Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   991 / 1154
(#) Kari55 válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 27, 2022 /

Ott volt az engedélyzettek között, most letiltottam, Meglátommi lesz.
Köszönöm.
(#) antiktelefon válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 27, 2022 /

Nem fogja feldobni, de meg kellene találni, mi az oka annak, hogy ez az oldal értesítéseket dobált.
(#) Doky586 válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 27, 2022 / 1

Ne látogass kétes hírnevű orosz weboldalakat...
(#) img válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 27, 2022 /

Ez egy vírus beetetése, ami letöltendő vírusirtónak álcázza magát: bevett gyakorlat, hogy rávegyék a bepánikolt felhasználót, hogy letöltse a valóban fertőző rakományt, ami további fertőző dolgokat töltene le később.

Futtass a gépeden adwcleaner-t, hitman-t (breach módban: bal SHIFT + Enter) és ESET Online Scannert! Bármit találnak, azt dózerold le!
(#) Kari55 válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 27, 2022 /

Soha nem szoktam.
(#) Kari55 hozzászólása Márc 27, 2022 /

Köszönöm midenkinek.
(#) villanyipi hozzászólása Ápr 2, 2022 /

Üdv!
Nincs valakinek egészen véletlenül egy bin file-ja M5A97 rev 1.02 -es alaplapi bios-hoz?
(#) renegat1 válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 2, 2022 /

Tessék:
Bin
Találtam. Garanciát nem vállalok rá.
(#) villanyipi válasza renegat1 hozzászólására (») Ápr 2, 2022 /

Köszönöm!
Nekem csak csupa regisztrálós fizetős oldalakra feltett rom file-ok jöttek elő ami nem mellékesen az asus oldalán meg ingyenes .
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Ápr 3, 2022 /

Régi IDE DVD meghajtó, hang CD lejátszást végez PC nélkül, a saját előlapi fejhallgató kimenetén keresztül. ☺ Az 5. számtól kezdve lemeztől függetlenül bármelyik számot indítva eléggé hamar random bezavarodik, lekapcsol és újraolvassa a lemezt, mintha akkor tettem volna be! A meghajtó 2002-es gyártási dátumú. Lehet, hogy valami elfáradt benne? Vagy mitől viselkedhet ennyire furcsán?
(#) Monster02 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /

Ha karcos a lemez vagy gyenge az optika ez előfordul.
(#) Udvari Zsombor válasza Monster02 hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /

Két (állapotra is) különböző hang CD-t próbáltam, mindkettőnél ugyanazok a furcsa tünetek léptek fel, ugyanott! Most kicserélem a meghajtót egy másikra ‒ szintén 2002-es dátumú -, ezzel ki lehet szűrni, hogy mi van. De számomra akkor is nagyon furcsa, hogy az első 4 számot rendben végigvitte, csak utána problémázik...
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2022

Ha a hasznát táp kimenete zajos akkor is csinálhat ilyet. Tehetnél fel képet a Hestore-ba vásárolt kártya elejéről és hátuljáról.

Meghajtót cseréltem (táp maradt), teljesen egyforma típusúak:
● hibázó meghajtó: 2002 júniusi gyártású
● jó meghajtó: 2002 januári gyártású (cseredarab)
Nem egyszerre szereztem őket, hanem sok év különbséggel keveredtek hozzám. A hibás meghajtón nem volt master/slave jumper sem, de ennek ellenére ment (legalábbis eddig). Vajon mi lehet vele? (Közben a jó meghajtó már a többedik számot játssza hibátlanul. )

Idézet:
„Tehetnél fel képet a Hestore-ba vásárolt kártya elejéről és hátuljáról.”
A kártya az ez, teljesen gyári állapotú.
(#) mikrodigit válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /

A fej akadálytalanul tud mozogni? Nekem hasonló tüneteket produkált egy régi CD játszó, a pályát a kosztól megtisztítva jó lett és azóta is hibátlan (több éve).
(#) Udvari Zsombor válasza mikrodigit hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /

A fej az tud mozogni, lehet hallani, ahogy gyári állapot szerint egy rugó csúszkál a fej pályáján előre-hátra, ha döntögetem. Nem tudom, hogy óvatosan levegyem-e a tetejét, szerencsére volt egy másik pont ugyanolyan meghajtó, ami a csere óta már a harmadik CD-t játssza hiba mentesen...
(#) Udvari Zsombor válasza mikrodigit hozzászólására (») Ápr 3, 2022 /

Levettem a meghajtó alját és felhajtottam az áramköri lapot: Semmit se tapasztaltam, nem koszos belülről. Ebben a meghajtóban meglepő módon egy floppy meghajtókhoz hasonló motor mozgatja a fejet. Ami hangot pedig fejpályán csúszkáló rugónak véltem, az nem más, mint a lemez pörgető motorban gurulgáló csapágygolyók, ami úgy tűnik, hogy gyárilag olyan.

Ilyen régi meghajtóval nem nagyon éri meg vacakolni, de egy próbát meg ér.
Szét kell szedi, és az optikát alkoholos fülpiszkálóval meg tisztitani, de nagyon óvatosan hogy a mozgató tekercsek és a mechanika nem sérüljön. Ha utána se jó el kell engedni.

Egyenlőre hagyom, majd kapni fog egy újabb lehetőséget, hogy megmutassa, hogy tényleg hibás-e vagy sem. Úgyis csak egy jó állapotú bontott PC táppal van használatban, mint hang CD lejátszó, semmi több.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 13, 2022 /

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy egy gép minden egyes újra indításnál ezt írja ki. Mit kell tenni hogy ne keljen mindig az F1-et nyomkodni? Nem nagy dolog de mégis.

2.jpg

(#) antiktelefon válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 13, 2022 /

Bios elemet ellenőrizted?
(#) kadarist válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 13, 2022 / 1

A mutatott szöveg szerint a vincsesztered haldoklik.
(#) vladcepes válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 13, 2022 /

Nem de holnap kicserélem. köszi!
(#) vladcepes válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 13, 2022 /

Ha elem csere után is ki írja ,akkor gondolom vincseszter csere . Köszönöm!
(#) antiktelefon válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 13, 2022 /

Ja hogy azt nem is ellenőrizted?
Azért ha kírja egy HDS infot igazán nézhettél volna. Ha az alapján a HDD haldoklik, akkor nyilván az az oka. De ez sem mai konfig, lehet érik cserére.
(#) villanyipi válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 13, 2022 / 1

Mindig mikor ilyesmit ír ki egy gép egyszerűen el kell olvasni, és ha nem ennyire pofon egyszerű is a dolog kiír egy hibaüzenetet melyre rákeresve tuti megtalálod a hiba okát, ez egy ügyes gép időben szól hogy lassan elveszik minden adat a primari master hdd-ről
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2022
(#) pipi válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 14, 2022 / 2

Ha el szeretnél minden adatot elveszíteni, akkor a BIOS-ban kikapcsolhatod a SMART-ot, és akkor nem kell az F1-et nyomkodni, nem figyelmeztet többé az adathibára
(#) img válasza pipi hozzászólására (») Ápr 14, 2022 / 4

Ez olyan, mint amikor haverokkal jöttünk vissza nagyon vidékről egy átmulatott éjszaka után és közülünk a kocsi volt a legszomjasabb, mert nagyon pislákolt a tankolást jelző fénye. Éppen azon tanakodtunk, hogy hol álljunk meg benzinért, amikor az egyik srác, tévedhetetlen logikáját megvillantva annyit mondott, hogy "Ha kiveszed az izzót, akkor nem villog tovább!".

(#) Monster02 válasza img hozzászólására (») Ápr 14, 2022 / 1

Nekem is a hasonló eset volt, csak mi szegénység jelző fénynek hívtuk utána márt csak a Vatikán Power segített.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 14, 2022 /

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását! , mindegyikből tanultam, (bírom a humort is )
Igen: utána néztem, miután kérdeztem,(vagyis hogy mit írt ki a gép ), pipi zseni vagy (na jó ezt jó értelembe ) .,csak az a szerencse hogy erre a vinyóra most lett telepítve a Windows és ha el is vesztettem volna semmi baj,(na jó, látom a szomorú arcot) .
Ma raktam be egy másik winyót, fel raktam rá a Windowst minden rendben. Viszont olyat csinált a gép hogy kikapcsolt állapotban ott ültem mellette, és fogta magát és bekapcsolt a gép. Na ezt most miért?
Következő: »»   991 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem