Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   201 / 202
(#) NGY hozzászólása Csü, 10:20 / 3

Forrasztó, szerelő alátét

Reggeli bevásárlásból - ennyiért nem tudtam otthagyni. Hol? Mindenki tudja, hol keresse .

45x30 cm méretű, vastag anyag, van súlya, a mágneses zsebecskék is praktikusak, leírás szerint 250 °C-ig hőálló, ezt majd kipróbáljuk.

Sajnos félbehajtva csomagolták, kell egy kis idő, amíg rendesen kifekszi a hajtást. A színéről meg ne nyissunk vitát

A bónusz pákatartó a szokásos vékonyka lemez talpas könnyen felborulós noname darab (ami egy kis nehezékkel feljavítható egészen a használhatóságig).
A hozzászólás módosítva: Csü, 10:20
(#) Hutty válasza NGY hozzászólására (») Csü, 10:39 /

A csípőfogó, ónszippantó, pákatisztító fémszivacs szettet ugyanennyiért otthagytad?
(#) mex válasza NGY hozzászólására (») Csü, 13:51 /

Az enyém ugyanilyen gyűrött, de Ződebb...
(#) david87 válasza NGY hozzászólására (») Csü, 16:07 /

Az enyém 1 részes sok mágneses tartóval de drágáb is volt.
(#) satlokk hozzászólása Csü, 17:09 /

műszer

Sziasztok! A műhelyem új lakója.34 év után.A jó öreg Metexet nyugdíjba helyeztem.
(#) elactrofan válasza satlokk hozzászólására (») Csü, 17:45 / 1

szép meg jó, de én még mindig jobban szeretek a M3800 al dolgozni. csupán egy bajom van ezekkel az új automata kikapcsolós műszerekkel, hogy leges legmélyén benne vagy a mérésbe és fogja magát kikapcsol, igaz pityen előtte egyet, de akkor is bosszantó
(#) Skori válasza elactrofan hozzászólására (») Csü, 18:28 / 2

Igen eljuthattak volna már arra a szintre, hogy ha változik a mért érték akkor nem kapcsol ki, csak akkor, ha egy statikus állapot áll fenn folyamatosan, azaz pl. tényleg bekapcsolva felejtették.
(#) Massawa válasza elactrofan hozzászólására (») Csü, 18:34 /

Akkor olcsobbat kellett vona venned. Az kb 1 perccel a kikapcsolás elött párszol sipol..
( ilyenkor elég megnyomni rajta valamilyen gombot vagy kapcsolni a kapcsolon, söt az egyiken ilyenkor mérni kell vagy összeérinteni a meröcsucsot és ujraindul a leszámolás…) .
A hozzászólás módosítva: Csü, 18:36
(#) Bakman válasza Skori hozzászólására (») Csü, 18:37 /

Éppen a statikus állapot is lehet hasznos adat(folyam), akár a nulla vagy éppen a végtelen is. Vannak multiméterek, amelyekben az automata kikapcsolás tiltható.
(#) exabit válasza elactrofan hozzászólására (») Csü, 19:14 /

Satlokk műszerén az APO felirat a POWER gomb mellett pont azt a célt szolgálja hogy deaktiválni lehessen az automatikus kikapcsolás funkciót.
(#) david87 válasza satlokk hozzászólására (») Pé, 6:19 /

Szia!
Szia nekem is hasonló műszerem van nagyon meg vagyok vele elégedve. Kikapcsolás előt csipan 3 rövidet mikor kikapcsol 1 hosszút. De tiltható ahogy irták már előtem. Vezeték kereső hasznos benne.
(#) elactrofan válasza Skori hozzászólására (») Pé, 6:30 /

akkor ezek szerint egy állásponton vagyunk. ugyan ez fordult már meg az én fejemben is
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Pé, 8:15 /

Régen évtizedekkel ezelőtt valamilyen akkor olcsó multiméterem ilyen volt, csak akkor kapcsolt ki, ha időn belül semmi nem történt, bemenő jel sem volt. Időközben elfelejtődött, pontosabban kényelmesebb volt ezt nem tervezni. Mostani multikat azért használom mert nincs auto kikapcsolásuk, harmadiknak van de beállítható idő, és az olyan mint írtad ha valami történik, újra indul a kikapcsolási idő számolás. Negyedik ilyen fix auto kikapcsolós, ezért évek óta pihen.
(#) Suba53 válasza Hutty hozzászólására (») Pé, 14:50 /

Milyennek tűnik használat közben a Parkside ónszippantó?
Használható, vagy kínai gagyi?
(#) Bakman válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 15:58 /

Ugyan nem töled kérdeztem, de hátha tudok ötletet adni. Én próbáltam több típust, nekem egyik sem jött be. Fe kell húzni, de ami macerásabb, hogy oldáskor rúg egyet. Vettem olcsó, kicsi, vákumszivattyút.
(#) uniman válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 16:12 /

Csak azt ,milyet? Rákötötted a kézire?
...mert az ónszippantóhoz kell még más is.
(#) Bakman válasza uniman hozzászólására (») Pé, 16:22 /

Nem tudom milyen gépben volt, membrános vákuumszivattyú (ránézésre 100 W-os a motor). Viszonylag vastag falú csö, beledugva az ónszippantó hegye.
(#) Suba53 válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 16:29 / 2

Köszönöm. Közben hazafelé jövet megvettem, és meglepően jónak tűnik.
Még a nyolcvanas évek elején vettem egy hasonlót, ami azóta is a kedvencem, és ez mintha annak a koppintása lenne. A mellé adott oldalcsípő fogó is használhatónak tűnik, vagyis ennyi pénzért végre nem olyat kaptam, amit egy hét múlva dobhatok ki.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 16:44 /

Idézet:
„oldáskor rúg egyet”
Állórész tömegnövelés a megoldás. Vízszerelésnél használt vastagfalú vascső darabot húztam rá, kiöntve műgyantával a hézag. Már nem rúgott, a mozgó dugattyúrész-henger állórész tömegviszonya jócskán változott, sokat jelent. Ezek hibája, hogy elrántja a szívóhegyet.
(#) Suba53 válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 17:00 /

Olcsó kicsi vákumszivattyú? Típust, forrást esetleg megosztanál velünk?
Egy olyan engem is érdekelne.
A hozzászólás módosítva: Pé, 17:01
(#) Suba53 válasza nagym6 hozzászólására (») Pé, 17:04 /

Engem nem zavar a rúgása. Eleve úgy támasztom neki a hegyet a megömlő ón mellett a felülethez, hogy magának a nyáknak a tömege nem enged nagy elmozdulást.
(#) Bakman válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 17:52 / 1

Használtam vettem, valamilyen gépből bontották, nincs rajta semmilyen típusjelzés. Ha elromlana, ezt venném helyette: Bővebben: Link.

Az ógyűjtő tartály egy befőttes üveg, a szívó ágon egy kis szűrőcskével.
A hozzászólás módosítva: Pé, 17:56
(#) NGY válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 18:12 /

Idézet:
„Olcsó kicsi vákumszivattyú?”

Hűtőgép kompresszor?
Légszállítása nem sok, de ide éppen elég, ereje meg van. És még csendes is
(#) NGY válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 18:38 / 1

Jut eszembe, ha van normál kompresszorod, akkor egy egyszerű Venturi csöves "szivattyú" olcsón elérhető hozzá (ld. illusztrációt).

Itt illetve itt volt róla szó illetve képek, hogy mit tud. Képek bal felső sarkában az a piros doboz, a belsejében egy ilyen van. Házilag is egyszerűen kifaragható egy kis darab aluból, előkeresem majd. A hangtompító azért hasznos rajta.
A hozzászólás módosítva: Pé, 18:42

AVR2.jpg

(#) Massawa válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 19:34 /

Manapság rengeteg kis szivattyu van, pl a vérnyomásmérökben, akváriumi levegöpumpa, autopumpa stb. Miután föleg a vérnyomásmérök hullanak mint összel a falevelek a kis kompresszorok viszont majdnem örökeletüek, csak ki kell nyomozni, hol lehet ehhez hozzájutni. Van néhány bolt ami ilyen bontott szerkezeteket árul, ott kérdezösködj.
(#) zolika60 válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 20:57 /

(#) tufatofu válasza Suba53 hozzászólására (») 14:15 /

Én autóbontóból vettem központi zár vákuum szivattyút, abból készült a szippantós pákaállomásom. Már vagy 5 éve teszi a dolgát rendszeresen használva.
(#) Suba53 válasza Massawa hozzászólására (») 14:48 /

Ez jó ötlet lehet. Van itthon régi örökölt vérnyomás mérőm, amit nem használunk már.
Megnézem a pumpáját.
(#) Suba53 válasza tufatofu hozzászólására (») 14:51 /

Nem is gondoltam, hogy egy központi zár vákuumszivattyúval működik.
Köszi, ez is jó ötlet.
(#) tufatofu válasza Suba53 hozzászólására (») 14:53 /

Seat, Volkswagen, Audi A3, stb bizonyos tipusai igen, és elég jól szippant
Következő: »»   201 / 202
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem