Fórum témák
» Több friss téma |
Hmm,erre nem gondoltam Kidobtam a burkolatot már
Az aksira ij12fjt5 089908 ez van ráírva,most keresek adatlapot hozzá. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2021
Nem volt nagy segítség. Rákerestem, de semmi. Eléggé egzotikus fajzatnak tűnik. Tudsz küldeni képet? Már csak érdekesség gyanánt.
Esetleg ha Szigetszentmiklós, vagy a 18. ker. felé jársz, megleplek 6 normális akkuval.
Szia! Nagylelkű felajánlás,köszönöm,de Pesten össze vissza járok,nem tudom mikor merre.
Ez lenne a híres neves akkupakk
A számsor alapján be tudod azonosítani.
Próbáld csak meg...már leírta a számsort ! Erre max. egy holland rendszámot dob a gugli...
Esetleg még a burkolat alatt, a fémen lehetne másik azonosító... A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2021
Nem vettem észre. Csak a fotót láttam.
Nézd meg tüzetesen, pl a Sanyonak van hasonló akkuja, a Sanyo felirat rá van égetve, csak surló fényben látszik jól. A másik felirat meg feketével festve.
Ha a 18 felé jársz, csörgess meg.
Szia.Valóban Sanyo felirat van rajta amit eddig nem vettem észre.Már meg is van az azonosítás 1900Amh.
Bővebben: Link
Ilyenem van,leírás szerint bsm,akkor más nem is kell az akkupakkba?
Balanszeres bms kellene. Amit linkeltél, ott csak 4s balancer bms-t találtam. Másutt viszont van. (A pasastól már vásároltam párszor.)
Nem akarom leszólni, de azok a cellák elég öregecskék. Érdemes lenne egyenként lemérni őket. Írtad, csak egy multimétered van. 4,2V-ra feltölt, vár egy órát, lemér. Ha tartja a feszt, 6V5W izzó ráköt és megnéz, hogy pl. 1 óra alatt mennyit merül. Ha a 6 cella 10%-on belül van, OK.
Próbálj cellánként 1A-t. Tehát 2db párhuzamos cellánál 2A. Nézd meg, langyosodik-e valamelyik cella ekkora áramnál. Ha igen, felezd az áramot, és újra tesztelj! Ha nagyon gyorsan akarsz tölteni, 4A-t válassz, de a celláid nem lehetnek melegek töltés alatt (túl magas belső ellenállás). Ha nem sietsz a töltéssel, tölthetsz akár 0.5A-rel is. Te döntesz.
Azt ugye tudod, hogy attól, hogy az akksira 1900mAh van írva, lehet, hogy 1mAh-t sem tud? Töltsd fel a cellákat egyesével és merítsd le valami opus/Imaxb6 vagy bármilyen töltő/merítő berendezéssel.
A bontott cellák válogatásához egy délután összeszórtam egy cellaválogatót. Lomokból és ék egyszerűre. Az órát 300 Ft-ért vettem. Addig megy, ameddig le nem merül a cella a beállított feszültségig, a beállított áram által. Majdnem 1 A a kisütő áram. Nincs nagy jelentősége. Egy hátránya van, hogy nem illik elfelejteni az óra állásokat mert a két idő különbsége a hasznos adat. Párosításhoz, nagyon megteszi. 1...1,5 h körüli még jó valamire. Az egy amper alatti csak kisáramú alkalmazásra.
még egy adatot képes megadni, ha tudod a kisütési határt és az áramot. Kikapcsoláskor a feszültség emelkedik és abból már a belső ellenállás is kiszámolható. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2021
Szia. Valóban rosszat linkeltem,így inkább lefotóztam a sajátot.
Azt mondod ez nem bms?
Szia! A töltés sebessége,mindegy,csak nem voltam biztos abban,hogy mekkora erősséget engedhetek rá. Azt hiszem van idehaza 1A töltöm,de ez üresjáratban 12 V felett van,ez nem baj?
Sejtettem,hogy már nem bír annyit ,mint amikor kijött a gyártósorról.
De egy játékba pont ideális Sajna pénzem nincs ilyen merítő töltőre,de amit lejjebb írtak azt kipróbálom
Szia! Azt nem mondom,hogy megtudom építeni amit linkeltél kapcsolást,de megpróbálom Remélem összejön,mert hasznos lehet.
Teljesen elbizonyalanodtam
Akkor ez most balanszol? Ezen keresztül tölthetem az aksit? Vagy még kell valami? Megáll a töltés ha az aksi feltöltött?
Balanceres.
Itt vannak egymás mellett a balanszos és nem balanszosak.
Sziasztok !
Meg tudná mondani valaki, hogy a Makita Li-Po akkukon (10.8 - 18 V-ig) milyen sorrendben vannak a kivezetések ? Akkus rádiót (szintén Makita) szeretnék működtetni - sok cellám van intthon, nem akarok kész akkut venni. Köszi előre is !
A "sorrend"-et nem értem! Az akkupakkban rejtekező elektronikáról elfeledkeztél?
Li-Po? Inkább Li-Ion lesz az! Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2021
Bocs, rosszul tettem föl a kérdést... Tulajdonképpen a + és a - kivezetés érdekel hogy jobbról vagy balról van. Az eredeti akkun lévő balancer kivezetés számomra lényegtelen, mert saját akkupackot készítek és azt majd B6-tal töltöm.
Igen, szuper, KÖSZI !... (kerestem én is, de valószínű rosszul...)
Ha tudsz akkupakk számot, akkor egyszerű...ez a 18V-os pakk csatija.
De ezt egy sima multival is ki leget deríteni, nem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |