Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Szia! A szolár renszerekhez alkalmazott 65 fokos szivattyúk nem lennének jók erre a feadatra? Vagy valami ilyesmi.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2021
Ma lemértem a sűrítőimet.
Kiszámoltam a zilt, 39mm a löket hossza, 60 mm az átmérője.x2 Ezek alapján 70,2 cm2 jött ki. Kiszámoltam a Rábát is, 75 az átmérő, 35 a lőket. Ez alapján 98,4375 cm2 jött ki a két hengerre. A gyári adatlap miért ír 308 cm2-et? A csepelt is lemértem, nekem 71,5 az átmérő nekem, a löket 40mm a löket nagyon pontosan nem tudtam lemérni. 102cm2 a két henger.
Szerintem számolj újra, a térfogat meg köbcentiméter. Nem számoltam utána csak fejben, de a csepel adatai szeint az egyik henger is megvan kb. 160cm3.
Zil220cm2
Rába 309 jött ki Csepel321cm2 Fáradt voltam tegnap este Elfelejtettem pível beszorozni a területet A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2021
Arra a felismerésre jutottam, hogy mivel a rába nagyobb dugattyut használ, ezért arányaiban sokkal több hő jut a hengerfejre mint egy kisebb átmérőjű, de hosszabb loketu dugattyunál, ahol a hengerfal kap több hőt. Ez nem feltétlen előny vagy hátrány. Az viszont már érdekesebb hogy minnél nagyobb a dugattyú átmérője, annál nagyobb az a veszteség ami amiatt alakul ki, hogy minimális levegő marad a dugattyú fölött, ami aztán újra kitágul a szívás utemnél. Ebből a szemszögből a kisebb dugattyú jobb mint a nagyobb. Tehát elvileg a ZIL nyerte ezt a kört.
Másik kérdés. Ha fel akarom újítani a zilemet ami itt áll már egy ideje darabokban, mindenképp érdemes megfúrni a hengereket, ha van egy kis bemarás a hengerfalon? Vagy ne foglalkozzak vele? Mert túl méteres dugattyut nem egyszerű találni. 59.7 mm dugattyum van két új, de az nem lesz jó ha felfúrom a hengert nagyobbra. Egyeltalán ezeket a felújító készleteket miért nem túl méretes dugattyuval aruljak? Vagy a b verzió, vegyek egy hengertömböt a zilhez 12000ftert? De kicsit többért már megveszem valakinek a felújított ziljét A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2021
Idézet: „Mert túl méteres dugattyut nem egyszerű találni.” Már 4x leírtam... Nekem elsőre sikerült túlméretes dugós szettet vennem! Megkérdezték mekkora kell, én meg megmondtam, és azt kaptam!
Én meg egyszer kérdeztem meg hogy hol, de választ nem kaptam!
És én nem találtam a neten megfelelőt hiába kerestem. Megy a levesbe az alábbi kis abac. A háza akkor törhetett el amikor szetszedtem. Meghegeszteném, de nincs értelme. Nem tudom mire használni. Esetleg ha van valakinek ilyen, akkor neki adom alkatrésznek. A motor leégett. A dugattyú 53mm átmérőjű.
Hallod!
Leírtam már legalább 3x ebben a topicban, hogy hol kapsz ilyet! Azt is hogy én hol vettem, mennyiért...
Kérlek írd le nekem is.
Visszanéztem, a ZIL alkatrész rendeli lehetőségeket megtaláltam, az egyedi dugattyú gyártásrol szóló kommented is megtaláltam, de azt nem amiben arról van szó, hogy te honnan rendelted a 60.4 dugattyúidat.
De mostmár lényegtelen a számomra. Két zilem van. Az egyik 60mm a másik 61mm furatokkal/dugókkal rendelkezik. A 61es dugót megesztergáljuk, a 60-as hengert felfúratom. Gyűrűjét találtam a neten. Kiváncsi vagyok hogy ha megcsinálom a kényszer olajzást, és az aktív hűtést, akkor meddig fogja bírni a 2000ea fordulatot, 10 báron.
Idézet: „azt nem amiben arról van szó, hogy te honnan rendelted a 60.4 dugattyúidat.” Idézet: „Én innen vettem de nem ezt, ebben nincs minden menne:” Tehát még mindig igaz, hogy leírtam hogy HOL vettem, ráadásul pont NEKED!! De már csak azért sem adom a kezedbe a megoldást! Az ember csak tépi a száját (újait)... Idézet: „fogja bírni a 2000ea fordulatot,” Zilt csak 900 környékéig illő forgatni.
Nekem nem irtad le. A második idézet nem tudom honnan van.
Már amúgy is tárgytalan.
A második idézet magamtól van, ha megkerested volna tudnád te is. Amit csinálsz már a hiszti kategória!
Mint mondtam már lényegtelen.
Még mindig eladod a ziled? Menjünk privátba.
Milyen szivattyúval keringeted a hűtővizet?
A megoldást egy kicsivel lentebb találtad volna meg. Bővebben: Link
Elolvastam pár hozzászólást lejjebb, ezek szerint nem eleget köszi
Túlmelegszik a szelep és eldurran a cső.
Megvettem a motort, ilyen kínai.
26-ot megért szerintem. Érdekesség: A képen látható egy 3kw 3000 fordulatu motor, és egy 3kw 1500 fordulatu. Első látásra ugyanakkorának tűnnek, és másodikra is. Ez azért furcsa, mert a lassú fordulatu motorban kétszer annyi tekercs, és púlis van, ergo nagyobbnak kellene lennie, hogy ugyanakkora teljesitmenyt hozzon, mint a kétpólusú párja. Kiváncsi leszek mit tud majd a 3000 fordulatu A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2021
Idézet: „lassú fordulatu motorban kétszer annyi tekercs, és púlis van, ergo nagyobbnak kellene lennie” Nem! Semmi köze hozzá! Több a tekercs de azok "fele akkorák"!
Mi a farok az a púlis!?
Pl Nekem van két imi motorom, mindkettő ugyanakkora, az egyik 1450/550w a másik 2900/750W
Ha fele akkora tekercsek is vannak a lassú fordulatu motorban, akkor is több hely kell neki.
..pólus...
Ilyeneken fel sem akadok már..
Nem menjünk ebbe bele!! Motoroknál vannak szabványos méretlépcsők. Ha abba belefér, akkora lesz! Ha nem akkor 1el nagyobb!!
Pedig fennakadtál
Elírtam igaz. Remelem azért meg maradhatok.
Ma eltört a gebocső a kis aranyos alutáralyos kompresszoron, ez egy előre gyártott gázcső volt hegesztett végekkel, egyszer az egyik aztán a másik vége is letört. Nagyon remegett a cső üzem közben, várható volt hogy bekövetkezik. Kicseréltem egy igazi gebocsőre, aminek préselve van a vége, és nem hegesztve. Ráadásul 3/4 es.
Utana eltömődött a szelep, egy pici spéndarab beszorult a szigetelő gyűrű alá. Így néz ki szétszedve:
Inkább csinálj oda egy fix, forrasztott eréz csövet.
Az sem baj ha hűtött... nekem a képen ez folyadékhűtéses |
Bejelentkezés
Hirdetés |