Fórum témák
» Több friss téma |
A váltószelep hiba az az F12. Ha a gombja szakadt vagy beragadt, akkor adja, F6-ot még soha nem adott rá.
Nem tudom működik-e. 5753922800_1 a képek között megtalálod. Intelligens keresés fájlmelleklet.
Szia. Nekem már többször is volt f6-OS hiba már bontom is ki és cserélem a kis mikro nyomógombot, rakom össze és már működik is.
Szia! Köszönöm a tippet! Most egyenlőre működik. De ha megint előjön ez a hiba, akkor ránézek erre is.
Szia. 2018 április 09-től olvasd el a hozzászólásokat és válaszokat.
Van egy, a mellékelt képen lévő mosogatógép. Bekapcsoláskor a szivattyút indítja el, az megy egy rövid ideig (20-25 másodperc) és utána kikapcsol a gép. A sógoroméknál van, holnap tudok ránézni, de tapasztalat híján elkelne némi jótanács.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2022
Üdvözletem ! BEKO mosogatógépről lenne szó DFN-38530 Még nincs 2 éves a kicsike s egy hete beengedi ugyan a vizet , de azután már nem csinál semmit . A hiba kód E 13 Túl sok sót öntöttem utoljára a tartályába , de már újabb sóért kiállt . Akkor vettem észre , hogy gond van mikor koszosak maradtak az edények , hogy talán az utolsó programot sem csinálta végig . A karon lévő lyukak tiszták , nincsenek eltömődve . Nem tudom mi baj lehet . Köszönöm szépen előre is ha van ötlete valakinek , mi lehet vele .
Bosch electronic mosogatógép, mást ne kérdezzetek, mert nem tudom.
Alján is néztem, de nem találtam rajta címkét! Túl sokáig mosogat már, legutóbb7 óránál tartott, amikor kinyomtam. Sokszor világít rajta a kis csapocskánál a víz beeresztés jelzés, 3bar van a hálózaton. Mi lehet a problémája ilyen esetben? A képen van az a fehér fűtő egység, oldalán van egy mikrokapcsoló, amit egy lyukban lévő kis dugattyú nyomogat ( a kép bal oldalán van a földelés kábel hurokban a csatlakozása) gondolom ez érzékeli a nyomást, bár robbantott ábrán vízszint érzékelő a magnevezése. A pirossal bekarikázott érzékelő mi lehet, amin a négy kábel van? Az valami hőmérséklet érzékelő? A fűtő egységen bejelöltem, hogy a másik oldalán hol helyezkedik el ez a négy vezetékes érzékelő. Találtam egy képet erről a gépről, ami olyan full fapad, mint ami nekem van.
Nincs.
De most néztem, egy nyomtatott papírfecni kiesett a szintén minden szám nélküli helyenként hasonlító útmutatóból amire rákeresve valószínűleg ez lehet a típus: Bosch 9000456609 Most néztem, öblöget, de hideg a víz, ez nem normális dolog. Lehet, a fűtőtest adta meg magát!? Rámérek majd, meg, hogy kap e áramot? Egyenlőre még a hiba jelenséget is keresem, mert mint ha a víz is sokszor menne a lefolyóba, de ezt eddig nem néztem. Kitakarítottam, amihez hozzáfértem, szűrőket a bejövőn, ürítő szivattyút, nem látszik mocskosnak a belseje. Volt már itt ilyen gép téma, most nézem: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2183666.html#2183666 Ez a fűtőtest, és mi az zöld kis érzékelő, a négy sarus csatlakozóval? A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2022
A legrövidebb programot indítsd el, előtte csukd be a mosószeradagoló fedelét. Amikor hallod, hogy kinyílt a fedél, egy kattanás jelzi, akkor mérd meg a fűtőbetéten átfolyó áramot, pl. egy lakatfogóval. A fűtéskörben van a panelen a fűtésrelé, a bojleren az áramlásérzékelő kapcsolója és a biztonsági hőérzékelő. Ez az a 4 sarus alkatrész, amit kérdeztél. Az egyik fele egy nyugalmi helyzetben zárt kontaktus, míg a másik fele a hőérzékelő. Szóval sorba van kötve a fűtésrelé kontaktusa, az áramlásérzékelő kontaktusa, a biztonsági hőérzékelő kontaktusa és a fűtőbetét.
(Feltételezem, hogy a fűtőbetét ellenállását már megmérted.)
Még nem mértem semmit, csak próbálom magát a hibát behatárolni, meg nézegetem, hogy mi micsoda.
Most ment 5 órát, 900W-ot hasnált el, és kb 40°C a belseje. És nem végzett még, kikapcsoltam. A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2022
Hali. Whirpool felültöltős gép elindul, fel szívja a vizet, mos de egy idő után a feltöltő csap led világit, kB 30 perc után, megáll minden. Az alsó szűrő tiszta, szivattyú forog, vízbetáp nyitva, légüst kitakarítva a dob alján. Mi lehet a hiba oka még? Esetleg a fűtőbetét enged szivárgó áramot, emiatt állna meg?
Melyik típusról van szó? Kíváncsi vagyok rá, mert nincs tudomásom róla, hogy a Whirlpool készített volna felültöltős mosogatógépet
Bocsi, rossz fórumon írtam. Ne hari
A fűtőszál 24 ohm, a négy sarus érzékelő 8k ohm, ebből vékonyabb vezeték jön ki, a másik fele zárt, az vastag kábelel van bekőtve.
Elindítottam egy programot, nem tudom minek kéne történnie ilyenkor, de én azt látom, hogy engedi be a vizet alul bal oldalon egy lyukon, aztán elkezdi kiengedni, kb 15mp es váltakozással. Néha hallok valami olyan hangot, mint ha ívet húzna valami, de gondolom az a mágnesszelep. Kb 30 perce ezt csinálja, szerintem ez nem normális!
Az úszókapcsolóban(elárasztásvédelem) ellenőrizzed a mikrokapcsolót. Ne csak zárás-nyitásra hanem k.ohmban a nyitott érintkezőket is. Ez IS gyakran gondot okoz.
Igen mint írták elég a pára is és eloxidálódik.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni BOSCH vezérlőn található rövidítésekben?
UM2,ZUG2,AUS2, VE6, SA3, KL3, SER4. A mosogatóvíz keringető szivattyu feszt szeretném megmérni, a teljes szétbontás nélkül, a vezérlő panelen talán lehet. Köszi a segítséget előre is. Pikpak A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2022
Üdv! Egy ADP688-as mosogatógép hibával küzdök.
Hibajelenség: Bekapcsolás és elindítás után, változó idő után, megszűnik a kijelző, elhalványulnak a LED-ek és leáll a gép. 1-2 mp után a kijelzők világítanak és folytatná a programot, de kezdődik elölről. Leggyakrabban a szivattyúzást kezdené előmosás után, de a legelején is képes. Előzményként az ajtókapcsoló meghalt, cserélni kellett. Csere után lement a program, de nem hinném, hogy a mikrokapcsoló 1 nap alatt behal. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2022
Szia!
Az elektronika táprészében kellene körbenézni. Táp IC elko kondik. Az ajtóban lévő vezetékek törése is előfordulhat alul a zsanérnál ahol hajlik mikor nyitogatod.
Szia!
Egy pontos tipus nem ártana Mi célból szeretnél ott feszültségeket mérni? inkább a hibát írd körül.
A kábelköteget megnéztem, kibontottam,, hajlítgattam, nem reagált rá, nem is látható, érezhető törés. Jó lenne egy bekötés rajz, de hát az szupertitkos.
Szia!
Az a hiba, hogy a keringetett víz csak éppen hogy buzog az alsó karokon, nem jut el a fölső karig. Mást mindent végigcsinál, csak kicsi a keringetett víz nyomása.
Biztos nem az a baj. A gép leáll, mint ha kikapcsolna. Eltűnik a jelzés is. Majd amikor megjelenik folytatódik a program és újra leáll. Elektromosan áll le. Amúgy Whirlpool. Adp668.
Igen nagy valószínűséggel a keringető szivattyú lapátja kettétörött. vagy valami eldugaszolta. Esetleg a ker.szivattyúnak a kondiját ellenőrizzed de ez nem jellemző.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2022
Akkor az elektronika táprésze gyengélkedik mint írtam. Táp ic elko kondik....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |