Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Tudom hasonló címmel már van téma, de mivel az más jellegű probléma, ezért gondoltam, h úgy fórumot nyitok. Van egy kb 3 éves motinotom ami tegnapig szépen működött. Tegnap bekapcsoltam és a kép kb a felére összeugrott és el volt tolódva. A beállításoknál szépen mindent visszaállítottam. De a kép enyhén remeg. A sorkimenőnél már állítottam, de nem ott van a probléma. A kép éles lenne ha nem remegne picit. Kb olyan a kép amikor az ember már 10 órája a gép előtt ül és mindent kicsit homályosan lát A monitor egyébként LG képcsöves, Meta (M-7000) márkájú monitor. Természetesen digitális. Segítségeteket előre is köszi!
Ezt így elég nehéz lesz eldönteni mi is okozza, de kérdésre kérdés: amikor visszaállítottad az összeugrott (vízszintes?) méretet, akkor az milyen bargraph-számnál állt be jóra? Nem az történt esetleg, hogy a hiba ellenére maxra húzva a szélességet éppen jó, de ezért remeg?
állíts a moarén vagy mi a... hirtelen mást nem tok
Szerintem nézd meg a képfrissítési frekvenciát!
Vezérlőpult/megjelenítés/speciális/monitor Lehet, h elállítódott!
ütögesd meg néhányszor az oldalát, , degauss, meg recall talán segít....
pontosabban: Vezérlőpult/beállítások/megjelenítés/speciális/monitor
Ezeket már én is mind próbáltam. Villamosmérnök révén azért olyan alap dolgok, h állítsak frekvenciát, nem okoz gondot A kép sincs totál széthúzzva, 61%-on van. Egy biztos, a fejem k**vára megtud fájdulni ettől az apró remegéstől!
Az enyém Medion és nekem meg hullámzik, de nagyon kicsit.És idegesít közelről.Szerinem brummos a készülék.Valameik kondi kiszáradt.
A táp pufferét nézd meg, 100µF 400V v. vmi hasonló.
Nem ragadt be a lemágnesező tekercs reléje? Mérjél rá szerintem.
Ha itt minden ok, akkor vízszintes eltérítéstől indulva nézz végig mindent a tápig. Ápropó remegés iránya függőleges, vagy vízszintes?
Nem lett valami asztali lámpa telepítve a monitor mellé? Valami olyan amiben trafó van. Tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon érzékenyek a CRT monitorok a trafókra és remeg a kép tőle a folyton változó mágneses tértől.
Lámpa nincs, semmi ilyesmi. Csk egyik napról a másikra jött ez a hiba. A remegés iránya úgy látom függőleges, de elég nehéz megállapítani. A lemágnesező reléje se ragad be, mert hallani amikor kattan, de azért erre rámérek, az a biztos! Köszi az eddigieket, remélem még sok ötletet kapok, és valahol meglesz a megoldás is
Függőleges eltérítés általában akkor reszket, mikor a szabadonfutó oszcillátorának frekije a szinkronozó PLL befogási tartományának szélén van. A frissítési frekit próbáltad lejjebb venni? (pl 75-ről 60Hz-re)
Jah! És akkor szegénynek a szeme meg a feje fog fájni a vibrálástól! 60Hz nem egészséges!!!!!
Szerintem érdemes inkább befektetni egy LCD monitorba! Azzal nem lesznek szem problémái az embernek. Én LCD-t vettem még 2 éve és hidjétek el 100x megéri a pénzét!
Az LCD monitor tényleg jó megoldás, csak jelenleg nincs 55 ezer Ft-om... A frissítési freki meg mindegy hány Hz, így is úgy is vibrál.
Sziasztok!
A fent említett problémával fordulok hozzátok. Konkrétan az lenne a hiba, hogy a monitor képe használat közben teljesen fehér lesz. Néha működik ugyan de teljesen véletlenszerűen fehérre vált. A csatlakozókat már átnéztem, de mindegyik ok. Mi lehet ez??? Típusa: benq 17" fp731 Köszönöm előre is! Üdv: Gabi
Hát erre nem tudok mit mondani, de látom még mások se...
Ha garanciás, cseréld ki. Ha nem, írd le kicsit bővebben, mitől vált fehérre. Pl. milyen a hőmérséklete, mikor átvált. Mennyi időre vált át, visszaáll magától? Nem lehet szoftwarehiba? Esetleg a VGA-kártyád? Próbáltad már más gépen is?
Szia! SAjnos már nem garos a cucc. Nemtom mitől válik fehérré, nem mindíg csinálja. Néha csak pár percre néha hosszabb ideig is. A hőmérséklete "átlagos". Csak úgy működik újra ha áramtalanítom és pár percig nem megy. De néha magától is "megjavúl". A vga tuti hogy jó.
Vmi ötlet??? Köszi a gyors választ!
Ja és van úgy hogy több órát is műxik, néha pár perc is elég és vége.
Helló!
Házilag megjavítnai szerintem semmi esélyed! Az egész monitor 3 modulbol ál. A kijelző modul, a táp modul meg a vezérlőmodul. Ezek egyikébe sem szoktak belenyúlni, egy az egyben cserélik.........
Szia !
kontaktos a kijelző flex csatija. Ha kifehéredik próbáld meg a talpon előre, hátra hajtani, és finoman bár de határozottan üsd oldalba jobbról is balról is, ha vissza jön a kép akkor nincs nagy GÁZ.
Bírom az ilyen szakbarbár megoldásokat. az ütögetéstől nem fog megjavulni.....
Sziasztok!
eSDi! Eléggé elszomorítottál! Azt esetleg nem tudod h melyik panelen lehet a hiba?
Eleinte én is valami ilyesmire gondoltam, de mindent átnéztem és jónak tűnnek a csatlakozók, kábelek (az a 3 ami benne van). Ha véletlenül működik akkor is néztem a csatlakozókat, de hiába mozgatom, piszkálom akkor sem fehéredik ki.
Passzolok. de ha van egy típusszámod akkor talán tudok adni egy szervizkönyvet.
Az én LG-m szerencsére garos volt még, igaz az enyémet a villám csikálta meg egy kicsit. 1 nap volt a szervíz...... rossz tápmodul ki - jó be.... De megpróbálhatod szétkapni. hátha látsz rajta valami hibát. ha nem akkor valami IC vagy akármi a rossz és az biztos nem fogsz olyat kapni boltban......
Már szétszedtem de minden jónak tűnik. Típusszám: BenQ FP731
Hát sajna nem találtam. De ha minden vezeték jónal tűnik akkor biztos, hogy valami IC vagy jobb esetben tranyó vagy ellenálás szált el.
Akkor elkezdem átnézni az alkatrészeket. Ha vmi eszedbe jut kérlek jelezd.
Köszönöm a válaszokat! Üdv: Gabi
Az jutott most eszembe. Ha teljesen fehér lesz akkor a kijelző tranyójai max jelet kapnak. Mert ha fekete akkor nincs vezérlés. Tehát ebből következik hogy nem lehet szakadás, mert ugye akkor fekete maradna. Egyenlőre más öteltem nincs.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |