Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Sziasztok!
Vásárolt már valaki a https://mikroelektronik.hu/ oldalról? Nagyon olcsók lennének a termékek. Ez nem ugyanaz az oldal mint az ázsiawebáruház vagy a Ázsiacenter.com? Az ázsiacenter.com oldalon még mindég van egy 2019-ben leadott rendelésem amly kiszállítás alatt van. Egyszer küldtek 1 db rendelést azóta soha.
Az azsiacenter és a mikroelektronik egy kategóriának tűnik. Elég csak a "kapcsolat" oldalt megnézni.
Rendelj az aliról, az sokkal biztonságosabb, ugyanannyi idő alatt kapod meg, ők is onnan rendelgetnek, csak vagy megkapod, vagy nem, ahogy a tapasztalatod is mutatja
Csak nekem jutott eszembe az az elvetemült ötlet hogy még egy kártya simán elférne benne? 2 kártya dupla kapacitás. Igaz 2 pár kábel is kellene hozzá. Olyan lenne mint a régi kazetták. A és B oldal
Lehet, hogy egyszerűbb 2x akkora NAND-okat tenni a panelre és átírni a firmware-jét, hogy kezelje.
Helló! Kapott már valaki csomagot közületek a www.hasznosholmik.hu áruházból?
Kezdem azt hinni, hogy ez is egy kamu oldal. Rendeltem (hirtelen felindulásból) egy ilyen kerék csomagot, de igazából még csak visszaigazoló email se jött. Én balga a kapcsolatnál is csak utóbb láttam, hogy még csak cégjegyzék szám sincs. Nem tudom a telefonszám él e egyáltalán, holnap megpróbálom felhívni. Öszvisz ennyit találtam kb, kérdés ez mennyire valós egyáltalán. Ui.: A rendelés egyébként múlt hét csütörtökön volt.
Pedig ez egy működő bolt. Az, hogy kb. mindent árulnak, előrevetíti a hosszú és bizonytalan szállítást, ennyi mindenre egyszerűen nem lehet figyelni (tisztelet a kivételnek). Ezt az Árukeresőn lévő vélemények is tükrözik.
A webcím nem www.hasznosholmik.hu hanem www.hasznos-holmik.hu. Minden bizonnyal meg fogod kapni a rendelt kerékcsomagot, előbb-utóbb.
Valóban, ott nem jártam. Küldtem emailt, meglátom mit válaszolnak, ha egyáltalán.
Igaz, tényleg van kötőjel is. Egyébként nem gondolnám, hogy a visszaigazoló emailt egy ügyfélszolgálatos intézgetné, szerintem azt automatikusan küldi egy webáruház, legalább is eddig ezt tapasztaltam. Ha a megrendelés még nincs könyvelve, legalább a kártyás fizetés sikerességéről kellett volna kapni automatikus visszaigazolást szerintem.
Szia. Én februárban rendeltem 16000 ft elektronikai alkatrészt. Szépen el is fogadták a rendelést és persze a pénzemet is, de árút nem kaptam.Reklamációra - majd utánnanézünk-Vagy adjam meg a pontos bankszámla számomat , hogy utalják vissza ?? Na azt nem.
A bankszámla számodat megadhatod, attól még nem férnek hozzá, csak utalni tudnak rá. Pénzt nem tudnak leemelni róla.
Ha nem adod meg, akkor esélyed sincs, hogy legalább visszakapd a pénzed. Egyébként, ha nagyon akarnák, visszatudnák keresni, hogy honnét kapták a pénzed, és ugyan oda vissza is tudnák utalni.
Hali!
Többször voltam ilyen helyzetben. Rövid idő alatt itt volt a pénz a számlán.
Nos úgy néz ki, meglett a hasznos-holmik.hu csomagom. A hiba az én "készülékemben" volt.
Az email cím megadásánál a gmail.hu szolgáltató helyett a gmail.com címet adtam meg véletlen. A felhasználói név azonos. A vicc az, hogy a .com is élő email címem, csak épp azt nem használom. Szóval ott van a fizetési visszaigazolás meg a rendelési visszaigazolás is. Az SMS-t pedig ma délelőtt küldte a GLS, hogy mehetek, a kiválasztott csomagponton van a csomagom. Ui.: Bár így utólag belegondolva, lehet csak az automatikus szövegkiegészítés viccelt meg. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2024
Sziasztok!
Útba igazítást szeretnék kérni egy x6 pro 12GB + 256GB vásárlásával kapcsolatban. Az Aliexpressről. Érdekelne, milyen további költségekre, macerákra, kockázatokra számíthatok. Köszönet!
Semmilyen további költség nem várható, az ár az áfát is tartalmazza. Illetve ha a Királyi Postán át esik be az EU területére akkor lesz 400/800ft körüli vám kezelés díj (mostanában nem szokott lenni)
Köszönöm!
Nálunk egy ilyen telő 100 ezer fölött van és csodálkoznék, ha ezt a vásárlást némi apróval el lehetne intézni.
Aliexpress esetén mindig érdemes megnézni a visszajelzéseket, különösen az egy csillagosakat. Azok alapján a készülék valójában Android 8-as és 1 GB RAM-mal rendelkezik...
Ha nem utaltál előre, akkor semmi vész.
Ti találkoztatok már olyannal, megrendeltem három terméket az ALIN a most divatos hármat rendel egyben jön ingyen akcióban. Először fizetéskor vette ki az ALI a kosárból az egyiket, mondván nem hajlandó postázni az eladó, most meg két terméket utasított el, miután kifizettem, és eltelt két nap. Már javában utaznia kellene felém..
Nekem volt hasonló, valami biztonsági okra hivatkozva mindet elutasította, miután kifizettem őket.
De visszautalták a pénzt rendben, nem volt gond.
Sziasztok ! Ha volt már a kérdés elnézést, kissé feldúlt állapotban vagyok, ezt csak a moderálási szabályok miatt fogalmaztam ilyen enyhére !
Nos ! Az Ebay.com-on Kínából rendeltem, megvettem kifizettem az Ebay-nek, számlás cucc ( vonat MAKETT) 30+ pár euró szállítással együtt. Az Ebay számlán van Héa fizetés, ez nem az ottani áfa? A magyar posta kb másfél hónapig sz.....kodott ilyen olyan nyilatkozat,EORI szám , mindenféle nyomtavány igénnyel ( az oldalukon 1 azaz egy darab nyomtatvány van kötelezönek jelölve) . Most megjött a költség 11.000 Ft -t kell fizetnem ebből kb.4300 Ft a vám . A töbi a postáé! Járt már valaki így ? Hogy lehet a postát kikerülni? Nem akarok adót-áfát summantani de ez az egész felháborít. Modjuk 1700 Ft-s tételre fizettem már 550Ft vámot T Moderátor ! Kérlek ne töröld a hozzászólásomat a termék miatt! Köszönöm A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2024
Bemásolom a számlát t Pár infót kitakartam , nem titkos, de lényegtelen .
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2024
Azt nem írtad a posta milyen címszóval fizettet... Nem tiszta a vám és a vámkezelési díj.
Ha céges akkor más szabályok lehetnek a kezelésre, húzosan számlázhatnak vámkezelési díjat. Szerintem az áfát 8.75$ kifizetted, ott a számlán az IOSS szám is.
A feldúlt állapotodnak egy oka lehet, a tájékozatlanság.
Ha cég, vagy gazdálkodó szervezet részére vásárolsz, az IOSS-t nem tudod igénybe venni, ergo kifizeted az ÁFÁ-t,(ezért áfa nélkül kellett volna vásárolnod) plusz a vámkezelési dij is magasabb, mert céges számlára vásároltál, igy a vámkezelésnél a automatikus postai vámkezelés helyett, megbízásos postai vámkezelés díjat fizetsz ami magasabb. Ha Jóskapista magánszemély vásároltál volna, akkor jó esetben kb 400Ft-ból megúszod a vámkezekést, vagy ha szerencséd van futár hozza és nem fizetsz egy petákot sem.
Köszi! Ami dühít,hogy az utóbbi időben mindig a cég nevében vásárolok, néha néha befigyelt 5-600 Ft vám, Rendben is van. De ezt most enyhén szólva is túlzónak tartom. Ráadásul soha nem kértek ennyi minden sz---s papírt , nyomtatványt . Lehet az érték miatt van az egész?
Vagy most ráértek a postánál ??? Nem tudom...
Köszi ! Neked is csak azt tudom írni, amit az előzőben, a könyvelőm beemelte a céges tevékenység közé a modell építést, tehát meg azt sem mondhatják, hogy jogtalanul vásárolok a cég nevében.
Itt a posta számlája .
Nem ismerem a nemzetközi adó és áfa szabályokat. De én úgy gondolom, mivel nem közvetlen a kínainak fizetek, hanem az Ebay németországi rendszerének és oda kifizetem a VAT vagy HÉA nevű adót így az unión belül eleget tettem a kívülről jövő termékek adóztatásásnak. Gondolom én ... |
Bejelentkezés
Hirdetés |