Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szia!
sargarigo jól írja a működését a kompresszorosnak. Nekem is van itthon 4 db. Két éve vettünk egy régi házat, felújításkor rengeteg vizet behordtunk( beton, vakolat, glettelés, burkolás). Mentek 24órában. Jellemzően a 400W-os tud napi 20 litert( papíron, hőmérséklet és páratartalom függő), van egy kisebb 200W-os, az kevesebbet gyűjt. Most ruhaszárításkor szokja bekapcsolni a párom, a kisebbet levittem a pincébe, közben bekapcsolom. 1. A 200W-os valami használt gép ( lomis), nincs digitális kijelző, csak mechanikust páratartalom beállítás. Tökéletesen működik. 2. Van egy Trotec TTK 54 E. Ezt 400W-os, tökéletes, csendes, 3 fokozatú ventilátor. A beállításokat kikapcsolás után is megtartja, nem kell újra nyomkodni legközelebb. ( Ezt németből hozta a futár, 2 éve 60eFt volt szállítással, ma a duplája kb.) 3. Vettünk még itthon egy "Profi" márkájút. Ezt bánom. Ez is 400W-os, működik tökéletesen, de hangos a kompresszora. Zavaró ciripelő hangot ad, csak zárt helyiségben jó, ahonnan nem hallod. Na meg ez nem tárolja a beállításokat, minden bekapcsoláskor több gombnyomás kell, míg beállítod. 4. Ezt most vettük a Profi helyett. Az Aldiban volt, még lehet most is kapható. Ambiano márkanevű, ez is 400W-os és ez is tökéletes!! Csak 49990Ft volt ( kb féláron van! ) Megtartja a beállításokat kikapcsolás után is, nem ciripel, mint a "Profi", sokat gyűjt és nagy a tartálya. ( ugyanolyan jó, mint a Trotec) Az Aldisat ajánlom, 50eFt-ét jó áron van. Ja és ha látod a leírásán az R290 hűtőközeget, akkor tuti jót nézel. A hozzászólás módosítva: Vas, 8:23
Köszönöm az ötletet.
Az Ambiano páramentesítőre azt írja az ALDI, hogy értékesítés kezdete 2024.12.05-től. Viszont az akciós újságban még nem találom. Műszaki adatokat nem ír. Teljesítmény felvétel, hűtőközeg, stb. Ezeket meg tudnád nézni? Viszont van tömlő csatlakozója. Csütörtök reggel az ALDI-ban kezdek akkor.
Itt vannak a képek! A doboz már a padláson volt
Egyébként a párom a múlt héten látott még egy raklappal a keszhelyiben. u.i: tömlő csatlakozó nekem mindegyiken van. A hozzászólás módosítva: Vas, 11:51
Aldi, Lidl, stb. Szerintem ha úgy néz ki mint egy bőrönd, akkor jó felé nézelődsz. Az a kb 50.000 huf is iránymutató. Mellesleg ez nagyon nagyon az alja árban. Nem is tudom van-e más elven működő még? A tablettás akkora mint egy virágcserép, azt könnyű elkerülni. Szokták írni még a víztermelési adatot, az is beszédes, kb 20 liter / nap a jó neked. Mondom, bőröndöt keress!
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:59
Idézet: Van, legalábbis régebben biztos volt. Peltier elemes, elméletileg max. 0.2 liter / 24 óra kapacitással. Képzelheted... „Nem is tudom van-e más elven működő még?”
Csak a 420 wattos fogyasztáson csodálkoztam el. Ezek szerint egy 1 kW-os klíma van belehajtogatva?
Idézet: „Ezek szerint egy 1 kW-os klíma van belehajtogatva?” Igen, az adatlapon rajta van, hogy R290 a hűtőközeg. Az pedig általában a mobilklímákban szokott lenni. A hozzászólás módosítva: Vas, 15:53
Ingyenes kérdőívSziasztok!Kellene egy kérdőívet készítenem, amit pár száz vagy max pár ezer ember töltene ki, természetesen online, vagyis megosztom közösségi oldalon, és ismerősök töltögetik kifele. Elkezdtem keresgélni, találni is egy csomót, de mind korlátozott, vagy fizetős. Valaki tud olyat, ami ingyenes, de rendesen látom is majd az adatokat? A hozzászólás módosítva: Vas, 16:03
Idézet: -- ChatGPT „Kellene egy online ingyenes kérdőív program, amit ki lehet töltetni sok sok emberrel! Tudsz ilyet? Lehetőleg magyarul, de ha nem az az se baj. Több ingyenes online kérdőívkészítő program közül választhatsz, amelyek lehetővé teszik, hogy sok emberrel megosztható kérdőíveket hozz létre. Itt van néhány népszerű lehetőség: 1. Google Forms Előnyök: Ingyenes, egyszerű használat, magyar nyelven is elérhető. Az elkészített kérdőívek könnyen megoszthatók linkkel, és az eredményeket automatikusan összegzi. Használat: Google-fiókra van szükség. Link: Google Forms 2. SurveyMonkey Előnyök: Ingyenes verzióval korlátozott számú kérdést és válaszadót kezelhetsz, de alkalmas kisebb projektekre. Magyar nyelv: Nincs teljes magyar támogatás, de használható. Link: SurveyMonkey 3. Typeform Előnyök: Modern, felhasználóbarát dizájn. Interaktív kérdőíveket készíthetsz, amelyek élményszerűek a kitöltők számára. Hátrányok: Az ingyenes csomag korlátozott funkciókat tartalmaz. Link: Typeform 4. Kérdőíves.hu Előnyök: Magyar nyelvű felület, könnyen használható, ingyenes lehetőségekkel. Hátrányok: Korlátozott funkcionalitás az ingyenes csomagban. Link: Kérdőíves.hu 5. Microsoft Forms Előnyök: Az Office 365 csomag része, de ingyenes verziója is van. Egyszerűen megosztható és könnyen kezelhető. Magyar nyelven is elérhető. Használat: Microsoft-fiókra van szükség. Link: Microsoft Forms 6. Zoho Survey Előnyök: Professzionális eszköz, ingyenes verzióval. Széles körű testreszabási lehetőségeket kínál. Magyar nyelv: Angol, de használható magyar kérdőívek létrehozására. Link: Zoho Survey Ezek közül a Google Forms és a Kérdőíves.hu a legegyszerűbb, ha gyorsan szeretnél magyar nyelven kérdőívet készíteni.”
Létezik, legalábbis régebben létezett kisebb teljesítményű is.
Én azon gondolkodtam el ismeretek híján, hogy fordított polaritásnál amikor a peltier nem hűt hanem fűt akkor milyen hőfokot állít elő?
A Peltier egyik oldala fűt, a másik hűt, fordított polaritással nem működik.
A Peltier egyik oldala mindig fűt, a másik oldala meg hűt egyidőben. A polaritás váltással csak az változik, hogy melyik oldal a hideg, illetve meleg.
Ha egy hűtőtáskában kell hideget lehelni, akkor azt jól hőszigetelik, és a hideg oldalt fordítják befelé, míg a meleg oldalra raknak bordákat, amik a leadják a hőt. Ha egy oszcillátort akarsz 60 fokon tartani, ( a stabilitás miatt ) akkor az áramkört egy jól hőszigetelt dobozba építed, befelé a meleg oldal néz, és a hideg oldalra raknak bordákat. Magát a hőlépcsőt, és a hűtött illetve fűtött tér hőmérsékletét az átfolyó árammal lehet szabályozni elég stabilan.
Elvileg nincs különbség, mindegy, hogy +- vagy -+ tápfeszültséget adsz a peltiernek, a meleg és a hideg oldalak felcserélődnek feszültségiránytól függően. Kis telejsítményű klímákban dívik a megoldás, pl. hőszigetelt dobozban akkumulátorok viszonylag stabil hőmérsékleten tartására elég.
Melyik párátlanító készülék jobb?
Aldis, vagy Lidl-ös?
Ne haragudj, de te melyik fórumot olvasod? Másfél oldal szól arról, melyik jó és melyik nem.
Köszönöm szépen az építő jellegű hozzászólást.
Szerintem amelyik közelebb van! A belbecs ugyanaz. Mennyi a gari, melyiket lehet magára hagyni, melyikhez van kivezető cső, extra okosságok, wifi kávéfőzés bármi lehet fontos szempont. Ja, és az ár..
Én amiket vettem mindkettő bevált. Egyik aldis, másik nem is tudom mi. Azért kellett lecserélni mert eldőlt, és megrepedt a kompresszor nyaka. Szerintem még ma is menne ha nem történik meg vele. A hozzászólás módosítva: Vas, 23:17
Legalább hárman írtuk le hogy mindegy, csak kompresszoros legyen.
Én sokkal savasabbra számítottam.
Ez éppenhogy, lehet hogy jórészt a beoldott széndioxid miatt. Azért meg nem innám, mert más rondaság simán lehet benne. Szerintem jobb helyen van az a csatornában...
Én a klímák vizét gyűjtöttem néha. Az a gond vele, hogy magas az oxigén és a szervesanyag tartalma is. (por, stb.) Bebüdösödik palackba zárva is. Így egyedül arra jó, hogy amíg "friss", virágokat lehet locsolni vele. Nem mászik el a föld ásványianyag tartalma a csapvízben oldott sók miatt.
Ha felforralod, akkor lehet hogy jó lehet pl. akkumulátorba vízpótlásra. A forraláskor elveszíti a gáztartalmát. A hozzászólás módosítva: Hé, 10:13
A lidis így néz ki, hátul van kifolyócsöve is. Az ára: 44444 Ft.
Szia! Valószínű mindkettő jó. Nekem Aldis van. Ez jó. Viszont a Lidl-ös csak 200W-os, fele annyit fogyaszt, fele annyi vizet gyűjt!
Majd megmérem, egy flakonban még van belőle. Bár szerintem égéstermékkel nem érintkezik.
A hozzászólás módosítva: Hé, 16:21
Megmértem. Nincs észrevehető ellenállás eltérés. 3 műszerrel mértem. Digitálissal igen érdekes volt mindkét vízminta esetén. Ugyanis ugrált. Hol le,m hol felfelé ment az ellenállás. Elővettem egy analóg műszertt. Majdnem 20 mega volt mindkettőnek az ellenállása. Durván 18. Ami érdekes, folyamatosan emelkedik az ellenállása mindegyiknek. Pár perc alatt a 20 megából 40 lett.
Én meg arra lennék kíváncsi, hogy az ózonos levegő fertőtlenítő van e olyan hatékony mintha telibe permetezném a házat mondjuk hipóval?
Idézet: Ez valami ionizációs -vagy hasonló nem tudom mi- folyamat eredménye az egyenáram miatt. Ezért mérik az ilyen anyagok vezetőképességét váltóárammal. „Pár perc alatt a 20 megából 40 lett.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |