Fórum témák
» Több friss téma |
El kell mondani egy hókuszpókusz varázsigét.
Aztán egy adat visszaállító programmal talán menthetőek róla az adatok. Például ezzel a programmal.
Biztosan jó program, de sajnos (vagy nem sajnos) nincsen se Win-em se Mac-em. Egyszerűen csak használni szeretném. Menteni való adat sincsen a meghajtón.
Az a baj ilyenkor már "letiltja" magát a pendrive. Sajnos csak a pendrive-ba beépített memória cseréjével lehetne orvosolni a problémát.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2019
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. A kérdésem a következő:32GB-os pendrive-ot úgy kellene megformáznom,hogy a MAC számítógép,és a Window-os számítógép is tudja írni-olvasni.Milyen formázási típust kell ehhez használnom?(FAT16,FAT 32,eXFAT,NTFS).A rákerülő adatok túlnyomó többségében képfájlok lennének,ezekkel kellene dolgozni mintkét gépen. Köszönöm.
Üdv mindenkinek!
Nekem pedig azt árulja már el valaki, hogyan lehet egy olyan pendrive-ot megformázni, amely reklám-anyagokat tartalmaz. Egy Industria nevű kiállításon kaptam egyszer, s a meghajtó maga már alapból particionálva van - van rajta egy teljesen üres rész (amit persze állandóan használok), - ámde van rajta egy olyan másik is, amelyen html formátumban mindenféle alkatrészek mindenféle katalógusai találhatók. Sehogyan se tudom onnan - se letörölni - se leformázni, hogy az egész újra és végleg csak egyetlen egy meghajtóvá legyen. Amúgy - egyben simán 5,2 GB lehetne.
Windows beállítások lemezkezelőben töröld a particiókat róla majd formázd le.
Esetleg keress egy pendriveokhoz való programot és abban formázd le elég sok van és mindenki másikra esküdözik ki kell fogni egy számodra is könnyen kezelhetőt!
Tudod, én már hányszor megpróbáltam.
De még hivatalos számítógépes szakember se jutott vele sokra. Valami nagyon alantas reklámozási csel lehet a dologban, hogy mégis ennyire kifog velem ...
Találkoztam én is ilyennel, lehetetlen törölni a partíciót. Engedd el.
Én nem az a típus vagyok.
Eredeti alapmottóm - szinte mindenben - Madách, Az ember tragédiájából származik: - "Ember küzdj, és bízva bízzál" ...
A vezérlőt kell kicseréni a Pendrive-ban. Azt, ami a memória és az USB csatlakozó között van, már ha külön cserélhető.
"Ember küzdj, és bízva bízzál" Hajrá!
Első kérdésem - hogyan néz ki egyáltalán az a vezérlő?
Második kérdésem - és mire cserélném ki? Egy másik vezérlőre, amit persze honnan veszek? S utána mikroszkóp alatt forrasztgatom? (Na, itt döglök én bele a Madách idézetbe ...) Most, hogy miután szétszedtem, nagyjából így néz ki a belseje (az elektronika). Nem lettem tőle okosabb.
Ezért írtam, hogy engedd el a dolgot.
A nagy SMD IC a memória, a fekete pötty (COB) pedig a vezérlő.
Valószínűleg annak a flash memóriának van egy olyan területe, ami csak egyszer írható.
Úgy mint a ROM memóriák. Nem nagy furmány, és örökre vasalva, a marketingesek örömére. Biztosan nagy volt rá az igény az ilyen reklámtárgyak gyártóitól, és megoldották.
Hello!
Semmit nem kell forrasztani. Van egy program - USBflashinfo - keress rá a neten, töltsed le, és tedd be az info képet amit adott, lehet tudok segíteni. Innen letölthető... A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2021
Ezt írja ki, ha futtatom rajta a programot:
Volume: F: Controller: Alcor AU6989SN-GT/AU6989SNL Possible Memory Chip(s): Toshiba TC58TFG7DDLTA00 Toshiba TC58TFG7DDLTA0D Memory Type: MLC Flash ID: 983A9493 7651 Flash CE: 1 Chip Code: 0xF206 Chip F/W: FA00 Group: 98 VID: 058F PID: 6387 Manufacturer: Generic Product: Mass Storage Query Vendor ID: Generic Query Product ID: Flash Disk Query Product Revision: 8.08 Physical Disk Capacity: 8005877760 Bytes Windows Disk Capacity: 8005873664 Bytes Internal Tags: AYWR-SY22 File System: NTFS USB Version: 2.00 Declared Power: 200 mA ContMeas ID: 569A-01-00 Microsoft Windows 7 SP1 Build 7601 ------------------------------------ http://www.antspec.com/usbflashinfo/ Program Version: 9.4.0.645 A másik meghajtóra viszont rá sem indul, ami persze az érintett terület lenne.
Maradjunk akkor annyiban, hogy ez nem egy 5, hanem egy 8 Gigás pendrive (furcsa is lett volna).
„Controller: Alcor AU6989SN-GT/AU6989SNL - Chip Code: 0xF206” - az Alcor oldaláról ez alapján letölthető a szükséges firmware, és a hozzávaló íróprogram. Az újraírás után lesz egy teljes értékű 8 Gigás pendrive. (Mondanám, hogy küldd el megcsinálom - csak hát a leves többe kerülne mint a hús. Pedig ezeket mind meg lehet javítani, eddig még mindig sikerült. Még ha 32 vagy 64 Gigás lenne, akkor esetleg...)
Látom régebbi a hozzászólásod, de csak most láttam ezt a topikot, most tudok reagálni: az EaseUS-t én az erősen nem ajánlott kategóriába sorolom mert a saját tapasztalataim szerint, egy viszonylag egyszerű eseten tesztelve (3 TB-os NTFS GUID meghajtó, diskpartban clean paranccsal megtisztítva), a fájlok 80%-át rossz offsettel hozta vissza (ez természetesen használhatatlan fájlokat eredményezett). Plusz többszöri nekifutásra sem találta az utolsó 2 fájlt, ami néhány perccel azelőtt lett felírva. A program tudása nagyon jól mutat papíron, de az általános tapasztalat a valóságban az, hogy nagyon gyakran a legegyszerűbb dolgokat is elrontja, ezzel sokszor veszélynek téve ki a mentendő adatokat. Hozzá hasonlóan teli gázzal marketingelt, digitális hulladék még az Active@ / Aomei / BPlan / Disk Drill / iBeeSoft / iBoySoft / Minitool / RecoverIT / Stellar is.
Szerintem az elmúlt két és fél év alatt már régen megoldotta...
Nekem 3 TB adatot még eddig nem kellett, hogy visszaállítsak a programmal. Erről nem tudok nyilatkozni. Azonban már többször sikerült 8GB, 16 GB formázott pendrive adatait visszaállítani vele, a frissen felírt fájlokat és a régebbi, törölt fájlokat is. Azt nem tudom mit mutat papíron, de szerintem az sem mindegy, hogy txt fájlt vagy egy több megás videofájlt akarsz visszaállíttatni az alkalmazással. Szerintem , ha nem egy titkos katonai ballisztikus rakéta kódját tartalmazó memóriakártya, HDD fájljait akarsz vele visszahozni, szerintem használható, a véleményem szerint. Sajnos, hogyha már valami elveszett, akkor már mindent meg kell próbálni.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2021
Ha egészen pontos akarok lenni, akkor ez sem volt 3 TB csak névleg, mert a HDD méretét adtam meg, a valódi adatmennyiség valahol 2 és 3 TB közt volt.
Volt benne mindenféle méretű fájl, amivel hibázott: txt, doc, pdf, jpg, exe, zip, ISO, stb... A genyóság az, hogy látszatra megvan minden, csak megnyitáskor derül ki, hogy a txt-k kínai karakterekkel vannak tele, az exe-k nem futnak, a jpg-k 1 px méretűek, a tömörítettek és a lemezképek is sérültek, stb. Magyarán, ha az ember nem ellenőrzi vissza egyenként az összes fájlt, akkor nagyot bukhat vele. Látszólag mindig talál valamit, hogy kifizesd az árát, aztán a valódi mentés már nem annyira működik. Eleve gyanús, hogy beírsz egy tetszőleges adatmentési keresést a Google-ba, és az elsők közt dobja fel a nevét, mert nagyon sokat költenek reklámjára. Ugyanezzel a módszerrel valami kis kérdés-felelek témákat is felajánl, aminek mindig az a lényege, hogy töltsd le a programjukat, mert majd az megoldja a problémádat. A másik, hogy a gyártója szerint mindenre is jó, még hardveres hibák esetén is...Na innentől már csak mosolyogni lehet rajta. Ha független fórumokon is rákeresel a vele való tapasztalatokra, akkor már gyorsan kiderül, hogy több embernek van vele negatív tapasztalata, mint pozitív. Fun fact: jóval drágább, mint pl. a nagyságrendekkel valósabb tudású DMDE (ráadásul az ingyenes verziója egy mappán belül 4000 fájlig visszahozza, amit talál, bár tény, hogy nem annyira egyszerű a kezelése): annak csak 20 USD a magán licence. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2021
Igen, ezt én is biztosra veszem, csak azért írtam le, hogy más ne tegye tönkre vele az adatait.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2021
"Minitool Partition Wizard" - letölt, feltelepít, pendrive adatait lement, partíciókat töröl, új partíciót létrehoz. Elméletileg ennek a programnak működnie kellene...
3TB pendrive...? Nem csoda ha nem sikerült..
HDD volt, de ezt írtam is. Nem fake pendrive.
Működik is egy „normális”, fizikailag hibátlan pendrive esetén.
De próbáld csak ki egy olyanon, amin mókolt firmware van (ilyenek például a 64G-nek eladott 8 G-s pendrive-k. Ugye a rendszer, és a programok is 64G-nak látják - csak éppen használhatatlan) Ezeken segít a firmware újraírás - 64G ugyan sohasem lesz belőlük, de 8 Gigásként használhatók. Persze ebben még az is közrejátszhat, hogy általában nem első osztályú kontroller, és memóriachipek kerülnek az ilyenekbe.
Nos én megvettem az Active@ File Recovery programját, minekután a merevlemezem klikk-klikk hangok kíséretében megadta magát. A lemez tartalmát képfájlba kimentettem a Testdisk programmal, majd azzal a képfájllal dolgoztam. Gyakorlatilag mindent jól visszahozott a program, csak a rég letörölt holmikkal csinált egy kis kavart, de azokat ismét letöröltem és kész
A képfájlba kimentést úgy képzeld el, hogy végig a fagyasztóban volt a merevlemez, mert ha nem volt ilyen mértékig hűtve, akkor hamar tűzforróvá vált és semmit nem akart művelni. Végig fagyasztva viszont sikerült a mentés, csak a terület eleje sérült valamelyest. Persze hozzáteszem, hogy ha a Testdisk hajlandó lett volna a képfájlban megtalálni a fájlokat, akkor nem keresgélek olyan program után, ami képfájlból is hajlandó dolgozni, ez pedig hajlandó volt és még az eredmény is remek. S igen, a lemezképről készült másolat még a piszkálódás előtt
Hát, lehet trükközni ilyen hamis mókolt eszközök esetében is: partíciókat törölni, és csak egy akkora partíciót létrehozni, ami a pendrive valós kapacitását fedi le, a többi hamis helyet pedig partícionálatlanul hagyni. Így firmware újraírás se szükséges, csak a pendrive valós kapacitását kell ismerni.
Igen, csak a mostanában Ebay-en keringő 2 Terás SSD-k esetében egy kicsit nehéz volna ezt betartani (ugyanis valójában csak 128 Gigások!).
Még szerencse, hogy az SM2258xt kontroller vezérlőprogramja hozzáférhető, így könnyen vissza lehet írni a valós kapacitására - bár ez nem nagyon vigasztalja azt, aki jó drágán megvette. |
Bejelentkezés
Hirdetés |