Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   196 / 198
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 29, 2024 /

Csakhát elég sok diódát ki kell próbálni ahhoz, hogy PONT 0,6V essék rajtuk.
De nem is okításnak szántam én ezt, csak annyira rögződött ez a 0,6V feszültség a diódákon, meg a tranzisztorok bázisán -miközben csak hozzávetőleges.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Ápr 29, 2024 /

Idézet:
„annyira rögződött ez a 0,6V feszültség a diódákon”

Igen, már a hőfokfüggés is kb.: 0.5V - 0.7V közötti tipikus környezeti hőmérsékleteknél. Plussz amit írtál, az átfolyó áram hatása is.
(#) Alkotó válasza szs hozzászólására (») Ápr 29, 2024 /

Az enyém a melléklet szerinti. Kimondottan ezt ajánlották a szaküzletben amikor mondtam az akváriumi felhasználást.
Nincs egyébként semmi baj vele, megelégedésemre működík már közel 5 éve. Ugyan van egy parányi hangja, de az messze-messze kisebb mint a levegőztető szivattyú folyamatos zúgása.
Megjegyzem, korábban neoncsöves volt a világítás, aminek a fojtója lényegesen jobban zúgott (a doboz is erősítette a hangját).
(#) Remci hozzászólása Júl 18, 2024 / 2

Sziasztok!
Ma vettem a Lidiben, nem tűnik olyan rossznak. 80db csipesz 1999 Ft.
(#) morgo válasza Remci hozzászólására (») Júl 19, 2024 /

Köszi a tippet, én is vettem. Bár nem tudom, mit kezdek 80 darabbal.
(#) Gafly válasza morgo hozzászólására (») Júl 19, 2024 / 1

Én el szoktam vinni HE találkozóra tombolára a felesleget.
(#) sany válasza Remci hozzászólására (») Júl 19, 2024 /

Na majd én is megnézem van-e még.
(#) Alkotó válasza Remci hozzászólására (») Júl 19, 2024 /

Nekem is van a tápegységemen olyan mérővezeték aminek csipesz van a végén (nem ilyen, hanem kisebb és szigetelt), de ezen a néhány db-on kívül még nem éreztem milyen jó lenne ha több lenne.
Ezért kérdezem, mik azok a feladatok, ahol ezeket a csipeszeket jól lehet használni?
(#) pipi válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 19, 2024 /

(#) img válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 19, 2024 /

1..2..3...80. kéznek?
(#) img válasza pipi hozzászólására (») Júl 19, 2024 /

Most látom, hogy mit linkeltél: egyre gondoltunk.
(#) Alkotó válasza pipi hozzászólására (») Júl 19, 2024 / 1

Én nem azt mondom, hogy maflaság ilyet venni, hanem keresem azokat a helyeket, ahol esélyes lehet 80 db csipeszt "behasználni".
Néhány darab nekem is rá van csippentve egy vezetékdarabra egymás mellé, de szó szerint rározsdásodik a vezetékre, mert annyira nem kell. Velem lehet a baj, ha a többiek ilyen örömmel tudják használni a sok-sok csipeszt.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 19, 2024 /

Hátránya, hogy szigeteletlen, akárhová nem nyúlkálhatunk vele.
(#) Alkotó hozzászólása Okt 15, 2024 /

Hőlégfúvó

Vásároltam egy meleglevegőt fújó eszközt. Még nem tudom mi mindenre lesz jó, de PVC csövek képlékennyé tételére biztosan alkalmas, ezt már kipróbáltam. Néhány zsugorcsövet is "megfeszítettem" vele, tehát pontosan azt teszi, amit várok tőle.
A dobozában több adapter mellett volt egy nyeles köracél, amin van két anya. Ez milyen célt szolgálhat? A készüléken látszólag nincs olyan pont ahová csatlakoztatni lehetne.
(#) albinolynx válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 15, 2024 / 2

Elvileg kellene lennie egy háromszögletű fém lemeznek is a dobozban. Ezt beszorítva a két anya közé, kaparóként funkcionál. Matrica, stb eltávolításához.
(#) uniman válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 15, 2024 / 1

Ismerős?

kapar.jpg

(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 15, 2024 /

Gyakran használom akril festék spray szárításához is, gyorsan szárad.
Régi (és új) festék lekaparásához, felmelegítve a lapos fúvókával fafelületen szépen lekaparható.
Fémfelületen már nehezen, mert a fém jó hővezető elvezeti a hőt, nehéz felmelegíteni.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 15, 2024 /

Köszönöm a válaszokat. Valóban van a fúvóka adapterek között egy ilyen háromszög-lemez (benne volt a szélesben azért nem vettem észre).
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 15, 2024 /

Festékkaparáshoz jobb a spakli, festék alá nyomva folyamatosan lehet letolni a festéket melegítés alatt.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Sok éve már használtam hőlégfújót, ami egy kicsit erősebb hajszárító kategória volt. Ez a mostani teljesen más, sokkal intenzívebb és melegebb. Könnyedén túlzásba lehet vinni a dolgot. Nem vagyok rá büszke, de én ezt meg is tettem (cseréltem másikra a vezetékeket).
(#) elactrofan válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

ez minek a vezetéke?
(#) Alkotó válasza elactrofan hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Ezek kötik be a segédtáp panelt. A fehérek AC-t, a színesek egyenirányított és előszűrt feszültséget visznek a mérőegységnek.
(#) VIM válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Elfektetve tetted le és be volt kapcsolva? Mindig felfelé állva a talpára tedd le ha lehet.
(#) Alkotó válasza VIM hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Nem volt fektetve, csak túlzásba vittem a hőt.
A letétel pedig egyértelmű, így van kialakítva a készülék, direkt van talpa ehhez a helyzethez (műterhelésként is így használtam).

Talpa van.jpg

(#) Kinka István válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Van egy hasonló nekem is, annak van hőmérséklet kijelzője. Nekem bevált panelek bontására is, a soklábú alkatrészeket is kivettem károsodás nélkül. (Csak figyelni kell, mert több alkatrész is kiszabadul egyszerre.) Jól beállított hőfok esetén a panel se sérült.
(#) vision61 válasza Kinka István hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Idézet:
„(Csak figyelni kell, mert több alkatrész is kiszabadul egyszerre.)”

Körbe kell maszkolni kapton szalaggal.
Én is szoktam ilyen célra használni a szűkítő adapterekkel, az enyémnél a levegő mennyiség (motor fordulatszám) is változtatható.
(#) Ge Lee válasza vision61 hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Nekem is van egy Skil 8004 de még sosem néztem meg, hogy a kiírt hőfoka mennyire fedi a valóságot. Pont azért vettem meg, mert a régin csak két fokozat van és ennyi, ezen meg nem csak a hőfok állítható de a ventilátora is 5 fokozatban.
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Nekem pont a múlt héten adta meg magát egy kb. 20 éves hőlégfúvó. Ragasztós zsugorcsöveket fújtam vele, majd az utolsó után megszűnt működni.
Tegnap szétszedtem, és a fűtőszálak közé épített hőbiztosíték szakadt meg.
Kicsipkedtem, átkötöttem, és most megint jó.
Csak én használom, így tudom, hogy mit várhatok.
De egy kis odafigyeléssel örök élet meg egy nap.
(#) img válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Precíziós munkákhoz ezek nagyon durvák, szűkítővel ráadásul megnő a légsebesség, amivel mindent elfújnak a panelről. 2000 környékén, amikor még nem voltak elterjedtek a precíziós hőlégfúvók vettem egy Bosch-t, aminek LED-es, hozzávetőleges hőmérséklet kijelzése volt, nagyon odafigyelve lehetett csak használni.

Ma Quick 861DW-t használok a mindennapi munkákhoz. Kellően leszabályozható a légsebessége ahhoz, hogy ne tornádóként romboljon, illetve 60 fokban hajlított szűkítőkkel a hosszútávú kézben tartása is kényelmes.
(#) vision61 válasza img hozzászólására (») Okt 18, 2024 / 1

Ez érthető, hogy amiket te rendszeresen javítasz, azokat nem a Lidl-ben kapható szabályozható hőlégfúvóval sokkolod.
Az valóban ha nem is tornádó, de erős szélvihar még a legkisebb fokozaton is.
Következő: »»   196 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem