Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok
szeretnék készíteni egy labortápot pcbe és ehhez kéne egy multiméter amivel tudnám mérni a feszültséget illetve az áramerősséget
Multimétert venni szokás készen!
Nézz szét a HEStore-n!
Inkább keress rá a uA723-as IC-re és abból építs. Multimétert pedig multiméter nélkül nem lehet építeni, tehát vegyél egyet. 6-7ezerért nagyon jókat lehet kapni(lásd a főoldali reklámot felül)! Ez a minimum, ha ilyesmivel akarsz foglalkozni.
Szerintem ne LCD-t vegyél/készíts, hanem inkább LED-eset.
Hány digites kell? ICL7107? ICL7135? Árammérőt úgy szoktak készíteni hogy egy nagyteljesítményű (pár tized/század ohmos) ellenálláson mérik hogy mekkora feszültség esik. Pár példa a méréshatárokra: 10A - 0.01 ohm 5A - 0.1 ohm 2A - 1 ohm De ha lyan tápot szeretnél akkor untig elég az 5A. Viszon én nem javaslom neked ezt a tápegységet, mivel maximum csak 12V a kimenő feszültsége. Én nagyobbat építenék. LED kijelzős árammérő: Bővebben: Link LED kijelzős voltmérő: Bővebben: Link
Multimétert ráérsz csinálni, ha már nagyon unatkozol.
Venni kell... az a legolcsóbb.
Közben elolvastam újra a kérdést és felmerült bennem, hogy már eleve nem jól lett feltéve. Szerintem Ő táblaműszert akar a tápegységéhez, és gyanítom, hogy van multimétere. Ha igazam van akkor jól megszívatott itt néhány válaszolót a kedves kérdező! Ha nem, akkor elnézést kérek a dorgálásért, és továbbra is érvényes a "venni kell" jelszó!
De ha venne egy multimétert, és beszerelné a labortápba...
Na az jól nézne ki!
Én szerintem pedig vegyél egyet készen.Már 1000 Ft ér is lehet kapni igaz nem komolyat de célnak megfelel.Minek bajlódni a mérésekkel és még ha sikerül is egy multimétert csinálni akkor is a bolti ár 3 szorosába kerül.
Én el szoktam olvasni mit írnak mások, és utána válaszolok. Ennek több előnye van.
1. nem írom le mégegyszer, amit már mások leírtak. 2. Nem írok olyan választ, amire rá se kérdeztek esetleg... Az persze más kérdés, hogy eme jelentéktelennek tűnő kérdés minket jobban foglalkoztat, mint azt aki kérdezte, mert úgy itthagyott minket mint a fene. Ez egyébként egyre gyakrabban fordul elő... Idézet: „úgy itthagyott minket mint a fene” Igen, ez elég gyakori sajnos manapság, de igazából nem lehet meghatározni azt a minimális időt, amikor már rámondható az illetőre, hogy itthagyta a topikját szabadúszóként... most még kerek egész egy nap sem telt el a topiknyitás óta, én egyelőre még bizakodva várom, hogy visszatérjen a nyitója. Még nem kiabálnám el, hogy teljesen eltűnt. Ha 1-2 hétig valóban nincs reakció, akkor lehet mondani már ezt bátran... szerintem. :gumicsirke:
Látszik hogy érdekli a dolgog. Le sem írta rendesen hogy mit akar, vagy még ő sem tudja.
sziasztok megint..hát valóban nem hagytam itt a topikom de mivel reggeltől estig dolgozom(ma hamarabb végeztem szerencsére) ezért nem tudok napközben válaszolni..
vtsoftware,watt,ferci,rannek:van multiméterem PWM:én is arra gondoltam hogy 2db 7szegmenses kijelzőt raknék bele és 2A untig elég mivel annyit tud a labortápom is és ez csak addig kéne ameddig nem lesz szökségem nagyobbra illetve úgy szeretném hogy egy kapcsolóval tudnék váltani hogy áramot vagy feszülséget mutasson watt megint:igen ehhez szeretnék egy kijelzőt tehát táblaműszert kaszarobert:nem szeretnék venni olyat ami tud ellenállást is mérni..nekem elegendő lenne max12Vig és 2Aig mérni illetve akkor a multimétert szét kéne szerelnem hogy elférjen azon a kis helyen Norberto:köszönöm a bizalmat
valójában csak félig mivel még nem igazán értem a kapcsolást de majd áttanulmányozom illetve összeilelsztem a 2 felét
Ha már igy "lefizettek" akkor még néhány dologban azért világositsd fel: gondolok itt a tápellátásra (külön táp),mérőpont kialakitása,stb...
Mit nem értesz rajta?
Elmagyarázom szívesen!
Fery honlapja
Itt találsz egy jópárszor megépitett változatot,a visszajelzések szerint problémamentes az utánépithetősége. (mindenki a saját lovát dicséri) (pirulós smiley)
valóban szép kapcsolás de nekem egy olyan kellene ami feszültség és egyben áramerősségmérő is..illetve elég lenne nekem 2*7 szegmenses kijelző is
Mindenképp kelleni fog egy kétáramkörös kapcsoló amivel az üzemmódokat váltod,és persze az áramméréshez shunt,a feszméréshez pedig osztó...
A kijelzőszámon meg nem érdemes spórolni...
A + jelűvel még nem találkoztam,ha neked ilyen van szerintem bátran bepróbálhatod.Itt nem szokás magázódni...
jahhh bocsi ez nem magázódás lett volna hanem hogy Fery megépítette..vagy Te megépítetted
Üdv!
Vettem egy ilyet a Hestoréból: 3,5 digites panelműszer 66x44x13mm Ezt csak a pontos behatárolás véget közlöm. Arra használnám hogy egy állítható feszkójú stepdown kimenetének a feszkóját megjelenítsem, mivel egy potival akarom állítgatni majd a kívánt feszkóra a kimenetem. Nagyon fontos volt, hogy pici legyen és könnyű, ezért multiméter nemvolt jó, így átváltottam ezt a panelműszert 200mVról 20Volt méréshatárra, beállítottam a decimális pontot ahogy írták, és mivel nem akartam 9voltos elemet cipelni és beleépíteni a dc-dc konverterembe csak a kijelzés miatt, így egy kisfajta 7809es stabkockát építettem össze hogy ezt a kijelzőt megtápoljam. Sajnos nem működött, mivel ugyanarról az áramforrásról akarom megtápolni a kijelzőt és a dc-dc-t aminek a kimenő feszkóját meg akarom jeleníteni a föld vezetéket közösítnem kellett. Itt volt a baj, valahágyszor a multiméter földjét és a mérendő feszültség földjét (ami ugyebár ugyanaz) összekötöttem nem működött a panelműszer, azaz 1-es méréshatáron kívüli jelet mutatta. Lehet egyáltalán ugyanazt a füldet használni multiméternél vagy panelműszernél mint a mérendő feszkó földje? Ez itt a kérdés, hogy hogyan? Amikor kihagytam a mérendő feszkó föld vezetékének a COM-ra kötését akkor mutatot valami feszkót 15 helyett 10voltot, aztán valamit buheráltam a vezetékekkel és akkor -5voltot mtatott, és mivel 10 - -5 az pont 15volt az a sejtésem hogy valami módon kötve lehetne feszkómérésre használni a panelműszert , de lehet ezek a számok véletlen egybeesések csak.
Sajnos mindenféleképp független táplálás kell a műszernek.Tehát épitened kell még egy transzformátoros DC-DC konvertert,amiből nagyon kisteljesitményű is elég. Segitene,ha ismernénk az eredeti step-dovn bemenő tápját.
értem,
tehát akkor még a legjobb/legkönnyebb megoldás 3db 3voltos gombelem sorbakötve Idézet: „3db 3voltos gombelem sorbakötve” Igen,vagy a 9V-os telep. |
Bejelentkezés
Hirdetés |