Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1150 / 1151
(#) Régi motoros válasza img hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Jó, hogy mondod, közben rájöttem, hogy nem is biztos az a baj amit feltételeztem.
Az eszköz addig látható a rendszerben, amíg nem nagyon csinál semmit.
Csatlakoztatáskor a partíciós adatokat beolvassa és a fájlrendszert is.
Amint elkezdek róla másolni, pár másodperc után befagy, és eltűnik a rendszerből.
Érdekes ugyan, hogy leválasztás és újracsatlakozás után már nem hajlandó csatlakozni azonnal,
csak pár perc után. Az IC tapintásra elég forró, lehet még az is a baja.
Ha találok egy "rávaló" rézlemez darabot, megkínálom egy csepp ragasztóval, rányomom hűtés gyanánt, hátha magához tér.
Ha nem, akkor letudom annyival, hogy ez csak egy hulladék, és megy a kukába.

Ui.: Most kipróbáltam, és igazából HDD -vel is ezt csinálja, csak még nem tűnt fel. Megnéztem az SSD -n fel van tűntetve, hogy 5V DC 0.6A szükségeltetik neki (SanDisk U100), így az alacsony áramfelvétel miatti kikapcsolás elmélet is megy a kukába.
(#) img válasza Régi motoros hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Vagy hővezető pasztával (pl. Arctic MX-4) vagy hővezető ragasztóval, mert ha sima pillanatragasztóval teszed rá azzal rontod a hőátvitelt. De ennyit kár rákölteni szerintem.
(#) blasz hozzászólása Dec 17, 2024 /

Bekapcsol állandóan magától

Sziasztok ,összeraktam egy régi gépet még DDR2 memóriával müködik amd phenom 4 magos processzoros.Nem tudom úgy kikapcsolni hogy ne kapcsolja be magát,se alvó se leállitás módban.10 percen belül bekapcsol magától,és nem tudom mit csinálhatnék a hiba megszüntetéséhez.
(#) img válasza blasz hozzászólására (») Dec 17, 2024 / 1

Szia!

Cseréld le (vagy kondizd újra) a tápegységet mert a készenléti 5V-os köre megadta magát.

Illetve egyúttal cserélheted az alaplapi RTC gombelemet is mert biztos ráfér már ennyi idősen.
(#) blasz válasza img hozzászólására (») Dec 17, 2024 / 1

Köszönöm, az elem vadi új benne,a tápot még nem néztem hétvégén megnézem,de lehet van is másik.
(#) Doky586 válasza blasz hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Energiagazdálkodás, hálókártya ne ébressze fel a gépet.
(#) blasz válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Lekapcsoltam már a hálókártyát,nem segitett.
(#) morgo hozzászólása Dec 18, 2024 /

Betűjel hiba

Sziasztok!
Mi okozhatja azt, hogy egy külső merevlemez két külön betűt kap a fájlkezelőben és a Total Commanderben is (E, K). Mindkét betűjel ugyanazt a meghajtót jelzi, ugyanazzal a tartalommal. A lemezen csak egy partíció van. Közben a win lemezkezelője csak E meghajtót lát, két külső partíciókezelő is csak E meghajtót lát, de egy harmadik, a DiskGenius K meghajónak mutatja. Ha utóbbival tölöm a vinyó betűjelét, megszűnik a K és marad az E mindenhol, de újraindítás után újra megjelenik a K is.
(#) img válasza morgo hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

Szia!

- A DiskGenius virtuális meghajtóként kezeli?
- Tört a program, vagy más módon hibás.
(#) morgo válasza img hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

A DiskGenius normál meghajtónak látja, de nem ez a probléma, hanem a Windows fájlkezelő és a Total Commander is két betűjelet rendel egy vinyóhoz. Nem minden esetben, de nagyon gyakran. A képen jól látszik. Az E és a K ugyanazt a meghajtót jelöli.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2024

A lemezkezelés menüjében, ha rányomsz a hardverváltozások keresésére akkor helyreteszi?
(#) morgo válasza img hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

A lemezkezelésben nincs hardverváltozások keresése. Az talán az eszközkezelőben van. Van frissítés, lemezek újraellenőrzése. Ezeknek semmi hatásuk a fájlkezelőben és a TC-ben lévő két betűjelre. A lemezkezelő meg egyébként is jól mutatja. Ezért is érdekes, hogy a fájlkezelő miért látja duplán? De még a TC is. Nem lehet valmi duplikált driver miatt? Ezt meg is nézem az eszközkezelőben.
(#) morgo válasza morgo hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

Ha az eszközkezelőben letiltom az USB háttértárat, majd újra engedélyezem, akkor megjavul, eltűnik a K meghajtó. Újraindítás után megint előkerül.
(#) Inhouse válasza morgo hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

Automatikus indítással valami hozzáadja a K betűjelhez az E betűjelű meghajtód.
Nyiss egy cmd ablakot és írd be, hogy subst k: /d majd ENTER. Eltűnt? Keresd meg a bat file-t, amiben van egy subst k: e:\ parancs...

Valóban, tévedtem mert az eszközkezelőben van.

Passz. Gondolkozom rajta.
(#) morgo válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 18, 2024 /

C:\Users\Admin>subst k: /d
Invalid parameter - K:
Ha rendszergazdaként nyitom meg cmd-t akkor is panaszkodik.
Ezt a bat fájlt merre keressem?
(#) Inhouse válasza morgo hozzászólására (») Csü, 7:36 /

Gondolom akkor próbáltad, amikor még élt a K meghajtó? Akkor valószínűleg nem így, hanem valamilyen másik módszerrel készül az indításkor ez a betűjel hozzárendelés. Ha nem így van hozzárendelve, vagy nem létezik ilyen betűjelű meghajtó, akkor írja a hibás paramétert.
Egyébként, ha beírod a subst parancsot magában, akkor kiadja az így hozzárendelt eléréseket.
(#) morgo válasza Inhouse hozzászólására (») Csü, 10:13 /

Úgy érzem, megvan a megoldás. Igaz, csak félmegoldás. A külső vinyóhoz hozzá volt rendelve az E betűjel. Ezt töröltem, most már csak K meghajtónak látszik. Az továbbra is rejtély, miért ragaszkodik a K-hoz, ugyanis bármilyen betűjel ha hozzá van rendelve két betű lesz, és az egyik mindig K. Hát legyen akkor az.
(#) Gombszem hozzászólása Vas, 7:36 /

Legacy boot

Van egy gondom.
Egy régi Ghost mentésből szeretnék adatot kimenteni, de ehhez a .v2i fájlt kellene visszaállítani. A baj az, hogy a Norton Ghost boot CD-je nem bootol, ugyanennek az ISO fájlja nem indul el (Ventoy), mert még Legacy a boot és nem UEFI. Az új gép alaplapja már nem támogatja a Legacy boot indítást. Vagy nem találom sehol a Bios-ban.

Hogy lehetne átalakítani, konvertálni az ISO-t UEFI boot-ra? Nem találtam a neten semmi okosat.
(#) img válasza Gombszem hozzászólására (») Vas, 8:20 /

Milyen alaplap?
(#) xxxyyy válasza Gombszem hozzászólására (») Vas, 9:30 /

Volt a Symantec-nek olyan util-ja, amivel Windows alól is meg lehetett nyitni a Ghost backup file-jait.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:30
(#) Suba53 válasza xxxyyy hozzászólására (») Vas, 9:39 /

A Ghost Explorer, ami úgy mutatta, mint egy file kezelő.
A Windows7 idejében még simán tudtam ghostolni, de a WIN10-be már beletört a bicskája.

Mit használtok hasonló feladatokra, ami úgy mint a Ghost teljes visszaállítható lemezképet készít mondjuk egy rendszer diszkről?
Mostanában ritkán van rá szükségem, de jó lenne, ha hasonló egyszerűséggel és megbízhatóan tudnék ilyet WIN10-11 re.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:41
(#) Suba53 válasza Gombszem hozzászólására (») Vas, 9:47 /

Egy olyan gépen kell próbálkozni, aminek a biosában legacy-ra van állítva a boot.
Sajnos a legacy és az UEFI között nincs átjárás.

Ha a ghost mentésed komplett rendszer, akkor állítsd vissza egy diszkre, és a legacy bootra állított gépben próbáld meg elindítani.

Vagy használd a Ghost Explorert, szerintem még megtalálható a neten.
Nekem a Ghost_Explorer_11.5 van meg, ez tökéletesen működött.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:50
(#) xxxyyy válasza Suba53 hozzászólására (») Vas, 9:49 /

Az én öreg szerviz gépemben még van legacy boot így tudom használni az 1000 éves programokat is.
(#) Suba53 válasza xxxyyy hozzászólására (») Vas, 9:57 /

Egészen a közelmúltig volt nagyon sok gépen legacy lehetőség. Csak a win11 bevzetésével kezdték elhagyni, mert az csak UEFI módban szeret települni, és csak GPT partícióra.
(#) img válasza img hozzászólására (») Vas, 10:08 /

Egyébként célzottan kérdeztem, hogy milyen alaplap mert lehet, hogy csak a secure boot kikapcsolása, a CSM (Compatibility Support module) bekapcsolása és a gép újraindítása után jelenik meg a legacy boot lehetőség.
(#) Doky586 válasza Suba53 hozzászólására (») Vas, 11:14 /

Ghost helyett ma Macrium Reflectet használunk. Link Az iso tartalmát csak bemásolod a nem rendszerlemezed gyökerébe és rábootolsz.
(#) Suba53 válasza Doky586 hozzászólására (») Vas, 11:24 /

Köszi, kipróbálom.
(#) Gombszem válasza img hozzászólására (») Vas, 19:06 /

Köszi.

Alaplap: ASROCK H610M-HVS/M.2 R2.0
Secure Boot kikapcsolva.
A CSM nem állítható, mert csak alaplapi videokártya van (ez nekem bőven elég). De ez hogy függ össze a biztonsággal?

Bios.jpg

(#) Gombszem válasza Gombszem hozzászólására (») Vas, 19:34 /

Megoldódott, bár nem az UEFI boot-tal.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.

A Symantec Recovery Point Browser segítségével megnyitottam a v2i fájlt, és kész.
Nem kellett visszaállítani a partíciót.

Én is már évek óta a Macrium-ot használom, tökéletes. Van a Symantec-nek hasonló partíció mentő programja, de nyomába sem jön a Macrium-nak.
Következő: »»   1150 / 1151
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem