Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezetékes telefon szerelés

Témaindító: Busz, idő: Dec 1, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 24
(#) Gafly válasza proba hozzászólására (») Ápr 26, 2022 /

Idézet:
„- de ez nem mindegyik szolgáltatónál működik jól -”

Ez így van.
A telefonhálózatban (mobil különösen), nincs szigorú öszefüggés a csengetés és a csengetési visszhang között. Könnyen lehet, hogy nem is ugyanaz a node csinálja az egyiket, mint a másikat.
Azért leggyakrabban úgy szokták felkonfigurálni, hogy a hivott oldali utolsó node küldi a csengetési visszhangot, és akkor már odáig fel van építve a beszédút. De ez pazarlás, és nem garancia arra, hogy a csengetés és a csengetési visszhang szinkronban van...
(#) proba válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 26, 2022 /

Nem ez volt a fő gond. Elég nagy volt a védőtávolság (2-6 csengetés) Volt olyan szolgáltató kombináció ahol a gsm modem hiába bontotta a hívást, a hívó oldal továbbra is csengetési visszhangot hallott az időzítés lejártáig, így ez a fajta visszajelzés bukott. Szerencsére amivel használták ott jó volt. Csak aztán jött a szolgáltatóváltás....
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2022
(#) mikrodigit válasza szabo.gth hozzászólására (») Ápr 26, 2022 /

Az eredeti vezetékes hívószám felismerési problémára visszatérve.
Az általam használt KX-TG8021HG vezetéknélküli telefonom egy alternatív megoldást juttat eszembe: ez a bejövő hívásokat a hívószám alapján 6 kategóriába tudja sorolni, más csengőhangot és más kijelző háttérszínt lehet hozzájuk rendelni. Tehát 5 szám azonosítása megoldható úgy, hogy a csengőhangot vagy a színt kell felismerni. Ez sem kis feladat persze.
(#) Greta 92 hozzászólása Feb 19, 2023 /

Sziasztok! Vettem egy Ventus FJ400 bull vezetékes telefont tegnap használtan Dedinek. Ma reggel próbálta ki,és recseg, akitől vettem váltig állítja hogy nála jó volt. Mi lehet a baj? Tudok rajta ezzel kapcsolatban allitani valamit?
(#) mikrodigit válasza Greta 92 hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

Lehet, hogy a vezeték csatlakozójánál rosszul érintkezik.
- Mozgasd meg és közben hallgasd, változik-e a recsegés.
- Próbáld ki egy másik kábellel.
- Ha nincs másik, cseréld meg a kábel két végét.
(#) Greta 92 hozzászólása Feb 19, 2023 /

Köszönöm szépen
Este megnézem. Remélem jó lesz
(#) Gafly válasza Greta 92 hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

Érdemes megnézni azt a kapcsolót, ami kézibeszélő helyzetét érzékeli. Annak az elkoszolódása erős recsegést okoz.
Ha jól látom a képen SW1.
(#) Greta 92 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

Be tudnád nekem ide csatolni?
(#) Gafly válasza Greta 92 hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

Bal felső sarok.
Béka mester remélem nem veszi zokon a szerzői jogának bitorlását.

beka_kep.jpg

(#) Greta 92 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

Húha, nem tudom szét merjem e szedni
(#) Udvari Zsombor válasza Greta 92 hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

Nem olyan bonyolult szétszedni, alul kitekered a csavarokat, majd gondolom, hogy egy műanyag keret rögzíti a nyáklaphoz a kijelzőt (ezt a részletet Béka mester sem mutatja), tehát arra kell figyelned, hogy ne szórd ki a gombokat az előlapból, meg minden szalagkábel maradjon épségben. Neked úgyis csak ahhoz a kapcsolóhoz kell hozzáférned, ami a kézibeszélő helye alatt van, abból kellene kipucolnod az esetleges oxidációt/koszt.
(#) még1MbR hozzászólása Feb 19, 2023 /

Először a készülék és a konnektor közötti vezetéket nézném meg. Aztán a kézibeszélő vezetékét és csak utána a SW1-et.
(#) InterRacionality hozzászólása Júl 8, 2024 /

Üdv ebben a topikban (is)!

Analóg vezetékes telefonvonalhoz lenne szükségem egy leválasztóra, amivel kimenő, vonalszintű (−10dBV) audiojelet tudnék ráültetni a telefonvonalra. (főképpen DTMF tárcsázáshoz -- de lehet, máshoz is jól jön majd...)
Az OpenAI MI-je ( ) ( ) a narancs alapszínű kártyára (ld.: első képcsatolmány) felrajzolt kapcsolást ajánlotta Nekem (bocsi, a 12V a zéner diódánál hülyeség, oda gondolom inkább a tizede lenne a megfelelő).
Ez megfelelő lehet így, vagy itt is szükség lenne egy Wheatstone hídra (ld.: második képcsatolmány) a leválasztáshoz?
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2024
(#) Gafly válasza InterRacionality hozzászólására (») Júl 8, 2024 /

Látod ezért nem szabad minden elhinni amit neten találsz, vagy javasolnak.
Miről akarod meghajtani?
(#) nemeth3333 hozzászólása Vas, 20:08 /

elektret mikrofon CB76MM telefonba

Sziasztok hozzáértő telefonguruk!
Sikerült vennem egy gyönyörűszép CB76MM telefont.
Sajnos a belseje kissé zilált volt. több sebből vérzett, de azt tudtam orvosolni. Most már csenget is, és hallom a hívó felet.
Az a problémám maradt, hogy a hiányzó mikrofont kéne pótolnom. Kibányásztam egy-egy elektret mikrofont egy GE Contemporary telefonból. meg egyet egy régi kaputelefonból. Azt szeretném tudni, hogy beköthetem-e ezeket az eredeti helyére, vagy kell még valamit varázsolnom vele.
Köszönöm a segítségeteket.
(#) még1MbR válasza nemeth3333 hozzászólására (») Vas, 20:33 /

Bővebben: Link
Ilyen mikrofont kellene szerezned hozzá, ezzel működik tökéletesen.
Szerintem van pár embernek a műhelyfiókban...

Vagy itt pl:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Vas, 20:35
(#) Gafly válasza még1MbR hozzászólására (») Vas, 21:28 /

Ez így van.
Már ez sem autentikus, de valóban működik vele tökéletesen (örök élet meg egy nap).
Szerintem mindenkinek van a fiókjában mindenféle.
Olyanoknak persze nem adunk ingyen, aki még arra sem képes, hogy az ország melyik részén szeretné.
(#) még1MbR válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 22:09 /

Szénmikrofonnal az eredeti asszem, bár amik nekem itthon vannak, már mind ilyen újabb mikrofonnal voltak szerelve, illetve a könnyebben tekerhető tárcsázóművel.
(#) nemeth3333 válasza még1MbR hozzászólására (») Hé, 8:05 /

Köszönöm a gyors válaszokat.
(Kissé kapkodva regisztráltam, ami lemaradt pótoltam, bocs.)
Sajnos nem lehet teljesen autentikus amúgy sem. Pl: csak DTMF-fel tudok majd hívni, ezt egy Arduino fogja szolgáltatni a tárcsától kapott impulzusok szerint.
Most a külcsin, meg a "tárcsázási fíling" a cél.
Nem kívánnám ingyen, de ha van ilyen mikrofonotok a fiókban szívesen megvenném.
Vagy megyek még1MbR linkjére.
(#) Landsmann válasza még1MbR hozzászólására (») Hé, 10:44 /

CB76-ban volt már elektronikus mikrofon is. Az a tipikus NDK gyártmány. Nem tudom mikor váltottak szénmikrofonról. Nekem van egy feltuningolt CB35, szándékosan meghagytam benne a szénmikrofont. Igazi feelingje a sercegő hang, ami valamikor általános volt a telefontechnikában.
(#) danieru hozzászólása Sze, 16:00 /

Analóg telefon csengetése VOIP ATA terminálról

Kedves Fórumtársak!

Vettem hobbiból egy Ericsson T65 PTT telefont, a digis VOIP ATA terminálra akarom kötni, és használni
Az egy dolog, hogy a jelenleg befogott Linksys PAP2 nem tud impulzustárcsázást kezelni, ezt majd kezelem.
Viszont a setup ettől függetlenül működik, ha felhívom magam a digis számon, és felveszem a kagylót, kiválóan megy a beszélgetés oda-vissza. a négyeres vezeték két középső szála van bekötve a telefonba (a régi, kerek, háromérintkezős telefonscsatlakozóban is csak ez a két szál van bekötve, de emellett magán a telefonon számos bekötetlen csatlakozó van még.).
A problémám viszont hogy a telefon nem csenget fizikailag, nem ad ki hangot. Hogyan álljak neki a problémának? ATA beállítás függő (a webes felületén)? Káblelezés kérdés? Az Ericsson kitűnő állapotban van, belül tiszta, minden a helyén, nincs benne elkó csak fólia kondi.

Köszönöm előre is, ha el tudtok látni tanáccsal!
(#) Gafly válasza danieru hozzászólására (») Sze, 17:09 /

Abból sokféle volt, tegyél fel képet a készülékről is, meg a csatlakozóról is. Ez utóbbi esetében nem ártani látni a készülékből jövő vezeték bekötését a csatlakozóba, ha roncsolásmentesen megoldható a fényképezés).
(#) Landsmann válasza danieru hozzászólására (») Sze, 18:56 /

Kábelezési gond lesz. Én úgy látom, hogy ezek a telefonok 4 pólusú csatlakozón keresztül volt a hálózatba kötve. Ha jól értelmezem a rajzot, a telefon 2-es pontja a földhöz csatlakozik, annak mindössze annyi funkciója volt, hogy ezzel impulzust adtak a központnak egy mellék vagy főúvonali tárcsázáshoz. Úgy tűnik a csebgetést külön vezetéken kaspta, az EB jelzésűn.
Próbáld meg, hopgy a telefonban a 3 és 4-es pontokat kösdf össze. A vonali bemenet egyik szála ez lesz, a másik a telefon 1-es pontja.
A VOIP adapteren lehet a csengető feszültséget, a ferekvenciát és a jelalakot is változtatni.
(#) Gafly válasza Landsmann hozzászólására (») Sze, 19:24 /

Idézet:
„A VOIP adapteren lehet a csengető feszültséget, a ferekvenciát és a jelalakot is változtatni.”

Ha te mondod...
(#) Landsmann válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 19:37 /

Én is VOIP adaptert használok. Van ugyanilyen Linksys PAP2T is. Azt hiszem 55-85 V-ig lehet a feszültséget és a frekvencia is állítható. Sőt, a jelalakot is, hogy színuszos vagy négyszögjel legyen. Több, elektrronikus csengővel ellátott telefon alapból nem szeret csörögni ezekkel az adapterekkel. Például Panasonic üzenetrögzítős fax. Mivel nálunk 33 Hz-es a csengetőfeszültség, erre az értékre állítva megszólal. Alapbóol talán 50 Hz-re van állítva. Most megnéztem, nálam a Linksys SPA2102-n 50 V-ra van állítva, szerintem ezen nem változtattam, gyárilag ennyi. A PAP2T-n viszont kísérleteztem, hogy miért nem csörög egynémelyik készülék. A 33 Hz volt a varázsszó, a feszültség tulajdonképpen mindegy volt.
A hozzászólás módosítva: Sze, 19:38
(#) Gafly válasza Landsmann hozzászólására (») Sze, 20:58 /

Adatlap alapján el kell fogadnom az állításodat.
(#) mikrodigit válasza Landsmann hozzászólására (») Sze, 23:20 /

Én úgy tudom, hogy nálunk a telefonközpontokban 25 Hz szinuszos a csengetés.
(#) danieru válasza Gafly hozzászólására (») 0:35 /

Küldöm is a képeket #1
Nagyon köszönöm előre is!
(#) danieru válasza Gafly hozzászólására (») 0:35 /

Képek #2
Következő: »»   23 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem