Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Digitális óra
A 28 lábú *K22 PIC nem sokkal drágább mint a PIC18F14 ( csak másfélszer annyiba kerül ) de háromszor annyi RAM van benne.
Csak azért írtam árat, mert még mindig rendszeresen felbukkan ez a RAM, lábszám, periféria, sebesség, USB-s programozhatóság stb korlátokkal küzdés. A 32 bites PIC 1500 forinttal drágábban sok-sok paraméterében kedvezőbb.
Potom többletpénzért rengeteg korlát eltűnik. Igaz, egyszerű feladatokra nagyágyúval lőni feleslegesnek tűnik, de aki otthon van például a 32 bites PIC-ekben (nem én ), nem fog 1500 forint megtakarításért újfajta maggal és addig fel sem merülő korlátokkal dolgozni. Tömegtermelésnél számít, de amatőröknél vagy kis darabszámnál...
Direkt nem figyelmeztetésnek vagy elijesztésnek szántam, hanem tapasztalat megosztásként írtam, ezért van ez a fórum és ezért kérdezek én is (pl. e-paper-ről).
Kívánom, hogy neked tetszetős legyen a végeredmény, ha mégsem, ajándékozd el, örüljön más neki, villogjon más szemébe ! Különben is hajrá VFD (vacuum fluorescens display) !
Kár, hogy villog, mert már állókép az van. Akkor nem fogom scroll-ozni, vagy kidobom.
Idézet: Valamennyi van egy ilyennel: WaveShare 4.3inch e-Paper UART. Drága és lassú, a frissítési idő kb. 1.5 s. Viszont négy árnylatot tud, ennek köszönhetően gyönyörű képe van.„Van valamelyikőtöknek tapasztalata e-paper kijelzőkkel?” A hozzá letölthető képkonvertáló eléggé fapados de tulajdonképpen működik, csak meg kell szokni.
NEM beszélek le róla senkit!!!!! HAJRÁ, építsétek meg!!!!!
Ezen a videón szépen mozog a szöveg a 64x16 LED-en (8 oszlop x 2 sor a 8x8-as LED mátrixból). A villogás alatt nem vibrálást, hanem a látómező perifériájában lévő (amikor nem pontosan ránézel) folyamatos mozgást, fényerő változást értettem. Mintha egy szobában a TV vagy laptop képernyő mindig be lenne kapcsolva mozgóképpel napi 24 órában.
Ez amit linkeltél nagyon tetszetős, bár a fogyasztását kicsit sokallom. Azt hittem ezeknek 1mA alatt van.
Idézet: „Ultra low power consumption, sleeping current lower than 5mA”
Le lehet menni nullára ha kikapcsolod a tápfeszültséget. Ezzel csak egy baj van, bekapcsoláskor törli a kijelzőt, így kb. három másodperc kell a feltöltéséhez (1.5 s automatikus törlés, 1.5 s új megjelenítés).
Sziasztok!
Az itt bemutatott órámat janigel kolléga kérésére szeretném után-építésre közzétenni. A panelterv EAGLE programmal készült. Mivel én csaknem minden panelomat gravírozó géppel készítek, ezért a panelt eleve úgy tervezem, hogy egy egybefűzött G kód egy munkafolyamat keretében teljesen készre készítse. Ehhez 0,8 mm átmérőjű kukorica marót használok. Ha valaki szeretné megépíteni, és hasonló módon gyárt nyákot, annak számára feltöltöttem a G kódot is. Valamint feltöltöttem a hex. fájlt és a forráskódot is. Valamint az óra dobozának terveit is stl. formátumban. Mivel a panelterven van az alkatrészlista, ezért arról egy külön képet is feltöltottem. Jó építést kivánok.
A doboz terveit külön raktam fel, mert az összes fájlt nem engedte egybe.
Köszi szépen, de nincs itt a kapcsolási rajz (ami PDF-ben lenne jó).
Az nyáktervet 1:1 PDF-ben fel tudnád tenni ? A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
Azt nem tudom neked garantálni, hogy 1:1-ben ki tudom importálni pdf-be, de megpróbálom.
A kapcsolási rajzzal megfogtál. Idejét sem tudom, mikor terveztem utoljára kapcsolási rajzot. Ha nagyon kellett a nyáktervről rajzoltam vissza. Holnap megcsinálom.
Félreértesz. Örülök, hogy szóltál, mert nem tudtam, de most lesz kipróbálva, így nem fog meglepetés érni.
Csináltam egy ilyen órát, és szerettem volna elkerülni a menüledek sokaságát, szöveges menü segítségével.
Üdv!
Esetleg a kijelző helyettesíthető más típussal? Elég nehezen beszerezhető ez a "dem08172" LCD. Előre is köszönöm!
Szia Zoli !
Én is meg fogom építeni. sonjkniz-től megkérdeztem, és rábólintott erre a kijelzőre. Alin biztos olcsóbb, de onnan sokára jön meg. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2021
Köszönöm!
Biztos jó videót linkeltél be?
Nem, frissítettem a linket. Elnézést
Lattam, kiraly lett! En meg gondolkozom rajta, foleg igy, higy nincs 3d nyomtatóm.
Az enyém se nyomtatott, hanem kész műanyag kisdoboz.
Ohh, esetleg meg tudnád mondani, hol lehet kapni?
Szia!
Fekete Szürke Az én dobozomat már nagyon rég vettem, de nem emlékszem hol. Az enyémbe nem fért el a két panel között a tüskesor pár, ezért fix dróttal kötöttem össze. Ezek a dobozok egy kicsivel mélyebbek, így ebben elfér. Itt a kapcsolási rajz. Bármilyen távirányító bármelyik gombjával beindul a kijelzés, csak kicsit hosszabban kell nyomni. Egy rövid nyomásra nem reagál (pl. TV csatornaváltás). Extra köszönet sonajkniz fórumtársnak. Ui : Mi van a kisfifi óra nyákokkal ??? A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2021
Szia! Köszönöm szépen neked is és sonajkniz fórumtársnak is.
Én viszont úgy szeretném elkészíteni, hogy folyamatos legyen a kijelzés. Ez megoldható lenne ezzel a programmal, ha átkötöm a gombot? Vagy kéne módosítani a programon? Köszönöm szépen!
Igen, ha átkötöd a nyomógombot akkor folyamatosan megy.
De elegánsabb ha egy kapcsolót teszel a hátuljára, és meghagyod a gombot is. Nem válaszoltál hogy mi van az óra nyákkal.
Szia!
Nem pont olyat, de hasonlót csinálok.
Na eddig jutottam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |