Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Helló mindenkinek!
Multiméteres kérdésem volna. Le szeretném cserélni a régi multimat egy kicsit modernebbre ami többet tud. Ez a típusú multiméter (UT 70 A) megéri-e? Aki használ ilyet írna nekem, hogy mi az észrevétele? Előre is köszönöm!
Semmi nem történik hisz annak csak az a szerepe (ugyanúgy mint a RESET-nek) hogy a két tüskét rövidrezárja, talán ez segít amit csatoltam.
Köszi a segitséget.
A következö kérdésem hogy létezik valami olvasmány amiben leirják hogy egy multimetert hogy kell használni?
hát szerintem nem sok mindent kell róla tudni de ha kérdezel itt akkor tuti hogy segítünk..bár ha átolvasod ezt a rövidnek nem mondható fórumot szinte mindet leírtuk már
szerk.: Bővebben: Link
Köszönöm a linket átolvasom. Csak azért kérdeztem mert szeretnék jobban bele mélyülni az elektronikába és nem igazán foglalkoztam még ilyen dolgokal.
Általában minden multiméterhez mellékelnek egy használati utasítást amiben részletesen leírják mit hogyan kell csinálni, hogy kell méréshatárt választani, hova kell tekerni a forgókapcsolót, meg ilyesmi.
Ha gondolod less bele ebbe: Bővebben: Link Sok sikert a tanuláshoz
Köszi Jo ez a topic meg az oldal legalább itt segitenek az embernek.
És az első és legfontosabb, hogy ha méregetni akarsz majd multiméterrel, akkor olvasd át a Mit nem szabad!? (Kezdőknek) című topikot! Sokat lehet tanulni belőle!!!
Kösz! Olyan régen kerestem már ilyen könyveket soha sem találtam semmit.
Köszi szépen a tanácsot. Olvasgatni fogom.
Sziasztok. Lenne egy kérdésem hogy a kábeleknél szin mit jelent.
Erősáramú kábelekre gondolsz? Ott - és mindenütt - a zöld-sárga a védővezető (földelés), a kék a nulla vezető, fekete - barna - fekete (amennyi van) a fázisvezető(k).
A számitógépben lévő kábelekre gondoltam. A nulla vezető az mit csinál?
Van abban is pár!
A táp gyengeáramú kábeleire gondolsz?
Igen arra gondoltam meg ami megy a winyo-ba.
Fekete-> test
Piros-> +5V Sárga-> +12V Narancssárga-> +3.3 Volt Fehér-> -5 Volt Kék-> -12 Volt Lila-> +5 Volt (StandBy) Szürke-> Power Good Zöld-> Power On Ja, a google a Te barátod is
Köszi. Kerestem de nem találtam normális választ.
Magyarországon a 3 fázisú, 4 vezetős rendszert alkalmazzák kisfeszültségű villamosenergia elosztásra.
A közép/ kisfeszültségű trafó szekunder tekercse csillag kapcsolású, feszültsége ezáltal 230/400V. A csillagpont földelve van, de ezt - nulla vezetőként - kiviszik a hálózatra. Ezáltal bármelyik fázis és a nulla között fázisfeszültség (230V) van. Erről működnek a fogyasztók, nagyrészt. Bármely két fázis között viszont 400V, erről elsősorban motorikus fogyasztók üzemelnek. Ebből is látható, hogy - a védővezetővel ellentétben - a nullát üzemszerűen is igénybe vesszük áramvezetés céljából. Nélküle a lakásokban nem lehetne 230V-os feszültségszint.
Hello!
Kis BD-nél, ha a tranyót úgy teszed magad elé, hogy a lábai feléd állnak és a szüveg rajta olvasható(tehát nem a hűtő felületet látod), akkor ballról: B-C-E a lábak sorrendje. (Nagy BD-nél (TO220-tól) már fordított, azaz E-C-B) Ez úton is, csók a gyártóknak. Igen, a hidat ki lehet próbálni, hogy pld. 100ohm-al a tápra, vagy a földre teszed bemenetét. Persze a motor, csak akkor megy, ha az egyik bemnet a tápon van, a másik meg a föld felé, mert ha mindkettő azonos potenciálon van, akkor a motor áll. A tranyó mérésénél gond lehet a nagy béta (1000 felett), illetve, hogy a BE szakasz mérésénél, két soros dióda van már a tranyóban. üdv! proli007
A problémás tranyónak minden oldala egyforma csak az egyik oldalon van szöveg a másikon nincs. Ezért sem tudom megkülönböztetni.
A hűtő-re szoktak feliratot tenni? Amúgy én is csókoltatom a gyártókat egy kezdőnek egy ilyen probléma a maradék életkedvét is elveszi! Közben tesztáramkörökkel sikerült beazonosítanom és be is jelöltem a bázist alkoholos filcel, hogy el ne felejtsem. Ezen kívül a H-Hidam fele is elkészült és műdödik szóval talán lesz belőle valami
hát hűtőfelületre hülyeség lenne feliratot tenni mert mikor rajta a borda akkor hogy olvasod le róla a típusát?..tehát a feliratos oldala az eleje
A legegyszerűbb,ha utánanézel a guglival,igy nem érhet meglepetés.
Például itt
Sziasztok!
Talán nem annyira kezdő kérdés, de nem tudom máshol feltenni. Van a tranzisztorok adatlapján egy érték: erősítés-sávszélesség szorzat (Current-Gain -- Bandwidth Product) Adott Ic, Uce és f mellett adják meg. Eddig sehol sem találtam rá magyarázatot, ezért kérdezném, hogy jól gondolom-e. Arra gondoltam, elég magas frekvencián a tranzisztor nem tud elég gyorsan reagálni, vagyis csökken a béta. Ez logikusan a frekvenciával fordítottan arányos bétát eredményez ebben a tartományban (mint a nyílt hurkú erősítés műveleti erősítőknél). Így lehet értelme a szorzatuknak, mivel az konstans. Erre a konstansra adnak minimális, illetve tipikus értéket, vagy valami másról van szó? Ha nem, akkor mi lenne ez? Ha igen, akkor milyen körülményekkel lehet nagyobbat kicsikarni a tranzisztorból? (Hogy függ pl. az Uce-től?) Előre is köszi.
Sziasztok,
mi a különbség a trimmer és a rendes poti között? Köszi: Maverick
trimmer van és tengelyes..trimmert csak csavarhúzóval tengelyest pedig kézzel is tudsz csavarni
Plusz a trimmer nem olyan kopásálló. Nem hangerőszabályzónak való.
nem hiszem hogy mindig az erősítő mellett ott lenne egy kis csavarhúzó hogy tekergesd a trimmer
Csak azért írtam, nehogy felcsillanjon valakinek a szeme, hogy olcsó a trimmer, és beépítse egy tengellyel. Előfordult már.
én a kivezérlésmérőmhöz vettem trimmert(amit még nem építettem meg) de úgy vagyok vele hogy úgyis mindig hangosan hallgatom nem kell azt állítgatni sose
|
Bejelentkezés
Hirdetés |