Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
A kvadrofon nagyon odatalál!
Még azért az is eszembe jutott: ilyen csúnya lyánynak ilyen szép macskája...
A szalmaantennáról
Ezek az Atlanti-Óceánon lévő szigeteken lettek felépítve. A W.W.II. idején az ős honos sziget lakókat lenyűgözte a US ARMY "isteni mivolta". Látták ,hogy jöttek a "semmiből" , égből szálltak alá . Hoztak kaját , ellátmányt ... azokat megosztották részben velük. Ezt is " a semmiből, teremtették elő" , az őslakosok vélekedése szerint. Aztán mikor befejeződött a világégés , akkor mindent elpakoltak és elmentek. Az "arany élet" véget ért az ős lakosoknak is. Ekkor megpróbálták újra magukhoz csalogatni az "elszaladt isteneiket" . Sajátos új vallási kultúrát alakítottak ki. Mindent megépítettek amit láttak a katonai támaszpontokon. Abból ami volt a természeti környezetükben nád/bambusz/fa/szalma ...stb. Repülőteret, mellettük repülőket , radart , kiszolgáló létesítményeket ...stb. Azokat a"szimbólikus" részeket amivel sejtésük szerint jelezhetnek az "isteneiknek". Ezen kívűl leutánozták a kézi fegyvereiket fából kifaragva. A vezényszavakat a katonáktól látott gyakorlatozásokat utánozva évekig végezték. Sajnos ennek ellenére sem tértek vissza az "istenek".
Nagyon érdekes, amit írsz.
Itt egy kis írás róla.
TNX a kiegészítő linket! Mostanában olvastam én csak nem rémlet melyik spotban van.
Jaa igen 2 dolog keveredett bennem. Scifi ufologus Däniken egyik filmjében is beszélt erről a szállító kultuszról. Ezt vonta párhuzamba az ősi dél-amerikai leletek astronauta szerű ábrázolásaival. Hogy lám lám itt is ott is ugyan az történhetett ... tehát annó az indiánok bizonyára találkoztak az ufokokkal .
Van több népcsoport is. Már Kolumbusz idén is "másoltak".
A külföldi angol leírásokban a cargo cult kifejezést használják. Erre rákeresve a Googleben lehet érdekességeket olvasni. Már a szó is érdekes, ahogy nevezik ezt az "irányzatot".
Na ha már témánál vagyunk! Nem látta valaki azt az epizódot, amikor Ollantaytambo-ban mutatja a hegyoldalt? Kivágtak egy jókora tömböt belőle, és csak a fejvakarás megy, hogy ez hogyan lehetséges. Na ezt keresem már jó ideje, de nem találom. Erről van szó: Bővebben: Link
Mondjuk más szempontból is érdekes egy hely. A bütykös falakon nem tudok túllépni. Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2021
A"hullámos" illesztés a statikusok szerint földrengésálló(bb). A bütykök az emeléshez tán, mint a betonelemeknél a vaklyukak. Bár akkor miért nincs mindegyiken?
Majdnem jó, csak éppen pár ezer éve ilyenek elvileg nem voltak
Akkor is volt vizes spárga, csak kézzel kellett húzogatni.
Rézlappal és homokkal vágtak.
Lyukakat szintén lehet ezzel a módszerrel készíteni. Ekkor rézrudat használtak, amit forgattak. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2021
Hallottam már ilyen megoldásokat, csak annyi a gond, hogy emlékeim szerint a konkrét megmunkálás a meredek sziklafalon történt jó magasan, és a kőtömb sem éppen kicsike.
Ezért is keresem a videót, nem mindenre emlékszem már pontosan. Tényleg nem találkozott senki vele? Däniken neve sok mindenkinek hátborsódzást okoz, de ez egy érdekes videója volt.
Sokat változtak a szabályok azóta, de meglehetősen felvilágosult és haladó szellemű hölgy lehetett.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2021
Ma annyi roncs lenne elásva, rozsda vörös lenne a föld.
Erre nem is gondoltam, hogy a Marson sokkal előbb volt autó.
Tériszonyos sztori jöhet? Ha nem, akkor ugorgy.
Annak idején egy kezdő fotoriportert vittünk MI-2 helikopterrel légifotózni. Már akkor gyanakodott, mikor ráadtunk egy beülőt, de végül csak sikerült rábeszélni, hogy üljön ki a leszerelt hátsó ajtó peremére, két kötéllel van kikötve, biztonságos ... Egész addig bírta, míg a pilóta nem talált egy jó fényképezni valót. Nagy ívű bal kanyar, amiből szegény fotós csak annyit látott, hogy a horizont elindul felfelé, ő meg mintha zuhanna. Alig sikerült hármunk a helyén tartani. Üvöltöttük, hogy fényképezz! Onnantól leszállásig az arcára gyógyult a kamera. De miután visszanézte a képeket, nem győzött hálálkodni a jobbnál jobb felvételekért.
Még jó, hogy nincs beállítva a gépemen az automatikus lejátszás. Elég volt a címet elolvasnom.
Tegnap este nálunk is volt lágy szellő. Mire elállt, lehozta a körtefáról még a következő termést is. (kétszerérő körte ). Általában néhány, legfeljebb tizen... db szokott lenni, most százával hullott a többivel (30-50 mm érett körte) a 20-25 mm átmérőjű következő termés.
Ügyes.
Asszony nálam már most is morgolódik, hogy mennyi vackot összehordtam.
Nekem is volt helikopteres kalandom. No nem a tériszonyos, mert megjártam már majd mindegyik TV adó antenna csutkáját, hanem mikor beleültünk (2002 -ben a tiszai nagy árviz idején) Nyíregyházán, a propeller indulásakor igencsak imbolygott az egész kaszni. Mondtam a pilótának, hogy biztos fel tudunk szállni? Azt mondta, hogy eddig a 20 évben mindíg felszállt . . .
Hát igen. Volt pilóta, ismerősöm, aki azt mondta, hogy asztallappal is lehet repülni, csak elég erős motor kell rá. A Boeing mérnökei egy fűnyíróval repültek balhéból. Azért a fene tudja.
Repülni könnyű. Túlélni a leszállást, az a valami.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |