Fórum témák
» Több friss téma |
Így tettem, megforrasztottam, visszadugtuk, működik. Köszönjük szépen a sógorom nevében is.
Sziasztok,
olvasgatom a topicot, hátha valami hasonlóba ütközött már valaki. Egyszerű a problémám, de valahol megakadok egy ici pici lökést kéne csak és megvagyok. Van egy kapunyitó motorom. Van egy ON OFF ON billenőkapcsolóm. Ezzel a kapcsolóval szeretném oda és vissza irányítani a motort. A bekötésnél egyik irányba megy, de a másikba nem, csak ha megcserélem a bekötést. Még nincs kapcsolási rajzom, a lábakat kimértem multival melyik láb mivel van kapcsolatban.
Ez egy példa, a második oldal alján van a motor szokásos bekötése, hogy el tudd képzelni.
Motor közös pontra megy a nulla. A kapcsoló közös pontjára a fázis. A két szélsők, meg összekötve...
Szia! Mutasd meg a kapcsolót vagy írd meg a típusát, hogy segíthessen valaki.
Ha polaritást szeretnél fordítani, oda legalább ilyen hat pines on-off-on kapcsoló kell. Ezt pedig úgy kell bekötni, hogy középső két szálon kell beadni a +/- (-t) és a szélső lábakon keresztbe kell egy átkötés (X) ahonnan kivezeted a motorhoz a működtető vezetékeket.
Első körben milyen motor ac/dc hogyan lehet irányt fordítani, milyen kapcsoló 3/6 esetleg egyéb lábszámú, hogyan működik?
Sikerült még jómúltkor. Tökéletesen működik köszönöm szépen!
Sziasztok segítséget szertnék kérni.
Nice RO 1000 tolókapú nyitóm van A problémám az hogy vezérlés csak az egyik irányba működik csak nyit, eltűnt a motorfék és a zárás funkció, kondenzátort cseréltem végálláskapcsoló Jók visszajelzi a panelon, az ifra átt van kötve. Az indításnál a relé behúz csak nem történik semmi nyitásnál nyit és motor indul a végállásnál megáll zárásnál nem történik semmi Akár zárási idő is ha letelik a zárás nem megy végbe. Nyitás közben ha megállitom akkor a zárásnál nem csinál semmit (nyit-stop-zár-stop) nyitás ugyanugy megy tovább mikor odaér. Meg lehet találni a hibát? Képek nem az ennyéim de pont ilyen.
Nem ártana a motor (RO1000?) tekercseit ohmérővel megmérni. A középkivezetéshez képest két azonos értéket kéne mérned...
De akár az egyik relé érintkezője is "beragadhatott"... A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2023
Egy db relé van az mükődik. A motor vezetékét megforditva műkődik a másik irányba is a motor.
Ezért lett volna jobb, ha a sajátodat fotózod...!
A relé működhet, de vajon látod, hogy a pogácsái is elmozdulnak (záráskor is), azaz az egyik sincs beragadva? (én már szívtam ilyen "beragadással")... (Ha minden OK, akkor passz!) A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2023
Ugyan ilyet javítottam a múltkor. Abban relét kellett cserélni, mert igaz hogy behúzott, de az egyik érintkező valami miatt annyira túl melegedett, hogy megolvadt rajta a kis műanyag tolóka és nem tudta a mozgó érinkezőt eltolni a másik irányba. Ezen kívül érdemes ellenőrizni a triakokat, az opto triakokat, a szürke kondik értékét valamint az elkókat. Azok között is volt hibás.
Üdv!
Kaptam egy 3 csatornás proteco külső vevőt, amihez én nem találok leírást- távirányító törlés, feltanítás, - stb. Esetleg nincs véletlen valakinek hozzá manualja? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2023
Azt kéne megnézni, hogy a végálláskapcsolók mindkét irányba megszakításakor reagál e a processzor led-je (pár gyors villogás)
Illetve az infra megszakításra. Szerencsére a robonál berakták ezt az okosságot, ezt a többi gyártó is alkalmazhatná, hibakereséskor nagy könnyítés
végálláskapcsoló működik(pár gyors villogás megvan) infrát átkötöttem, relé érintkezői működnek és vezetnek.
elco capacitása 470uf nem lehetett mérni az csere. triakokat, opto triak hogy tudom ellenőrizni?
Azt deritcsd ki mi váltja a motor irányt, ott kell keresgélni...Szerintem relé.
A motor bekötésed tuti jó? vagy csak "úgy gondolod"... A motor helyére tegyél 2 izzólámpát, az működik?
Az infra átkötésekor is megvan a gyors villogás?
Ha zárást indítasz kapcsol a relé? A triakkal, most még ne foglalkozz, jellemzően zárlatos szokott lenni ha rossz, először azt derítsd ki, hogy a vezérlés indulna-e zárásba, vagy még csak hajlandóságot se mutat rá. Most olvasom, hogy eltűnt a motorfék, valószínűleg optotriak probléma lesz, vagy ezzel az áramkörrel, de először az első kérdésemet lődd ki.
Itt a relé csak biztonsági funkciót lát el, ill a villogó lámpát kapcsolja, ha pl. rövidre zárnám, ugyanúgy kellene működnie a motornak.
Sziasztok
Roll230 -ban gyakorlott kollégától kérnék szaktanácsot, mert az agyamról lerúgta a szíjat. Mellékeltem pár képet a vezérlésről (mivel tudom, hogy van jó pár tipus) és a távirányítókról Van 3 db ilyen kapunyitó egymás mellett, össze vissza volt ráhangolva a távirányító mindegyikre. Az volt a tervem, hogy az egyik gomb egyik kapu, másik gomb másik kapu, harmadik, harmadik kapu. De sajnos, nem tudtam, mert hiába az egyes csatornára akarom programozni a hármas gombot, akkor is az egyes gombról viszi. Egyáltalán meg lehet csinálni valahogy? Biztos van valami trükk, mert az egyik távir 3-as gombja vitte az egyik kaput, tehát elvileg meg lehet csinálni. Van ötlete valakinek?
11. menü programozás engedélyezés meg volt?
utána az 1..4 menüben tudod hozzárendelni melyik gomb mit csináljon pl egyik kapu 1 menu/gomb alaphelyzetben marad (A gomb) másik kapu 1 menüben nyomd meg a C gombot. --- vagy engedélyezed az előválasztós cuccot 8 és 9 menu, és akkor az egyik kapu csak a D gomb utáni újabb gombnyomásra működik... itt egy frissebb doku http://www.gardengate.hu/upload/files/ROLL_230.pdf --- Ha jól emlékszem... Idézet: „11. menü programozás engedélyezés meg volt?” Ja, hát igen, ez volt az első amitől lefordult az agyam, miután 10-edjáre se sikerült törölnöm a memóriát, egyáltalán, lakossági kapunyitoknál mire jó ez a szivatás, komolyan nem értem. Idézet: „utána az 1..4 menüben tudod hozzárendelni melyik gomb mit csináljon” Úgy csináltam, 1x megnyomtam röviden a learn/del gombot és erre tanítottam volna fel a számomra szimpatikus gombot, ugyanúgy, mint minden más normális vevők esetén. De akkor is az A gombbal működött. Nm akarok előválasztó gombot, nincs szükség4-nél több kaput nyitni egy távirányítóval, 3-at akarok csak. Le tudnád írni érthetően (sajnos a leírásba nem sikarült) mik a lépései, ha azt akarom, hogy a C gombbal, vagy a B gombal nyíljon a teljes nyitás? Úgy akarok visszamenni a helyszínre, hogy titira tudom a megoldást, ott már nincs lehetőség kísérletezgetni.Sajnos először találkozok ezzel a vezérléssel olyan értelembe, hogy bármit menüből álligatni kéne, kérlek nézd ezt el nekem
Közbe nézem, mitán megírtam, amit belinkeltél, ez úgy néz ki, itt lesz a megoldás, mert nem ezt a leírást néztem, itt már írja a gombváltoztatás lehetőségét.
Még jó, hogy lefényképeztem a vezérlést
Vagy http://www.gardengate.hu/upload/files/SLAVE.pdf a "RELAY1..4" helyett értelmezd a megfelelő kapu funkciót...
Rövid gombnyomásra a távirányítót tanulja meg,ez kell először. a hosszú 1...4 villogásra a már megtanult távirányítók gombjának a funkció-hozzárendelése történik. Kicsit furmányos, de 1 nyomógombbal nem nagyon lehet mást elkövetni. Azért kellett a 11-es funkció tiltás alapban, mert a "lassú" programozó emberkék rendszeresen elprogramozták (állítólag) Ezek a funkciók/programozás, az összes Gardengate-os rádióvevőre igazak, nem csak a Roll-ra... (az a kis öcsipanel végzi, a trafó mellett, a nyák csatiba dugva) A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2023
Szia
Ma voltam kint, végrehajtani és minden szuperül sikerült Úgy volt, ahogy a leírásba, tehát az első villogás után el kellett engedni a gombot és a kívánt távirányítógomba ki lehetett cserélni az alapértelmezettetegyébként először ezzel próbálkoztam is, csak nem vártam meg az első villanás utáni!!!! szünetet ezért nem járt sikerrel Picit azért kivert a víz, amikor a 2-es gombra nyílt mindegyik kapu, de szerencsére hamar leesett, hogy a személyi bejáró maradt az alapértelmezett, tehát ki kellett csak iktatni, a leírásba szerencsére ez is benne van. Szóval, még egyszer köszi! A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2023
Sziasztok,
egyedi elektronikát tervezek, és szeretnék opcionálisan 433MHz-es vevő modult is csatlakoztatni. Van-e arról tapasztalat, hogy melyik, aliexpressen vagy ebay-en kapható vevő modulhoz tanítható fel a legtöbb fajta itthon kapható távirányító? A tervezett elektronika lehet, hogy gyártásba is kerülne, és úgy gondoltam, a vevő modult kintről venném meg nagy tételben, a távirányítót viszont a megrendelőre bíznám. Csak szeretném, ha minél több fajta távirányítóval tudna működni.
Sziasztok!
Nice MCA2 vezérlés a videón látható hibát produkálja. Feszültség alá téve, az összes led villog és az egyik relé kattog. Kondi hibára gyanakodtam, bár átmérve a régieket nem volt nagy eltérés az értékek között, azért kicseréltem őket. De a hiba így is fenn áll. Volt egy új vezérlés,ugyan ilyen, azt betéve a régi helyére, tökéletesen működik a kapu. Találkozott már valaki ilyen hibával? Bővebben: Link
Szia,
mikrovezérlő hiba. Ha van olyan programozód, ami tudja a régebbi motorola/freescale chipeket, akkor a bele való .bin fájlt oda tudom adni.
Kicsúsztam a szerkesztési időből.
Vagy ha megér neked egy oda-vissza postát Békéscsabára, akkor szívesen megcsinálom neked. A chipet sem kell levenni a programozáshoz.
Szia!
Ha megcsinálod,meg köszönöm. Nekem semmilyen programozóm nincs, meg igazából nem is értek hozzá. Akkor a többit beszéljük meg privátban.
Igen, még nem jöttem rá, hogy mitől hülyül be.
Kéne nyomni neki egy resetet [off]1. Kapcsolja ki a vezérlés tápellátását, és várjon addig, míg az összes LED kialszik (ha szükséges, távolítsa el az F1 biztosítékot) 2. Nyomja meg a P1 és a P2 gombokat a panelen és tartsa A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |