Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „- de ez nem mindegyik szolgáltatónál működik jól -” Ez így van. A telefonhálózatban (mobil különösen), nincs szigorú öszefüggés a csengetés és a csengetési visszhang között. Könnyen lehet, hogy nem is ugyanaz a node csinálja az egyiket, mint a másikat. Azért leggyakrabban úgy szokták felkonfigurálni, hogy a hivott oldali utolsó node küldi a csengetési visszhangot, és akkor már odáig fel van építve a beszédút. De ez pazarlás, és nem garancia arra, hogy a csengetés és a csengetési visszhang szinkronban van...
Nem ez volt a fő gond. Elég nagy volt a védőtávolság (2-6 csengetés) Volt olyan szolgáltató kombináció ahol a gsm modem hiába bontotta a hívást, a hívó oldal továbbra is csengetési visszhangot hallott az időzítés lejártáig, így ez a fajta visszajelzés bukott. Szerencsére amivel használták ott jó volt. Csak aztán jött a szolgáltatóváltás....
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2022
Az eredeti vezetékes hívószám felismerési problémára visszatérve.
Az általam használt KX-TG8021HG vezetéknélküli telefonom egy alternatív megoldást juttat eszembe: ez a bejövő hívásokat a hívószám alapján 6 kategóriába tudja sorolni, más csengőhangot és más kijelző háttérszínt lehet hozzájuk rendelni. Tehát 5 szám azonosítása megoldható úgy, hogy a csengőhangot vagy a színt kell felismerni. Ez sem kis feladat persze.
Sziasztok! Vettem egy Ventus FJ400 bull vezetékes telefont tegnap használtan Dedinek. Ma reggel próbálta ki,és recseg, akitől vettem váltig állítja hogy nála jó volt. Mi lehet a baj? Tudok rajta ezzel kapcsolatban allitani valamit?
Lehet, hogy a vezeték csatlakozójánál rosszul érintkezik.
- Mozgasd meg és közben hallgasd, változik-e a recsegés. - Próbáld ki egy másik kábellel. - Ha nincs másik, cseréld meg a kábel két végét.
Érdemes megnézni azt a kapcsolót, ami kézibeszélő helyzetét érzékeli. Annak az elkoszolódása erős recsegést okoz.
Ha jól látom a képen SW1.
Bal felső sarok.
Béka mester remélem nem veszi zokon a szerzői jogának bitorlását.
Nem olyan bonyolult szétszedni, alul kitekered a csavarokat, majd gondolom, hogy egy műanyag keret rögzíti a nyáklaphoz a kijelzőt (ezt a részletet Béka mester sem mutatja), tehát arra kell figyelned, hogy ne szórd ki a gombokat az előlapból, meg minden szalagkábel maradjon épségben. Neked úgyis csak ahhoz a kapcsolóhoz kell hozzáférned, ami a kézibeszélő helye alatt van, abból kellene kipucolnod az esetleges oxidációt/koszt.
Először a készülék és a konnektor közötti vezetéket nézném meg. Aztán a kézibeszélő vezetékét és csak utána a SW1-et.
Üdv ebben a topikban (is)!
Analóg vezetékes telefonvonalhoz lenne szükségem egy leválasztóra, amivel kimenő, vonalszintű (−10dBV) audiojelet tudnék ráültetni a telefonvonalra. (főképpen DTMF tárcsázáshoz -- de lehet, máshoz is jól jön majd...) Az OpenAI MI-je ( ) ( ) a narancs alapszínű kártyára (ld.: első képcsatolmány) felrajzolt kapcsolást ajánlotta Nekem (bocsi, a 12V a zéner diódánál hülyeség, oda gondolom inkább a tizede lenne a megfelelő). Ez megfelelő lehet így, vagy itt is szükség lenne egy Wheatstone hídra (ld.: második képcsatolmány) a leválasztáshoz? A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2024
Látod ezért nem szabad minden elhinni amit neten találsz, vagy javasolnak.
Miről akarod meghajtani?
elektret mikrofon CB76MM telefonbaSziasztok hozzáértő telefonguruk!Sikerült vennem egy gyönyörűszép CB76MM telefont. Sajnos a belseje kissé zilált volt. több sebből vérzett, de azt tudtam orvosolni. Most már csenget is, és hallom a hívó felet. Az a problémám maradt, hogy a hiányzó mikrofont kéne pótolnom. Kibányásztam egy-egy elektret mikrofont egy GE Contemporary telefonból. meg egyet egy régi kaputelefonból. Azt szeretném tudni, hogy beköthetem-e ezeket az eredeti helyére, vagy kell még valamit varázsolnom vele. Köszönöm a segítségeteket.
Bővebben: Link
Ilyen mikrofont kellene szerezned hozzá, ezzel működik tökéletesen. Szerintem van pár embernek a műhelyfiókban... Vagy itt pl: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Vas, 20:35
Ez így van.
Már ez sem autentikus, de valóban működik vele tökéletesen (örök élet meg egy nap). Szerintem mindenkinek van a fiókjában mindenféle. Olyanoknak persze nem adunk ingyen, aki még arra sem képes, hogy az ország melyik részén szeretné.
Szénmikrofonnal az eredeti asszem, bár amik nekem itthon vannak, már mind ilyen újabb mikrofonnal voltak szerelve, illetve a könnyebben tekerhető tárcsázóművel.
Köszönöm a gyors válaszokat.
(Kissé kapkodva regisztráltam, ami lemaradt pótoltam, bocs.) Sajnos nem lehet teljesen autentikus amúgy sem. Pl: csak DTMF-fel tudok majd hívni, ezt egy Arduino fogja szolgáltatni a tárcsától kapott impulzusok szerint. Most a külcsin, meg a "tárcsázási fíling" a cél. Nem kívánnám ingyen, de ha van ilyen mikrofonotok a fiókban szívesen megvenném. Vagy megyek még1MbR linkjére.
CB76-ban volt már elektronikus mikrofon is. Az a tipikus NDK gyártmány. Nem tudom mikor váltottak szénmikrofonról. Nekem van egy feltuningolt CB35, szándékosan meghagytam benne a szénmikrofont. Igazi feelingje a sercegő hang, ami valamikor általános volt a telefontechnikában.
Analóg telefon csengetése VOIP ATA terminálrólKedves Fórumtársak!Vettem hobbiból egy Ericsson T65 PTT telefont, a digis VOIP ATA terminálra akarom kötni, és használni Az egy dolog, hogy a jelenleg befogott Linksys PAP2 nem tud impulzustárcsázást kezelni, ezt majd kezelem. Viszont a setup ettől függetlenül működik, ha felhívom magam a digis számon, és felveszem a kagylót, kiválóan megy a beszélgetés oda-vissza. a négyeres vezeték két középső szála van bekötve a telefonba (a régi, kerek, háromérintkezős telefonscsatlakozóban is csak ez a két szál van bekötve, de emellett magán a telefonon számos bekötetlen csatlakozó van még.). A problémám viszont hogy a telefon nem csenget fizikailag, nem ad ki hangot. Hogyan álljak neki a problémának? ATA beállítás függő (a webes felületén)? Káblelezés kérdés? Az Ericsson kitűnő állapotban van, belül tiszta, minden a helyén, nincs benne elkó csak fólia kondi. Köszönöm előre is, ha el tudtok látni tanáccsal!
Abból sokféle volt, tegyél fel képet a készülékről is, meg a csatlakozóról is. Ez utóbbi esetében nem ártani látni a készülékből jövő vezeték bekötését a csatlakozóba, ha roncsolásmentesen megoldható a fényképezés).
Kábelezési gond lesz. Én úgy látom, hogy ezek a telefonok 4 pólusú csatlakozón keresztül volt a hálózatba kötve. Ha jól értelmezem a rajzot, a telefon 2-es pontja a földhöz csatlakozik, annak mindössze annyi funkciója volt, hogy ezzel impulzust adtak a központnak egy mellék vagy főúvonali tárcsázáshoz. Úgy tűnik a csebgetést külön vezetéken kaspta, az EB jelzésűn.
Próbáld meg, hopgy a telefonban a 3 és 4-es pontokat kösdf össze. A vonali bemenet egyik szála ez lesz, a másik a telefon 1-es pontja. A VOIP adapteren lehet a csengető feszültséget, a ferekvenciát és a jelalakot is változtatni. Idézet: „A VOIP adapteren lehet a csengető feszültséget, a ferekvenciát és a jelalakot is változtatni.” Ha te mondod...
Én is VOIP adaptert használok. Van ugyanilyen Linksys PAP2T is. Azt hiszem 55-85 V-ig lehet a feszültséget és a frekvencia is állítható. Sőt, a jelalakot is, hogy színuszos vagy négyszögjel legyen. Több, elektrronikus csengővel ellátott telefon alapból nem szeret csörögni ezekkel az adapterekkel. Például Panasonic üzenetrögzítős fax. Mivel nálunk 33 Hz-es a csengetőfeszültség, erre az értékre állítva megszólal. Alapbóol talán 50 Hz-re van állítva. Most megnéztem, nálam a Linksys SPA2102-n 50 V-ra van állítva, szerintem ezen nem változtattam, gyárilag ennyi. A PAP2T-n viszont kísérleteztem, hogy miért nem csörög egynémelyik készülék. A 33 Hz volt a varázsszó, a feszültség tulajdonképpen mindegy volt.
A hozzászólás módosítva: Sze, 19:38
Adatlap alapján el kell fogadnom az állításodat.
Én úgy tudom, hogy nálunk a telefonközpontokban 25 Hz szinuszos a csengetés.
Küldöm is a képeket #1
Nagyon köszönöm előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |