Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Fut a koax mellett egy vékony szál, és a kialakításából adódóan is valószínű erősítős és kell neki +12V. Ezt a fejegység ISO csatlakozójában a kék szál szokta adni (A5), a bekapcsolt állapotban van csak rajta feszültség. ISO-t megkerülve is ki lehet vezetve, lehet külön az erősítő remote és az ant. power. Ez utóbbi csak a rádiós üzemmódban van feszültség alatt.
Ez így jónak látszik elsőre. Mi anno a Hirscmsnn antennáit használtuk. Tengetegszer volt a kasztni a talppontnál berohadva. én vennék egy hasonló profilú antennát próbára, és betenném a rádióba provizorikusan. Ha eddig nem hallható adók jelennek meg, akkor akár kábelostól csere is lehet. Persze erősítős is lehet az antenna ahogy Inhous említette ennek feszt is kell biztosítani, a rádión a kék szokott a kapcsolt szál lenni. Az autóban passz...
A régi kábelével szoktuk az újat behúzni. Természetesen ha nincs fűtött garázs, akkor megvárnám a jó időt. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2024
Sziasztok!
2006-os Merci e280 cdi-ben lévő rádióra van mód korszerű androidos telefont csatlakoztatni bt kapcsolattal? A kihangositas érdekel gyári vagy utólagos megoldás is. Rádió mindenképp marad, azt nem akarom cserélni. Köszönöm
Hali!
Veszel egy transmitter t. Az BT. csatlakozik a telefonodra, a frekvenciát összehangolod a rádióval, és kész.
Ez szuper egyszerűnek tűnik, de szerintem ezzel a megoldással nem fogok telefonálni! Nemhogy telefonkönyv nincs így, de még csak mikrofon sem. Szerintem.
Igen. Vagyis nem. Szerintem ezt, rádiócsere nélkül nem úszod meg. Legalább is, én nem úsztam meg. De, várjuk meg a többiek véleményét.
Gyárilag képes teljeskörűen kezelni a telefont, tehát van telefonkönyv, kormányon indító és letevő gomb, kihangosítás. Csak már régi. A mai telefonokkal már nem bír.
Kedves Koéllégák! az OPELemben egy DELPHI GRUNDIG CD30 autórádió cdlejátszó van. sajnos egyik pillanatról a másikra elhallgatott és nem hajlandó megszólalni. Kérdésem, van e valakinek ehhez a készülékhez kapcsolási rajza, mert az sehol a fold kerekén nem található meg, vagy esetleg tanácsot is szivesen elfogadok ha valakinek van tapasztalata erre a hibára. ki be kapcsolásra a hangerő gomb megnyomása szolgál tehát nem kifejezeten "kapcsoló" hanem egy elektronika. minden választ szivesen fogadok Köszönettel Lacus.
Az elhallgatott elég tág kategória. Nincs hang, de minden mást csinál? Avagy abszolút se kép se hang? A hangszóró vezetékek sehol nem testelődnek le? Áramot kap? Ha szétszeded, a végfok környékén látsz valami rendellenességet?
Elhallgatott...
Biztosítékok? Tápfesz? Fix 12V a sárgán, kapcsolt 12V a piroson megvan? aztán néznék bele A belső biztik után. Ezek rajz nélkül is mehetnek. Belső 5V? (mivel nem él a rádió.)
Elnézést kérek, nem voltam elégépontos.- A lényeg: a réádió müködik, a programgombokra váltja az adókat a kijelzőn látható, programozni tud adót keresni lehet, de nem szólal meg. a z autóban van egy PARROT kihangositó, ami az autórádió hangszóróin hallható a telefon, az müködik rendesen, Miután a kihangositón keresztül megy a rádióvétel hangja is, a kihangositót kiiktattam, csak a rádió eredeti csatlakozója van bedugva a rádióba, de akkor sem szólal meg. Dokumentációt még ember nem látott róla. azért iktattam ki a kihangositót mert arra gondoltamhogy a benne levő relé (ami a hangszórókat váltja) esetleg meghibásodott, de az sem ezek szerint.
A telefon mute szál nincs testen? Nem ír ilyet a kijelzőn? Gondolom a rendes mute nem aktív?
Ezek után végfokos is lehet. Ki kellene venni a rádiót. A zöld, és a szürke stekkerre adni a tápokat, Sárga, piros (+), a fekete a (-) A másikon vanak a hanszórók. Zöld pár, szürke pár elöl, a kék és barna pár hátul. Kell még antenna is, különben csak sistereg ha jó. Jó volna rájuk gyári csati is nem drága, de biztosabb a bekötés, az antenna. É a labor tápomról járatom ezeket, van két hanszóróm is vezetékkel. az antenna az asztakon egy darab drót. nem indulakkor jöna bontás felderítés, mi van benne...
Kivette a Parrotot. az a fekete kábel helyén van igazából, ha nincs benne akkor nem szól be. A zöldet, szürkét is eredetibe rakta. Legalábbis ezt mondta előbb.
Innentől asztal lesz a vége. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2024
Sziasztok!
Kínai androidos rádióm van, tolatókamerával. A rádió can-buson kapja a jelet, ez a kamera képén is megjelenik, a kormány tekerésével a segédvonalak görbülnek. A képen látható egy autó ikon, ami szerintem a gyári tolatóradar kijelzőn való megjelenítését szolgálná, de nem aktív. Az autóban működik az első-hátsó pdc. Vajon hogy lehet a rádión is működésre bírni? A másik kérdésem, mit kellene a kamera tápja elé kötni, hogy ne legyen zajos a kép? Most közvetlenül a tolatólámpára van kötve, és ha világítást kapcsolok, akkor csíkos. Köszönöm!
Szia!
Én is szeretek ragaszkodni az eredeti cuccokhoz, de ebben az esetben semmi nem szól mellette az igényeidet figyelembe véve. Ugyanilyen autóm van, nemrég cseréltem a gyári rádiót, nem bántam meg.
Az a helyzet, hogy Harman Kardon hangrendszer van benne, ezt pedig nem fogom kínaira cserélni. Az extra igényeim (az az egy hogy legyen BT) eltörpül a meglévő pozitív dolgok mellett. Megpróbálok gyári modult találni hozzá valami nem túl arcpirító áron. Ha van van, ha nincs akkor belenyugszom (vagy nem).
Ezt is megértem, bár szerintem arra is van megoldás, hogy a HK megmaradjon.
Facebook -on van w211-es csoport, időnként szoktak olyan gyári bt-modult kínálni eladásra. Előző autómban egy Nokia BT kihangosító volt, a rádiótól teljesen függetlenül, egy ilyen is megoldás lehet, ha csak a telefonáláshoz kell.
Nem tudom egy csoportra gondolunk-e, aminek tagja vagyok ott minden eladó krőzúsnak gondol. Ha tudsz olyat ahol emberi árak vannak, az nagyon jó lenne.
Külső kihangosítót nem akarok, pont az a lényeg hogy a gyárival dolgozzon együtt. Most egy hozzá való nokia van benne saját SIM kártyával, de ez így valljuk be nem egy optimális megoldás.
Van több is, w211 club hungary talán a legpörgősebb.
Elvileg a gyári BT modul csak kihangosításra jó, zenét nem fogsz tudni hallgatni vele. Viszont ha jóltudom a telefonkönyvet átviszi. Benne vagyok az alkatrészes csoportban, egyszer volt ez téma ott de nem biztos hogy jól emlékszem.
Találtam már többet is, de aranyban mérik! Most próbálok valakit találni aki ezen a világon él. Azért csak húsz éves dologról van szó.
Sziasztok.Egy 2011-es Kia Ceedem van és pár napja az autórádió furcsa dolgot csinált. Rá voltam csatlakozva a bluetoothra és podcastet hallgattam figyelmetlen voltam és közben elindítottam egy hívást miközben rá volt csatlakozva a telefonom a rádióra ,a hívásnál minden elnémult, semmit nem hallottam amikor pedig leválasztottam a telefont az autóról eltűnt a mély hang a hangszórókból azóta pedig csakis idegesítően éles hangokat lehet hallani ha a sima rádió adást hallgatom. Bluetoothal mennek a zenék és podcastek is rendesen annyi a probléma csak hogy a bal oldali első hangszóró csendes de a többi hangszóró szépen működik. Esetleg van valami ötletetek?
Előre is köszönöm, Ricsi
Sziasztok! Tippeket kérnék hogy mi lehet a probléma hátterében.
Adott egy új Pioneer fejegység ami alacsony és közepes hangerőnél hibátlanul szól, de ha nagyobb hangerőt próbálok beállítani akkor elkezd torzítani. Először a hangszórókra gyanakodtam, de ezt a lehetőséget kizártam mert több új darabbal is próbálva lett.
Arra tippelnék, hogy magasabb hangerőnél már torzít az erősítője, amúgy se hallgasd túl hangosan.
Szia! Lehet rossz kontakt a táp, vagy test felől.
Nem extrém hangerőt szeretnék, de mondjuk magasabb menetzaj mellett is lehessen hallgatni.
Új DIN átalakítóval van szerelve, az előd készülékkel nem volt ilyen probléma.
Mellékelt képek az előd Fhilips kazettás, rádió, és az új egy Pioneer fejegység. A Philips-ben van anyag és kifogástalanul üzemel, de a gyerekem korszerűsítene.
Sziasztok!
Egy 2004-es Audi A3 Symphony II rádióját szeretném kicserélni egy Xtrons fejegységre. Rendeléskor jelezték, hogy kelleni fog egy Fakra-ISO csatlakozó, azt be is szereztem. Amikor összedugom őket, nincsen vétel. A csatlakozóval nincsen gond, próbáltam másikat is. A régi rádióval működik rendesen. Viszont egy sima antennával van vétel, csak az autó antennával nem működik. Nem tudjátok mi lehet a probléma? Csináltam róla videókat is. Csatolok képeket az Audi rádiójáról. Az eredeti rádióval: https://youtu.be/xgYWZXaNxL8 Xtrons-szal, nem működik: https://youtu.be/mupQZn7jYtY Sima "antennával" működik: https://youtube.com/shorts/n0xSyKP9g5A?feature=share |
Bejelentkezés
Hirdetés |