Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Csakhát elég sok diódát ki kell próbálni ahhoz, hogy PONT 0,6V essék rajtuk.
De nem is okításnak szántam én ezt, csak annyira rögződött ez a 0,6V feszültség a diódákon, meg a tranzisztorok bázisán -miközben csak hozzávetőleges. Idézet: „annyira rögződött ez a 0,6V feszültség a diódákon” Igen, már a hőfokfüggés is kb.: 0.5V - 0.7V közötti tipikus környezeti hőmérsékleteknél. Plussz amit írtál, az átfolyó áram hatása is.
Az enyém a melléklet szerinti. Kimondottan ezt ajánlották a szaküzletben amikor mondtam az akváriumi felhasználást.
Nincs egyébként semmi baj vele, megelégedésemre működík már közel 5 éve. Ugyan van egy parányi hangja, de az messze-messze kisebb mint a levegőztető szivattyú folyamatos zúgása. Megjegyzem, korábban neoncsöves volt a világítás, aminek a fojtója lényegesen jobban zúgott (a doboz is erősítette a hangját).
Sziasztok!
Ma vettem a Lidiben, nem tűnik olyan rossznak. 80db csipesz 1999 Ft.
Köszi a tippet, én is vettem. Bár nem tudom, mit kezdek 80 darabbal.
Én el szoktam vinni HE találkozóra tombolára a felesleget.
Nekem is van a tápegységemen olyan mérővezeték aminek csipesz van a végén (nem ilyen, hanem kisebb és szigetelt), de ezen a néhány db-on kívül még nem éreztem milyen jó lenne ha több lenne.
Ezért kérdezem, mik azok a feladatok, ahol ezeket a csipeszeket jól lehet használni?
ide is elfogy 2 db
https://www.thingiverse.com/thing:6701886
1..2..3...80. kéznek?
Most látom, hogy mit linkeltél: egyre gondoltunk.
Én nem azt mondom, hogy maflaság ilyet venni, hanem keresem azokat a helyeket, ahol esélyes lehet 80 db csipeszt "behasználni".
Néhány darab nekem is rá van csippentve egy vezetékdarabra egymás mellé, de szó szerint rározsdásodik a vezetékre, mert annyira nem kell. Velem lehet a baj, ha a többiek ilyen örömmel tudják használni a sok-sok csipeszt.
Hátránya, hogy szigeteletlen, akárhová nem nyúlkálhatunk vele.
HőlégfúvóVásároltam egy meleglevegőt fújó eszközt. Még nem tudom mi mindenre lesz jó, de PVC csövek képlékennyé tételére biztosan alkalmas, ezt már kipróbáltam. Néhány zsugorcsövet is "megfeszítettem" vele, tehát pontosan azt teszi, amit várok tőle.A dobozában több adapter mellett volt egy nyeles köracél, amin van két anya. Ez milyen célt szolgálhat? A készüléken látszólag nincs olyan pont ahová csatlakoztatni lehetne.
Elvileg kellene lennie egy háromszögletű fém lemeznek is a dobozban. Ezt beszorítva a két anya közé, kaparóként funkcionál. Matrica, stb eltávolításához.
Gyakran használom akril festék spray szárításához is, gyorsan szárad.
Régi (és új) festék lekaparásához, felmelegítve a lapos fúvókával fafelületen szépen lekaparható. Fémfelületen már nehezen, mert a fém jó hővezető elvezeti a hőt, nehéz felmelegíteni.
Köszönöm a válaszokat. Valóban van a fúvóka adapterek között egy ilyen háromszög-lemez (benne volt a szélesben azért nem vettem észre).
Festékkaparáshoz jobb a spakli, festék alá nyomva folyamatosan lehet letolni a festéket melegítés alatt.
Sok éve már használtam hőlégfújót, ami egy kicsit erősebb hajszárító kategória volt. Ez a mostani teljesen más, sokkal intenzívebb és melegebb. Könnyedén túlzásba lehet vinni a dolgot. Nem vagyok rá büszke, de én ezt meg is tettem (cseréltem másikra a vezetékeket).
ez minek a vezetéke?
Ezek kötik be a segédtáp panelt. A fehérek AC-t, a színesek egyenirányított és előszűrt feszültséget visznek a mérőegységnek.
Elfektetve tetted le és be volt kapcsolva? Mindig felfelé állva a talpára tedd le ha lehet.
Nem volt fektetve, csak túlzásba vittem a hőt.
A letétel pedig egyértelmű, így van kialakítva a készülék, direkt van talpa ehhez a helyzethez (műterhelésként is így használtam).
Van egy hasonló nekem is, annak van hőmérséklet kijelzője. Nekem bevált panelek bontására is, a soklábú alkatrészeket is kivettem károsodás nélkül. (Csak figyelni kell, mert több alkatrész is kiszabadul egyszerre.) Jól beállított hőfok esetén a panel se sérült.
Idézet: „(Csak figyelni kell, mert több alkatrész is kiszabadul egyszerre.)” Körbe kell maszkolni kapton szalaggal. Én is szoktam ilyen célra használni a szűkítő adapterekkel, az enyémnél a levegő mennyiség (motor fordulatszám) is változtatható.
Nekem is van egy Skil 8004 de még sosem néztem meg, hogy a kiírt hőfoka mennyire fedi a valóságot. Pont azért vettem meg, mert a régin csak két fokozat van és ennyi, ezen meg nem csak a hőfok állítható de a ventilátora is 5 fokozatban.
Nekem pont a múlt héten adta meg magát egy kb. 20 éves hőlégfúvó. Ragasztós zsugorcsöveket fújtam vele, majd az utolsó után megszűnt működni.
Tegnap szétszedtem, és a fűtőszálak közé épített hőbiztosíték szakadt meg. Kicsipkedtem, átkötöttem, és most megint jó. Csak én használom, így tudom, hogy mit várhatok. De egy kis odafigyeléssel örök élet meg egy nap.
Precíziós munkákhoz ezek nagyon durvák, szűkítővel ráadásul megnő a légsebesség, amivel mindent elfújnak a panelről. 2000 környékén, amikor még nem voltak elterjedtek a precíziós hőlégfúvók vettem egy Bosch-t, aminek LED-es, hozzávetőleges hőmérséklet kijelzése volt, nagyon odafigyelve lehetett csak használni.
Ma Quick 861DW-t használok a mindennapi munkákhoz. Kellően leszabályozható a légsebessége ahhoz, hogy ne tornádóként romboljon, illetve 60 fokban hajlított szűkítőkkel a hosszútávú kézben tartása is kényelmes. |
Bejelentkezés
Hirdetés |