Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   207 / 209
(#) Inhouse válasza Fidel hozzászólására (») Jan 11, 2024 /
 
Fut a koax mellett egy vékony szál, és a kialakításából adódóan is valószínű erősítős és kell neki +12V. Ezt a fejegység ISO csatlakozójában a kék szál szokta adni (A5), a bekapcsolt állapotban van csak rajta feszültség. ISO-t megkerülve is ki lehet vezetve, lehet külön az erősítő remote és az ant. power. Ez utóbbi csak a rádiós üzemmódban van feszültség alatt.
(#) Joe_001 válasza Fidel hozzászólására (») Jan 11, 2024 /
 
Ez így jónak látszik elsőre. Mi anno a Hirscmsnn antennáit használtuk. Tengetegszer volt a kasztni a talppontnál berohadva. én vennék egy hasonló profilú antennát próbára, és betenném a rádióba provizorikusan. Ha eddig nem hallható adók jelennek meg, akkor akár kábelostól csere is lehet. Persze erősítős is lehet az antenna ahogy Inhous említette ennek feszt is kell biztosítani, a rádión a kék szokott a kapcsolt szál lenni. Az autóban passz...
A régi kábelével szoktuk az újat behúzni. Természetesen ha nincs fűtött garázs, akkor megvárnám a jó időt.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2024
(#) sargarigo hozzászólása Feb 6, 2024 /
 
Sziasztok!

2006-os Merci e280 cdi-ben lévő rádióra van mód korszerű androidos telefont csatlakoztatni bt kapcsolattal? A kihangositas érdekel gyári vagy utólagos megoldás is. Rádió mindenképp marad, azt nem akarom cserélni.

Köszönöm
(#) mraulajos válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
Hali!
Veszel egy transmitter t. Az BT. csatlakozik a telefonodra, a frekvenciát összehangolod a rádióval, és kész.
(#) sargarigo válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
Ez szuper egyszerűnek tűnik, de szerintem ezzel a megoldással nem fogok telefonálni! Nemhogy telefonkönyv nincs így, de még csak mikrofon sem. Szerintem.
(#) mraulajos válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
Igen. Vagyis nem. Szerintem ezt, rádiócsere nélkül nem úszod meg. Legalább is, én nem úsztam meg. De, várjuk meg a többiek véleményét.
(#) sargarigo válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
Gyárilag képes teljeskörűen kezelni a telefont, tehát van telefonkönyv, kormányon indító és letevő gomb, kihangosítás. Csak már régi. A mai telefonokkal már nem bír.
(#) mraulajos válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
Értem. Várjunk mások véleményére.
(#) lacusska hozzászólása Ápr 4, 2024 /
 
Kedves Koéllégák! az OPELemben egy DELPHI GRUNDIG CD30 autórádió cdlejátszó van. sajnos egyik pillanatról a másikra elhallgatott és nem hajlandó megszólalni. Kérdésem, van e valakinek ehhez a készülékhez kapcsolási rajza, mert az sehol a fold kerekén nem található meg, vagy esetleg tanácsot is szivesen elfogadok ha valakinek van tapasztalata erre a hibára. ki be kapcsolásra a hangerő gomb megnyomása szolgál tehát nem kifejezeten "kapcsoló" hanem egy elektronika. minden választ szivesen fogadok Köszönettel Lacus.
(#) proba válasza lacusska hozzászólására (») Ápr 4, 2024 /
 
Az elhallgatott elég tág kategória. Nincs hang, de minden mást csinál? Avagy abszolút se kép se hang? A hangszóró vezetékek sehol nem testelődnek le? Áramot kap? Ha szétszeded, a végfok környékén látsz valami rendellenességet?
(#) Joe_001 válasza lacusska hozzászólására (») Ápr 6, 2024 /
 
Elhallgatott...
Biztosítékok? Tápfesz? Fix 12V a sárgán, kapcsolt 12V a piroson megvan?
aztán néznék bele A belső biztik után. Ezek rajz nélkül is mehetnek. Belső 5V? (mivel nem él a rádió.)
(#) lacusska válasza proba hozzászólására (») Ápr 16, 2024 /
 
Elnézést kérek, nem voltam elégépontos.- A lényeg: a réádió müködik, a programgombokra váltja az adókat a kijelzőn látható, programozni tud adót keresni lehet, de nem szólal meg. a z autóban van egy PARROT kihangositó, ami az autórádió hangszóróin hallható a telefon, az müködik rendesen, Miután a kihangositón keresztül megy a rádióvétel hangja is, a kihangositót kiiktattam, csak a rádió eredeti csatlakozója van bedugva a rádióba, de akkor sem szólal meg. Dokumentációt még ember nem látott róla. azért iktattam ki a kihangositót mert arra gondoltamhogy a benne levő relé (ami a hangszórókat váltja) esetleg meghibásodott, de az sem ezek szerint.
(#) Inhouse válasza lacusska hozzászólására (») Ápr 16, 2024 /
 
A telefon mute szál nincs testen? Nem ír ilyet a kijelzőn? Gondolom a rendes mute nem aktív?
(#) Joe_001 válasza lacusska hozzászólására (») Ápr 20, 2024 /
 
Ezek után végfokos is lehet. Ki kellene venni a rádiót. A zöld, és a szürke stekkerre adni a tápokat, Sárga, piros (+), a fekete a (-) A másikon vanak a hanszórók. Zöld pár, szürke pár elöl, a kék és barna pár hátul. Kell még antenna is, különben csak sistereg ha jó. Jó volna rájuk gyári csati is nem drága, de biztosabb a bekötés, az antenna. É a labor tápomról járatom ezeket, van két hanszóróm is vezetékkel. az antenna az asztakon egy darab drót. nem indulakkor jöna bontás felderítés, mi van benne...
(#) Joe_001 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 20, 2024 /
 
Kivette a Parrotot. az a fekete kábel helyén van igazából, ha nincs benne akkor nem szól be. A zöldet, szürkét is eredetibe rakta. Legalábbis ezt mondta előbb.
Innentől asztal lesz a vége.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2024
(#) akos70 hozzászólása Máj 20, 2024 /
 
Sziasztok!
Kínai androidos rádióm van, tolatókamerával.
A rádió can-buson kapja a jelet, ez a kamera képén is megjelenik, a kormány tekerésével a segédvonalak görbülnek. A képen látható egy autó ikon, ami szerintem a gyári tolatóradar kijelzőn való megjelenítését szolgálná, de nem aktív. Az autóban működik az első-hátsó pdc. Vajon hogy lehet a rádión is működésre bírni?
A másik kérdésem, mit kellene a kamera tápja elé kötni, hogy ne legyen zajos a kép? Most közvetlenül a tolatólámpára van kötve, és ha világítást kapcsolok, akkor csíkos.
Köszönöm!
(#) akos70 válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 20, 2024 /
 
Szia!
Én is szeretek ragaszkodni az eredeti cuccokhoz, de ebben az esetben semmi nem szól mellette az igényeidet figyelembe véve. Ugyanilyen autóm van, nemrég cseréltem a gyári rádiót, nem bántam meg.
(#) sargarigo válasza akos70 hozzászólására (») Máj 20, 2024 /
 
Az a helyzet, hogy Harman Kardon hangrendszer van benne, ezt pedig nem fogom kínaira cserélni. Az extra igényeim (az az egy hogy legyen BT) eltörpül a meglévő pozitív dolgok mellett. Megpróbálok gyári modult találni hozzá valami nem túl arcpirító áron. Ha van van, ha nincs akkor belenyugszom (vagy nem).
(#) akos70 válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 20, 2024 /
 
Ezt is megértem, bár szerintem arra is van megoldás, hogy a HK megmaradjon.
Facebook -on van w211-es csoport, időnként szoktak olyan gyári bt-modult kínálni eladásra.
Előző autómban egy Nokia BT kihangosító volt, a rádiótól teljesen függetlenül, egy ilyen is megoldás lehet, ha csak a telefonáláshoz kell.
(#) sargarigo válasza akos70 hozzászólására (») Máj 20, 2024 /
 
Nem tudom egy csoportra gondolunk-e, aminek tagja vagyok ott minden eladó krőzúsnak gondol. Ha tudsz olyat ahol emberi árak vannak, az nagyon jó lenne.
Külső kihangosítót nem akarok, pont az a lényeg hogy a gyárival dolgozzon együtt. Most egy hozzá való nokia van benne saját SIM kártyával, de ez így valljuk be nem egy optimális megoldás.
(#) akos70 válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 20, 2024 /
 
Van több is, w211 club hungary talán a legpörgősebb.
(#) moltam válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 20, 2024 /
 
Elvileg a gyári BT modul csak kihangosításra jó, zenét nem fogsz tudni hallgatni vele. Viszont ha jóltudom a telefonkönyvet átviszi. Benne vagyok az alkatrészes csoportban, egyszer volt ez téma ott de nem biztos hogy jól emlékszem.
(#) sargarigo hozzászólása Máj 20, 2024 /
 
Találtam már többet is, de aranyban mérik! Most próbálok valakit találni aki ezen a világon él. Azért csak húsz éves dologról van szó.
(#) vricsi4 hozzászólása Máj 27, 2024 /
 
Sziasztok.Egy 2011-es Kia Ceedem van és pár napja az autórádió furcsa dolgot csinált. Rá voltam csatlakozva a bluetoothra és podcastet hallgattam figyelmetlen voltam és közben elindítottam egy hívást miközben rá volt csatlakozva a telefonom a rádióra ,a hívásnál minden elnémult, semmit nem hallottam amikor pedig leválasztottam a telefont az autóról eltűnt a mély hang a hangszórókból azóta pedig csakis idegesítően éles hangokat lehet hallani ha a sima rádió adást hallgatom. Bluetoothal mennek a zenék és podcastek is rendesen annyi a probléma csak hogy a bal oldali első hangszóró csendes de a többi hangszóró szépen működik. Esetleg van valami ötletetek?

Előre is köszönöm,
Ricsi
(#) rozsdas111 hozzászólása Jún 2, 2024 /
 
Sziasztok! Tippeket kérnék hogy mi lehet a probléma hátterében.
Adott egy új Pioneer fejegység ami alacsony és közepes hangerőnél hibátlanul szól, de ha nagyobb hangerőt próbálok beállítani akkor elkezd torzítani. Először a hangszórókra gyanakodtam, de ezt a lehetőséget kizártam mert több új darabbal is próbálva lett.
(#) Udvari Zsombor válasza rozsdas111 hozzászólására (») Jún 2, 2024 /
 
Arra tippelnék, hogy magasabb hangerőnél már torzít az erősítője, amúgy se hallgasd túl hangosan.
(#) reloop válasza rozsdas111 hozzászólására (») Jún 2, 2024 / 1
 
Szia! Lehet rossz kontakt a táp, vagy test felől.
(#) rozsdas111 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 2, 2024 /
 
Nem extrém hangerőt szeretnék, de mondjuk magasabb menetzaj mellett is lehessen hallgatni.
(#) rozsdas111 válasza reloop hozzászólására (») Jún 2, 2024 /
 
Új DIN átalakítóval van szerelve, az előd készülékkel nem volt ilyen probléma.
Mellékelt képek az előd Fhilips kazettás, rádió, és az új egy Pioneer fejegység.
A Philips-ben van anyag és kifogástalanul üzemel, de a gyerekem korszerűsítene.
(#) Csanadradio hozzászólása Júl 3, 2024 /
 
Sziasztok!

Egy 2004-es Audi A3 Symphony II rádióját szeretném kicserélni egy Xtrons fejegységre. Rendeléskor jelezték, hogy kelleni fog egy Fakra-ISO csatlakozó, azt be is szereztem. Amikor összedugom őket, nincsen vétel. A csatlakozóval nincsen gond, próbáltam másikat is. A régi rádióval működik rendesen.
Viszont egy sima antennával van vétel, csak az autó antennával nem működik.

Nem tudjátok mi lehet a probléma?

Csináltam róla videókat is. Csatolok képeket az Audi rádiójáról.

Az eredeti rádióval: https://youtu.be/xgYWZXaNxL8
Xtrons-szal, nem működik: https://youtu.be/mupQZn7jYtY
Sima "antennával" működik: https://youtube.com/shorts/n0xSyKP9g5A?feature=share
Következő: »»   207 / 209
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem