drága a szállítása.
Gyártótól meg azért nem, mert nem akarják Olyan negyedekben Kínában simán cofot és bármit cserélnek az lcdn, szakadt vezetősávokat kimérnek és összedrótoznak, így ott helyben megéri javítani, amíg nem törött a kijelző, de amikor egy 300 dolláros mikroszkóp szállítása 360 dollár, akkor nem fognak lcdket küldeni a világ másik felére 20 inch felett.
Érdekes, de én ezeddig elég sok cuccot rendeltem már meg Kínából, ám azok a szállítással együtt is sokkal olcsóbbak volt, mintha ugyanazokat itthon vettem volna meg.
Igaz, az egyik sem LCD kijelző volt, hanem pl. karóra, avagy 2x 10W-os sztereó Soundbar.
A TV típusszámát bizonyára elírtad! ...vagy nem?
Nem!
Valójában ez van a hátulján! (olvasni még tudok)
Akkor légyszi betűzd !
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2020
Mit betűzzek le egy fotón?
AMI már alapból gyárilag oda van nyomtatva, az gyakorlatilag az lehet! Legfeljebb még kissé pontosítható pl. ARRA, hogy a Samsung UN32N5302 sorozat egyik tagja. Made in Hungary A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2020
Még lehetne tovább ragozni, miszerint típusa: UE32N5302AKXXH
a tipusverziója pedig: 026UN5300 esetleg még valami más? Mert szerintem Magyarországon gyártják. (pl. Jászfényszarun)
Szia!
Szerintem arra gondolt, hogy a fotón az szerepel UE32N5302 sorozat, te pedig UN... írtad. A második betűt elírtad a típussámban.
Óóó, bocsánat, de én szinte észre se vettem.
Köszönöm Uram, hogy rám szólt ...
Még akkor sem amikor rákérdeztek?
Tipusszám |
Bejelentkezés
Hirdetés |