Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3294 / 3599
(#) mnyugger válasza Remci hozzászólására (») Júl 12, 2021 /

Görbe.
(#) madzagos válasza Remci hozzászólására (») Júl 12, 2021 /

Tojás meg kaja az van.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 12, 2021 /

Hát, ha addigra úgy változik a szabály, hogy a 2021-ben elveszett dolog addigra régészeti leletként minősül megtaláláskor, akkor bizony nem. Felveheted, de nem a tiéd, mivel nem volt a tiéd annyi ideig, ameddig már a régészeti jog erősebbé vált a saját jogodnál. Szíveskedtél volna folyamatosan a zsebedben tartani. Akkor folyamatosan a tiéd, és a saját tulajdonod, ami folyamatosan a birtokodban van, az a tiéd marad.
Van ennek hátulütője is. Kérdezd csak meg azt, akinek a házát műemlékké nyilvánították.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2021
(#) pucuka válasza Skori hozzászólására (») Júl 12, 2021 /

A munkahelyemen egyszer eljátszottunk a gondolattal, mi lenne ha. . .
Arra jutottunk, hogy legjobban jársz, ha visszatemeted, és nem szólsz senkinek, még az asszonynak se. Aztán apránként rájársz, de nagyon óvatosan.
(#) szs válasza pucuka hozzászólására (») Júl 12, 2021 /

És visszatemettétek?
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Júl 13, 2021 / 3

Idézet:
„akinek a házát műemlékké nyilvánították.”
Akkor hosszabb időre el sem mehetek otthonról, mert visszaérve nem enged be a múzeumőr. Vagy én is műemlékké leszek nyilvánítva.
(#) Ódenka hozzászólása Júl 13, 2021 /

Az egyik gyermekkori barátomék házának a háztetője lett védetté nyilvánítva. A múzeum a végén megfelelő árat kínált a zsindelyes háztetőért, így azt elvitték, a ház helyére meg így lett új ház építve.
Szóval elővásárlási joga volt a múzeumnak és egy darabig egyezkedtek a megoldásig. Valamelyik falumúzeumban máig ott ez a tető egy korhű épületen.
(#) mohinger hozzászólása Júl 13, 2021 /

Kedves Fórumtársak!

Békéscsabáról Egerbe milyen útvonalon érdemes menni? Minden évben egyszer arra megyünk, de nagyon változó az utak felújítottsági állapota. Aki nemrégiben járt arra, tudna tanácsot adni?
Köszönöm!
(#) szikorapéter válasza mohinger hozzászólására (») Júl 13, 2021 /

Szia, én sokat jártam Békés felé egy időben, igazából elég rosszak az utak egy szakaszon, lehet kisebb kerülőkkel jobb utakra menni (nekem pl. a motoros GPS segített a kocsiban).
(#) mnyugger válasza mohinger hozzászólására (») Júl 13, 2021 /

Debrecenbe a 47-esen, onnan M3.
(#) Rosszmáj hozzászólása Júl 20, 2021 / 7

Lányomnak, rendelésre. Most lett kész, még meleg.
(#) mex válasza Rosszmáj hozzászólására (») Júl 20, 2021 /

Igazán ötletes, gratulálok!
(#) Rosszmáj válasza mex hozzászólására (») Júl 20, 2021 /

A lyány találta az eredetijét a neten, csak koppintottam.
(#) kameleon2 hozzászólása Júl 22, 2021 / 2

Egy ideje bővült a hobbijaim repertoárja. Azt mondják egy férfi nem tud főzni... - dehogynem! :
(#) jani1987 válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 22, 2021 /

A másik oldalon meg a lekvárért tüntetnek.
(#) sargarigo válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 22, 2021 /

".. Indul a lekvárlobbi: haagyjunk a lekvárba is, haaaagyjunk a lekvárba iiis!" - - by Bödőcs
(#) jani1987 hozzászólása Júl 23, 2021 /

(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 23, 2021 /

Bemutatja Kudlik, milyenek a nudlik.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2021
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 23, 2021 / 1

Anno ezt az egy műsort néztük meg a TV-ben, aztán irány a "csűrdöngölő" (Kapás táncklub).

Budapestiek figyelem: 3.kerület Karácsony Sándor utca. Hogy jutok oda tömegközlekedéssel? Az asszonyt felveszem Kelenföldnél. Utána passz hogy jutok oda. A keletiig jöttem de rosszul tettem. Egy szállást foglaltam mára.
(#) Gabó válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 23, 2021 / 1

Vannak ilyen útvonal tervezők, mint pl a gugli...
Beírod, honnan hova, kiválasztod mivel mész, mikor, és meg is tervezi...
Bővebben: Link
(#) nedudgi válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 23, 2021 /

Négyes metró Kelenföldre, onnan vissza négyes metró Móricz Zsigmond Körtérig, 41 villamos Batthyány térig, onnan az ötös HÉV.
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 23, 2021 / 1

Kelenföldről 19 villamos Batthány térre, onnan HÉV Csillaghegy megálló, Mátyás király út ( nem a hegy, hanem a Duna felé), jobb oldalon a Tesco oldalán jobbra az első utca.
(#) nedudgi válasza Gabó hozzászólására (») Júl 23, 2021 /

Az óbudai Karácsony Sándor utcát keresi, feltehetően mobilnetről.
(#) Gabó válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 23, 2021 / 1

Azt is be lehet ugyan úgy ütni a célhoz... én csak innen kimásoltam azt rányomtam...
Mobilnettel se fogyaszt többet a térkép, mint ide írni, és várni az útvonalat.
(#) pucuka válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 23, 2021 /

Az nem Óbudán van, hanem Csillaghegyen. A III. kerület több városrészből áll, Békásmegyer, Pünkösdfürdő, Csillaghegy csak a nagy Budapest kialakításakor kerültek Budapesthez, az 50 -es évek végén. Azt megelőzően önálló közigazgatású települések voltak. A régi Óbuda is több település részből állt, de azok nem voltak önálló közigazgatásúak. (Újlak, Aquincum, Törökkő, Alhévíz, Felhévíz, Fehéregyház, Mocsáros dűlő, Kaszás dűlő, Filatorigát, Rómaifürdő, Aranyhegy, Testvérhegy)
Elnézést a patriotizmusért
A mi társas házunk is az egykori fehéregyházi források helyén áll, ahol a monda szerint Árpád apánk a lovát itatta. Azóta ezek a források elmocsarasodtak, és ennek a feltöltésére épült a társesházunk.

Már úton vagyunk. Köszi mindenkinek.
(#) nedudgi válasza Gabó hozzászólására (») Júl 23, 2021 / 1

És jól elküldted a város másik felébe. Ejnye!
(#) gkari válasza pucuka hozzászólására (») Júl 23, 2021 /

Ha jól emlékszem, ott volt az Újlaki téglagyár is (1960-ban szünidei munkás voltam ott).
(#) pucuka válasza gkari hozzászólására (») Júl 23, 2021 /

Aztán az MMG lett a helyén. A másik téglagyár a Bécsi úton volt, az még a 80 -as évek elején is működött, ma Praktiker, Média Markt, Stopshop, C&A, Eurocenter van a helyén.
Következő: »»   3294 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem