Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Hú de elvarázsolnád.. A prioritás azt jelenti, hogy ha A-nak magasabb a prioritása, mint B-nek, akkor hiába igaz mindkettő, az eredmény A.
De két lehetőség van. Egyik, időre működne. Ha B elindít egy monostabilt, és annak ideje alatt A hatása tiltva van. Másik pld. egy D tároló. Egy D tároló úgy működik, hogy az órajel felfutó élére bemásolja a D állapotát a Q kimenetre. A D bemenetre kötöd a B negált jelet, és A-t az órajelre, akkor .. Ha A felől érkezik valaki, akkor B negált magas szintű A felfutó élénél. Vagy is Q is magas szintű lesz. Ha B felől érkezik, akkor az A felfutó élénél a B negált alacsony szintű lesz. Vagy is Q marad alacsony szinten. A tárolóval, még az időzítés is könnyedén megoldható. Működés kritériuma, hogy áthaladáskor A és B között átfedés legyen.
Köszi! Utánanézek ennek a tárolónak. Az átfedés alatt az értendő, hogy a két IR sugár közel legyen egymáshoz?
Természetesen, mert ha nem, akkor a kapcsolások időben máshova esnek. Nincs mit mivel összehasonlítani, hiszen a jeleknek egyidőben kell rendelkezésre állnia. Embereknél ez elég gáz, mert a karját előre lendítheti.. Ezekre gondolni kell. Mert a logika csak azt tudja "logikusan megoldani", amiben ismert összefüggések vannak..
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni tőletek a következőkben! Arra gondoltam építenék egy ojasmit, hogy , Egy led világítson egy pillanatra ha elmegyek előtte. Amolyan irányfényre gondoltam. Ehez esetleg lenne egy kapcsolási rajzotok és egy kis magyarázatotok, hogy hogy is működik ez. Előre is köszönöm!
Hello! Arra célra nem fénysorompó, hanem PIR mozgásérzékelő való..
Az IR közelítés érzékelők hatótávolsága is nagyon kicsi.
Akkor rossz helyre írtam Elnézést! Köszönöm az útmutatást!
szia
rossz a rajz
Hello! Valóban rossz a rajz, csak Madrol 107 hónapja járt errefelé..
Köszi láttam de az utókornak is rossz lehet.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |