Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző PC-re
Lapozás: OK   18 / 52
(#) woland válasza Thorus hozzászólására (») Jún 19, 2008 /

Nekem csuttra ugyanilyen lcd-m van. A 2 db 16-os csatlakozas
azonos. Ha megnezed a kabelezest a nyakon, akkor egyertelmu.

Mi a problema pontosan? Melyik kabelezest hasznalod? Milyen
oprendszer, milyen progival probaltad? A tesztcsik megjelenik, ha
tapra dugod?
(#) szbalogh válasza Thorus hozzászólására (») Jún 19, 2008 /

Halihó! Ilyet még nem láttam, de azt sejtem, hogy 2 db párhuzamos porttal tudnád meghajtani. Külön-külön a felső és alsó 2 sort.
A felső és alsó csatlakozókat is bekötötted? Vagy csak az egyiket? Mit látsz a kijelzőn amikor bekapcsolod a számítógépet?
(#) szbalogh válasza woland hozzászólására (») Jún 19, 2008 /

Ja, hallod, megpróbáltam beadni LCDSmartie-nak a PCI-os párhuzamos kari által használt memóriacímet és kisült a kijelzőm. De az is lehet, hogy rövidrezártam a led háttér +-át, pont akkor. Mondjuk ennek nem kéne kiégetni az egész panelt nem? Az külön kör.... vagy nem?
(#) Thorus hozzászólása Jún 19, 2008 /

Na megoldottam a problémát.
Egy olyan kis gond volt amin elkezdtem röhögni mikor rájöttem. A kontraszt nem volt megfeleő...
(#) golyo01 hozzászólása Jún 20, 2008 /

egy kis segitséget szeretnék, tud valaki drivert PIC hez, vagy PC párhuzamos porthoz programot, bekötést ami tudja kezelni a HLM7262-040100 ami, ugyanaz mint a LM24064BDC kijelző. 240*64 képpontú. Toshiba T6a39 és T6a40 vezérlők vannak rajta. köszönöm a segitséget
(#) Thorus hozzászólása Jún 21, 2008 /

Ha valaki akar venni olyan 4*20as LCD-t amit linkelten nemsokkal ezelött a Lomex.hu nézze meg 2500+áfa.

Meg már van egy 4*40es is csak van annál kér Enable. Azokat is össze kell kötni vagy mindegyiket külön? Ha külön akor ahoz kéne kis segítség hogy va.
Elöre is kösz.
(#) pipi válasza Thorus hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

"csak van annál kér Enable" ezt jól megaszondtad
a 4*40-est úgy kell vezérelni mintha 2db 2*20-ast vezérelnél. az enable1 vagy enable2-vel választod ki melyik felét programozod
(#) Thorus válasza pipi hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

akkor azt is külön kell bekötnöm, na de hova mert elég sok port üres még a lpt csatlakozon.
a helyesirásomon meg probálok javítani
(#) Latya hozzászólása Jún 21, 2008 /

Akár 1 vezetékre is kötheted, a lényeg, hogy egyszerre 1 legyen aktív! Tehát, ha mindkettő Enable-je alacsony szintre aktív, akkor az egyiket direct-be rákötöd a portra, a másikat meg 1 inverterrel megnegálod. Az adatvonalak látom alapból össze vannak kötve, ugyhogy azzal nem kell foglalkozni-->megy az LPT-re. Ez gyakorlatilag 2db multiplexált 2X40-es.
(#) Thorus válasza Latya hozzászólására (») Jún 21, 2008 /

thx
kiprobálom
(#) sprofan hozzászólása Jún 22, 2008 /

Sziasztok!
a mai beszerző körutamon találtam 2,5 db LCD-t.
1 soros jó hosszú, háttérvilágításos és HD44780A00 ic van rajta többek között. Szükségem lenne az adatlapjára, típusa: PWB20171 -CEM Gyártó: OPTREX JAPAN. Már kerestem de semmi eredménnyel, ha valaki tudna adni egyet, vagy tippet hol keressem azt nagyon megköszönném!
(#) Medve válasza sprofan hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Hello, az LCD modul adatlapját szeretnéd?
(#) sprofan válasza Medve hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Idézet:
„Szükségem lenne az adatlapjára...”

Igen :yes:
(#) Medve válasza sprofan hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Off:
Idézet:
„HD44780A00 ic van rajta többek között. Szükségem lenne az adatlapjára”

...kétértelmű...
On
(#) szabi83 válasza sprofan hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

[off]
Idézet:
„tippet hol keressem azt nagyon megköszönném”

tipp:

google!

Most köszönd meg nagyon!!
(#) sprofan válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 22, 2008 /

Óhh, ez nem is jutott az eszembe
Nagggyon köszönöm

Egyébként ezeknek az LCDknek a háttérvilágításnak általában mekkora feszültség kell?
(#) szbalogh hozzászólása Jún 25, 2008 /

Kontrasztállításhoz -5V-hoz jó az ICL-7660-as ic? Vagy simán lehet a az alaplap 20-as csatijáról lopni? Van esetleg valakinek ilyen ic-je ealdó?
(#) pici válasza szbalogh hozzászólására (») Jún 25, 2008 /

Szia
Nézd meg adatlapot, mi kell neki.
Nekem pl 3db HD44780-as LCDm van amiknek nem minusz LCD fesz kell... kettő elmegy 0V-al a harmadiknak kell +3,5V
De a 7660-as tuti jó feszültség duplázó/invertáló, van a LOMEXben és a ChipCadnél is...
(#) golyo01 válasza golyo01 hozzászólására (») Jún 26, 2008 /

látom nem foglalkoztok grafikus modullal, tudtok olyan helyet ahol infót kaphatok? köszi
(#) szbalogh válasza golyo01 hozzászólására (») Jún 26, 2008 /

Ezt pl sima párhuzamos portra lehet kötni, driver sem kell hozzá és 5-15 ezer Ft körül van
http://www.edtc.com/edt/Products/specs/EW24B50.pdf
(#) szbalogh válasza pici hozzászólására (») Jún 26, 2008 /

Ahha értem. Nekem van egy 2x16 EDT és egy 4x40-es EDT mindkettőnél a Vlc föld. A mostani amit vettem nemtudom milyen típus és nem működik így. AKkor majd kipróbálom +5V-al is.
Az EDT-khez kellene a -5.
(#) mkovacs hozzászólása Júl 3, 2008 /

LCD Smartie-nál hogyan lehet az RSS feed frissítését tetszőlegesen beállítani? A "maxfreq" megadásával órákban be lehet állítani, de mi van ha én gyakrabban szeretném?
(#) Krisz03 hozzászólása Júl 11, 2008 /

Hali!

Úgy láttam, hogy régebben volt szó arról, hogy miként lehet előhozni az ékezeteket a kijelzőből, de ez nekem nagyon érthetetlen. El tudná valaki magyarázni, hogy mit is kell pontosan művelni, hogy egy példát mutassak, ne legyen ilyen?
Ugyanolyan kijelzőm van, mint gr89-nek, azaz MDLS20265-HT-HV-12H típusú, HD44100H és HD44780A00 chipes (utóbbira kapcsolódnak a kijelző adatlábai), 2x20-as, háttérvilágítás nélküli. "Adatlap" gyanánt ennyivel kell beérni, nem találtam mást.
XP-t használok, és LCD Smartie 5.4-et.

Előre is köszi a segítséget!
Krisz
(#) mkovacs válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 11, 2008 /

Nekem a SANDR.dll-lel sikerült megoldanom, tudni kell hozzá, hogy mi a kijelződ karaktertáblája. Abból már könnyű meghatározni, hogy melyik karakternek mi legyen a megfelelője
(#) Krisz03 válasza mkovacs hozzászólására (») Júl 11, 2008 /

Hol találom ezt a fájlt, és mit kell vele pontosan csinálni? Légyszi magyarázd el, mert lehet, hogy az elektronikát nem most kezdtem, de az LCD-khez még egyáltalán nem értek.
(#) mkovacs válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Limbo oldalán:

sandr.dll

omit.ini ide vonatkozó része:
[Search1]
1=á
2=Á
3=é
4=É
5=ő
6=Ő
7=ú
8=Ú
9=ö
10=Ö
11=ü
12=Ü
13=í
14=Í
15=ó
16=Ó
17=ű
18=Ű
.
.
.

[Replace1]
1=$Chr(160)
2=$Chr(143)
3=$Chr(130)
4=$Chr(144)
5=$Chr(147)
6=$Chr(172)
7=$Chr(163)
8=$Chr(163)
9=$Chr(148)
10=$Chr(153)
11=$Chr(129)
12=$Chr(154)
13=$Chr(161)
14=I
15=$Chr(162)
16=O
17=$Chr(150)
18=$Chr(150)
.
.
.

Nálad lehet, hogy más karakterkód kell majd, de ez akár próbálgatással is megtalálható, ha nincs meg a karaktertáblád.
(#) Krisz03 válasza mkovacs hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Nagyon szépen köszönöm!

Lenne egy láma kérdésem. Miként tudom rábírni a Smartie-t, hogy használja ezt a dll-t? Az addig gondolom OK, hogy a dll-t a "plugins" mappába, az ini-t pedig egy szinttel feljebb a progi mappájába másoltam, átírva az ini-ben azokat a sorokat, amiket leírtál. De hogyan tovább?
(#) mkovacs válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Csak egy példa az időjárás megjelenítésére:
$dll(sandr,1,($Rss(http://www.metnet.hu/rss/,d,3)),C:\lcd\omit.ini)

általánosan:
$dll(sandr,1,"a megjelenítendő szöveg","omit.ini elérési útja)
és működnie kell.
Sok sikert!
(#) Krisz03 válasza mkovacs hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Köszi szépen! Próbálkoztam én a demo.dll segítségével, legalábbis ahogy ott mutatja a példát, de nem volt jó. Most már tudom miért, mert külön meg kell még adni az ini fájl elérési útját.
Működik, de még nem a helyes karakterekre cserélni. Ez már nem lesz olyan nagy feladat.
Köszi mégegyszer!
(#) Krisz03 válasza mkovacs hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Van egy kis gond. A HD44780A00 adatlapját nézve (ilyen chip van az LCD-n), rossz táblából veszi a karaktereket. Az "A00" jelűből veszi az "A02" helyett. Kis "á" betűt kerestem ki először, be is írtam a kódját, de az ennek megfelelő, de másik táblában lévő "α" (alfa) karakterrel helyettesítette.
Mit kellene tennem, hogy a másik táblából vegye a karaktereket?
Következő: »»   18 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem