Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3525 / 3599
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 17, 2023 /

Vagy ha:
- Látni akarod a privát üzeneteket
- Hirdetni akarsz

Amúgy igazad van, szerintem eléggé korrekt ez a fórum.
(#) Jonni válasza Gafly hozzászólására (») Nov 17, 2023 /

Na meg ha be van jelőlve valami értesítés azt is csak bejelentkezve kapod meg, de jó is ez így.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 17, 2023 /

Win10, Firefox. Évek óta ezeket használom, eddig nem volt ilyen gond.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 17, 2023 /

Általában akkor csinál ilyet, amikor túl nagyra dagad a helyi gyorsítótár mérete, értve ez alatt mindent, ami ide tartozik (előzmények, sütik stb.).
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 17, 2023 /

Köszönöm. Utána nézek.
(#) tufatofu hozzászólása Nov 17, 2023 /

Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy a bánatban lehet ügyfélkapuról letöltött .kr kiterjesztésű dokumentumot megnyitni vagy nyomtatni olvasható formában? Ez alapján próbáltam, de a feltöltött .kr dokumentumra azt írja, hogy nem xml fájl, ha átnevezem xml-re és úgy töltöm fel, akkor azt írja, hogy "keresse fel valamelyik kormányablakot".
Elképesztő, hogy egy általam beküldött űrlapot nem tudok lementeni olvasható formában egy fél nap szenvedés után sem, bár lehet én vagyok a hülye ezekhez a modern dolgokhoz...
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2023
(#) nagym6 válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 17, 2023 / 1

Az "Abevjava" "ÁNYK" program csinál ".kr" kiterjesztést.
Azzal próba, ingyen letölthető.
(#) tufatofu válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 17, 2023 /

Köszi! Felraktam, de előtte kellett egy java is hozzá, viszont nincs benne még egy tallózás gomb se, hogy ki lehetne választani mit szeretnék megnyitni vele.
(#) tufatofu válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 17, 2023 /

Esetleg ötlet, hogy miként lehet egy letöltött fájlt megnyitni vele?
(#) tufatofu hozzászólása Nov 17, 2023 /

Az a röhej (vagy inkább siralmas), hogy egy általam, az ügyfélkapun kitöltött és elküldött több oldalas űrlapot szerettem volna megtekinteni, hogy stimmel-e minden rajta, de már csak a NASA és 2 orosz hekker tudja megnyitni Szibériából a letölthető dokumentumot. A 87 éves Marika néninek is biztos könnyen megy....
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2023
(#) tufatofu válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 17, 2023 /

Közben találtam egy szemléletes leírást amint egy programozónak közel 5 óra alatt sikerült leküzdenie efféle feladatot.
(#) nagym6 válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 18, 2023 / 1

A letöltött fájl automatikusan feltelepül, nem tudom milyen kiterjesztésű, próbáld újra letölteni, hátha. Lehet, hogy csak java fáljt telepít.
Én nyomtatványokat töltök le, kitöltés után fel, ezalatt generál .kl fájlt, ebből gondolom, hogy olvasnia is kellene.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2023
(#) tufatofu válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 18, 2023 /

Ez kr kiterjesztésű és nem elküldeni akarom, hanem megtekinteni azt a szerencsétlen űrlapot amit ott az ügyfélkapu online felületén töltöttem ki, és ott is küldtem el. Le is menthető, de kr formátumban csak, aminek a megnyitásához kulcsot akar ez a java program, amit elméletileg nekem kellett volna létrehoznom. Én viszont sosem hoztam létre, mert nem küldözgettem titkosított dokumentumot soha. Így felmerül a kérdés, milyen kulcs alapján titkosították, és ki az a mindenható aki képes megnyitni egy nevetséges dokumentumot. Egyszerűen annyit szerettem volna, hogy megnézzem mi a fenét küldtem el és stimmel e minden a kitöltésben...
(#) jani1987 hozzászólása Nov 18, 2023 /

Ezek a lukak mi célt szolgálnak a bojler alján? A helyzet az, hogy az egyik ilyenből csepeg a víz és nem tudom hol szivároghat a tartály.
(#) tiggersoft válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 18, 2023 /

Ha már ott csepeg akkor annak kampec. Kilyukadt a tartály...
(#) nagym6 válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 18, 2023 / 1

Elírtam nem ".kl", hanem ".kr" amit generál nálam.
Átnézve a program mappát, ".enyk" kiterjesztéssel vannak a nyomtatványok.
A .kr feltöltéskor generál, ezek szerint csak elküldi, nálam ilyen nem marad,
lehet olvasni mégsem tudja.
(#) tufatofu válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 18, 2023 /

Köszi!
(#) tufatofu válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 18, 2023 /

Kirohadt a talplemez. Én 2-3 évente szoktam szétszedni, és a talplemez mindig olyan állapotban van, hogy cserélni kell azt is, az anód és a fűtőszálon kívül. Cakpakk a cucc tavaly 22 ezer volt bele(fűtőszál, anód, talplemez, tömítések). Hajdú bojlerről beszélek, a többit nem ismerem.
(#) bbb válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 18, 2023 / 2

Másold be a letöltött .kr fájlt az C:\Users\<felhasználónév>\abevjava\eKuldes\KR\letoltott mappába (vagy ha a konfigurációs állomány enyk fájlban mást állítottál be akkor abban a KR mappában lévő letoltott mappába), majd utána az ÁNYK programban a "nyomtatvány megnyitása" tudja neked megjeleníteni. Ekkor viszont a státusza módosítható lesz, arra figyelj oda! Ha mondjuk az elkuldott mappába teszed, akkor a státusza elküldött lesz... Hülye program ez, s a fejlesztők se mindig állnak a helyzet magaslatán, mikor támogatást kérsz tőlük (párszor már megtettem és csak pislogtak, hogy mit akarok mondjuk olyan proxyval, ami NTLM titkosított jelszót kér, vagy miért nem jó nekem az a telepítési megoldás, amit ők kitaláltak).
(#) tufatofu válasza bbb hozzászólására (») Nov 18, 2023 /

Köszi, de már lepucoltam ***. Ezzel a Java futtatgatással eleve fenntartásaim vannak.
Majd bemegyek hétfőn a kormányablakba, és hátha a nő ki tudja nyomtatni a papírt amit beküldtem. Annyi lett volna a lényeg, hogy kitöltve átfussam végig (mert még azt sem ajánlotta fel, hogy ellenőrizzem),de időutazást kaptam helyette a 90-es évekbe ezzel a primitív áttekinthetetlen "***al". Lehet Jaúska bácsinak Tiszaburán megy a dolog, én kudarcot vallottam 2 nap szenvedés után.Több időm nincs erre.Szigorúbb országokban lehet kivégzik az ilyen jól használható dolgok megalkotóit
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Moderátor által szerkesztve
(#) Moderátor hozzászólása Nov 18, 2023

Kérjük, ezt fejezzétek be! A moderátorok intézkedtek, több szót nem érdemel. Ha valakinek baja van egy hozzászólással, szíveskedjék a moderátorokat értesíteni!
Köszönjük.
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 18, 2023 /

Kilyukadt a tartály valahol, a szivárgó víz ott jön ki. Nyugodtan leszerelheted, mehet a hulladéktelepre.
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 18, 2023 / 1

Nos, hogy a fanyalgásra érdemben reagálhassak, kipróbáltam az online kitöltőjüket. Pár észrevétel:
1) kitöltés közben is ott van jobb oldalt egy nyomtató ikon
2) még ha töröltem is a be se nyújtott nyomtatványt, akkor is engedi megnézni újra és újra mindenféle kr letöltés nélkül is

Szerintem csak vissza kellene menni az online kitöltőre és ott megkeresni a benyújtott nyomtatványt, simán meg lehet nézni mi került elküldésre.
(#) szs válasza bbb hozzászólására (») Nov 18, 2023 /

... kb így van ez...
(#) tufatofu válasza bbb hozzászólására (») Nov 18, 2023 /

Az online kitöltőben semmi nincs miután elküldésre került az űrlap. Az elküldött mappában kerül kr kiterjesztéssel, ahol semmiféle olvasási opció nincs. Ez nem NAV adóbevallás volt, és a választ is megkaptam már időközben egy napi szinten ezzel foglalkozó illetőtől, hogy miért is nem fogom azt megnyitni semmivel. Részemről befejezettnek tekintem az "ügyet" mielőtt felsír ismét a mindenhez is értő, mindenbe beleszóló érzékeny lélek, szaporítva ezzel a meddő szavakat...
(#) bbb válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 18, 2023 / 1

Biztos én csinálok akkor valamit rosszul... Ezt a nyomtatványt, ahogy láthatod, 2021-ben küldtem be online. A dokumentumok között ott is van és még mindig megtekinthető. Én sem adóbevallásról beszéltem, hanem nyomtatványról. A mostani beküldés nélkül törölt nyomtatvány meg a meghatalmazások között van, mert olyan fajtát választottam próbának és töröltem még üresen.

nav.png

(#) tufatofu válasza bbb hozzászólására (») Nov 19, 2023 /

Biztos mindent jól csinálsz, de nekem nincs dolgom a NAV felületen.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2023
(#) bbb válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 19, 2023 / 1

Igen, az itt elküldött nyomtatványokat nem tudod visszanézni. Az ügyfélkapu, hivatali kapu, cégkapu rendszernek ez egy komoly hiányossága, hogy amit elküldtél, azt nem engedi visszanézni. A 1818-at megkérdeztem erről pár hónapja, szerintük ez így van rendben, a célhelyre megérkezik, azok látják és pont. Persze ha a célhely meg nem rakja tartós tárba és 30 nappal később próbálná megnézni ismét, akkor annak is búcsút mondhat.
Az itt letöltött kr fájlt viszont csak akkor tudod az ÁNYK-val megnézni, ha azt csinálod, amit írtam korábban, illetve még feltelepíted hozzá az ONYFKIERT_ELFOGAD_KIFOGAS űrlapot is. Legalábbis nálam úgy működött.

Minden esetre készülj fel lelkileg egy közel 3-6 hónapos procedúrára ezzel az űrlappal... Az első lekérdezésed ugyan hamar megérkezik, de utána mikor valami hiányzik belőle és észrevételezed, az már több hónap. Nekem a hiányzó évemet hivatalon belül keverték el, s az is valami négy hónapos átfutással jött össze nekik.
(#) tufatofu válasza bbb hozzászólására (») Nov 19, 2023 /

Köszi! Míg tart a vizsgálat addig valami életjelet adnak? Nekem elszámolták az éveimet a rovásomra. Beküldtem az adott időszakról a bérjegyzékeket, és kértem munkáltatótól hiteles igazolást is. Vannak akik azt mondták, hogy bíróságra kellett volna beadni, mert ők pillanatok alatt rendbe teszik a dolgot. Egyébként 60 napot írtak ügyintézésre... A fellebbezési idő legalább szünetel, hogy kifogást adtam be?
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2023
(#) Alkotó válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 19, 2023 / 1

Azt nem tudom miről van szó, de az egészen biztos, hogy a bíróság semmit nem intéz el pillanatok alatt. Egyszerűen nem így van kitalálva, akár több év is lehet mire egyáltalán kitűznek egy tárgyalást (ha egyáltalán eljut abba a szakba, mert azt megelőzi néhány stáció).
Következő: »»   3525 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem