Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Ez fizikailag mekkora (le tudnád fotózni)?
Szippantáskor kapcsolod be a szivatyút, vagy vákuumtartály+szelep kombináció van?
A pákanyomógomb van meg relézve, mert a kínai szippantós pákában nem biztos, hogy a kapcsoló szereti a motor 2-3A-ét szaggatni. Maga a motor 12V-ról megy amit egy Step Down konverter állít elő a 24V-ból. Tartály nincs és szelep sem.
Nincs mit. Úgy vásároltam anno, hogy a bontóban mondtam(amitől hülyének néztek), a legolcsóbb központizár vákuum szivattyúból kérnék, mindegy milyen autóból, csak olcsó legyen és hibátlan. Ez azt hiszem valami Seat-ban lakott és nem került többe mint 5000ft, viszont a galvánozott furatból is kirántja az olvadékot. A mérete a 24V 60W-os biztonsági trafótól nem magasabb így elhelyezve. Van benne gyárilag egy elektronika amit kihajítottam.
Az nekem egy lábpedálom van a szippantomotor inditására. Jo vele dolgozni csendes is.
A hozzászólás módosítva: 16:11
A motor indulásakor van azonnal elég erejű és mennyiségű vákum?
Én úgy képzelném el, hogy van egy tartály amiben előre csinál a motor max. vákumot, ott szelep nyitáskor azonnal teljes erővel és kellő mennyiséggel szív.
A motor tipusátol függ. nálam 3 fajta szivattyu van ( más dolgokra) és mindegyik azonnal sziv. Mindegyiken sokkal nagyobb a szivo nyilás mit a csö másik végén ( szivohegyen) azaz ott felgyorsul a levegö. Esetleg érdemes tanulmányozni, ha van ilyen adat, mekkora a szivattyu teljesitménye ( liter/min vagy valami hasonlo adat)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |