Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem csuttra ugyanilyen lcd-m van. A 2 db 16-os csatlakozas
azonos. Ha megnezed a kabelezest a nyakon, akkor egyertelmu. Mi a problema pontosan? Melyik kabelezest hasznalod? Milyen oprendszer, milyen progival probaltad? A tesztcsik megjelenik, ha tapra dugod?
Halihó! Ilyet még nem láttam, de azt sejtem, hogy 2 db párhuzamos porttal tudnád meghajtani. Külön-külön a felső és alsó 2 sort.
A felső és alsó csatlakozókat is bekötötted? Vagy csak az egyiket? Mit látsz a kijelzőn amikor bekapcsolod a számítógépet?
Ja, hallod, megpróbáltam beadni LCDSmartie-nak a PCI-os párhuzamos kari által használt memóriacímet és kisült a kijelzőm. De az is lehet, hogy rövidrezártam a led háttér +-át, pont akkor. Mondjuk ennek nem kéne kiégetni az egész panelt nem? Az külön kör.... vagy nem?
Na megoldottam a problémát.
Egy olyan kis gond volt amin elkezdtem röhögni mikor rájöttem. A kontraszt nem volt megfeleő...
egy kis segitséget szeretnék, tud valaki drivert PIC hez, vagy PC párhuzamos porthoz programot, bekötést ami tudja kezelni a HLM7262-040100 ami, ugyanaz mint a LM24064BDC kijelző. 240*64 képpontú. Toshiba T6a39 és T6a40 vezérlők vannak rajta. köszönöm a segitséget
Ha valaki akar venni olyan 4*20as LCD-t amit linkelten nemsokkal ezelött a Lomex.hu nézze meg 2500+áfa.
Meg már van egy 4*40es is csak van annál kér Enable. Azokat is össze kell kötni vagy mindegyiket külön? Ha külön akor ahoz kéne kis segítség hogy va. Elöre is kösz.
"csak van annál kér Enable" ezt jól megaszondtad
a 4*40-est úgy kell vezérelni mintha 2db 2*20-ast vezérelnél. az enable1 vagy enable2-vel választod ki melyik felét programozod
akkor azt is külön kell bekötnöm, na de hova mert elég sok port üres még a lpt csatlakozon.
a helyesirásomon meg probálok javítani
Akár 1 vezetékre is kötheted, a lényeg, hogy egyszerre 1 legyen aktív! Tehát, ha mindkettő Enable-je alacsony szintre aktív, akkor az egyiket direct-be rákötöd a portra, a másikat meg 1 inverterrel megnegálod. Az adatvonalak látom alapból össze vannak kötve, ugyhogy azzal nem kell foglalkozni-->megy az LPT-re. Ez gyakorlatilag 2db multiplexált 2X40-es.
Sziasztok!
a mai beszerző körutamon találtam 2,5 db LCD-t. 1 soros jó hosszú, háttérvilágításos és HD44780A00 ic van rajta többek között. Szükségem lenne az adatlapjára, típusa: PWB20171 -CEM Gyártó: OPTREX JAPAN. Már kerestem de semmi eredménnyel, ha valaki tudna adni egyet, vagy tippet hol keressem azt nagyon megköszönném!
Hello, az LCD modul adatlapját szeretnéd?
Idézet: „Szükségem lenne az adatlapjára...” Igen :yes:
Off:
Idézet: „HD44780A00 ic van rajta többek között. Szükségem lenne az adatlapjára” ...kétértelmű... On
[off]
Idézet: „tippet hol keressem azt nagyon megköszönném” tipp: google! Most köszönd meg nagyon!!
Óhh, ez nem is jutott az eszembe
Nagggyon köszönöm Egyébként ezeknek az LCDknek a háttérvilágításnak általában mekkora feszültség kell?
Kontrasztállításhoz -5V-hoz jó az ICL-7660-as ic? Vagy simán lehet a az alaplap 20-as csatijáról lopni? Van esetleg valakinek ilyen ic-je ealdó?
Szia
Nézd meg adatlapot, mi kell neki. Nekem pl 3db HD44780-as LCDm van amiknek nem minusz LCD fesz kell... kettő elmegy 0V-al a harmadiknak kell +3,5V De a 7660-as tuti jó feszültség duplázó/invertáló, van a LOMEXben és a ChipCadnél is...
látom nem foglalkoztok grafikus modullal, tudtok olyan helyet ahol infót kaphatok? köszi
Ezt pl sima párhuzamos portra lehet kötni, driver sem kell hozzá és 5-15 ezer Ft körül van
http://www.edtc.com/edt/Products/specs/EW24B50.pdf
Ahha értem. Nekem van egy 2x16 EDT és egy 4x40-es EDT mindkettőnél a Vlc föld. A mostani amit vettem nemtudom milyen típus és nem működik így. AKkor majd kipróbálom +5V-al is.
Az EDT-khez kellene a -5.
LCD Smartie-nál hogyan lehet az RSS feed frissítését tetszőlegesen beállítani? A "maxfreq" megadásával órákban be lehet állítani, de mi van ha én gyakrabban szeretném?
Hali!
Úgy láttam, hogy régebben volt szó arról, hogy miként lehet előhozni az ékezeteket a kijelzőből, de ez nekem nagyon érthetetlen. El tudná valaki magyarázni, hogy mit is kell pontosan művelni, hogy egy példát mutassak, ne legyen ilyen? Ugyanolyan kijelzőm van, mint gr89-nek, azaz MDLS20265-HT-HV-12H típusú, HD44100H és HD44780A00 chipes (utóbbira kapcsolódnak a kijelző adatlábai), 2x20-as, háttérvilágítás nélküli. "Adatlap" gyanánt ennyivel kell beérni, nem találtam mást. XP-t használok, és LCD Smartie 5.4-et. Előre is köszi a segítséget! Krisz
Nekem a SANDR.dll-lel sikerült megoldanom, tudni kell hozzá, hogy mi a kijelződ karaktertáblája. Abból már könnyű meghatározni, hogy melyik karakternek mi legyen a megfelelője
Hol találom ezt a fájlt, és mit kell vele pontosan csinálni? Légyszi magyarázd el, mert lehet, hogy az elektronikát nem most kezdtem, de az LCD-khez még egyáltalán nem értek.
Limbo oldalán:
sandr.dll omit.ini ide vonatkozó része: [Search1] 1=á 2=Á 3=é 4=É 5=ő 6=Ő 7=ú 8=Ú 9=ö 10=Ö 11=ü 12=Ü 13=í 14=Í 15=ó 16=Ó 17=ű 18=Ű . . . [Replace1] 1=$Chr(160) 2=$Chr(143) 3=$Chr(130) 4=$Chr(144) 5=$Chr(147) 6=$Chr(172) 7=$Chr(163) 8=$Chr(163) 9=$Chr(148) 10=$Chr(153) 11=$Chr(129) 12=$Chr(154) 13=$Chr(161) 14=I 15=$Chr(162) 16=O 17=$Chr(150) 18=$Chr(150) . . . Nálad lehet, hogy más karakterkód kell majd, de ez akár próbálgatással is megtalálható, ha nincs meg a karaktertáblád.
Nagyon szépen köszönöm!
Lenne egy láma kérdésem. Miként tudom rábírni a Smartie-t, hogy használja ezt a dll-t? Az addig gondolom OK, hogy a dll-t a "plugins" mappába, az ini-t pedig egy szinttel feljebb a progi mappájába másoltam, átírva az ini-ben azokat a sorokat, amiket leírtál. De hogyan tovább?
Csak egy példa az időjárás megjelenítésére:
$dll(sandr,1,($Rss(http://www.metnet.hu/rss/,d,3)),C:\lcd\omit.ini) általánosan: $dll(sandr,1,"a megjelenítendő szöveg","omit.ini elérési útja) és működnie kell. Sok sikert!
Köszi szépen! Próbálkoztam én a demo.dll segítségével, legalábbis ahogy ott mutatja a példát, de nem volt jó. Most már tudom miért, mert külön meg kell még adni az ini fájl elérési útját.
Működik, de még nem a helyes karakterekre cserélni. Ez már nem lesz olyan nagy feladat. Köszi mégegyszer!
Van egy kis gond. A HD44780A00 adatlapját nézve (ilyen chip van az LCD-n), rossz táblából veszi a karaktereket. Az "A00" jelűből veszi az "A02" helyett. Kis "á" betűt kerestem ki először, be is írtam a kódját, de az ennek megfelelő, de másik táblában lévő "α" (alfa) karakterrel helyettesítette.
Mit kellene tennem, hogy a másik táblából vegye a karaktereket? |
Bejelentkezés
Hirdetés |