Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Igen. Lehet,hogy ez a baj, mert a leírás is azt írja, hogy a perifériák io-ja mindenekfelett áll, kivéve az analógot.
Este kipróbálom. Ez esetleg magyarázza azt is, hogy ha bekapcsolom a megszakítást, akkor meghülyül a cucc.
Ezekre mind tudom a válasz de itt nem fogom neked részletezni.
Nem akartam felhasználni csak megnézni
Ha mindre tudod a választ, akkor miért nem írsz magadnak egy programot?
Először is határozd meg, hogy milyen nyelvben szeretnéd a forrást készíteni? Milyen fejlesztő környezetet használsz? Most majd jól lehurrognak, de javaslom az ilyen egyszerűbb dolgoknál a C-t és pickit2-t. A CCS C környezet jó lesz, erre sok példát találhatsz. Ha kezdő vagy, kezdd egy led villogtatással.
Potyo mester! Minden (szakmai) elismerésem a tied, de ne rúgj bele tom75-be, legyél Te is 1 kicsit türelmesebb, kérlek.
Sziasztok!
PIC 16F87X Szeretném megtanulni égetni ic-prog,mplab megvan de nem tudom hogy áljak neki. cnc-s rajz ill. furogéphez kellene.Hobby cnc-röl szedtem le a kapcsolást.3 léptetö motort vezérel!Hogy álljak neki tanulni(programozni)? segitsetek nekem 1 kicsit... tisztelettel Sanyika ez lenne a rajz:
Milyen fájlokat szedtél le? A .hex-ek megvannak? Milyen égetőd van?
Hi !
Letültöttem az ajánlott mintakódot a demoboardhoz, amit icserny kolléga is említett. Egy az egyben beírtam a pic-be (az io mátrixot beállítottam). Az eredmény: 2 dézőjelet küld a terminálba és vár, de nem reagál semmire. A ledet a timer villogtatja. Nem értem hogy küldhet egyből idézőjelet, mert ugye a kód szerint meg kéne várnia az első bejövő karaktert, majd azt idézőjel közé téve visszaküldi. Ez eddig nem jött be.
Mi van azzal a programmal, amit korábban írtál? Abban kéne az AD-t letiltani, és próbát tenni.
A csatolt programban sincs letiltva az AD, mert ez a sor:
Nem azt csinálja ami mögé van írva. Helyette írd be ezt:
Ha így sem megy, akkor továbblépünk... szerk: Én közben belógattam a programomba egy megszakításos részt, és természetesen első pöccre indult. De ez asm, majd átírjuk...
nincs égetöm a mechanikát épitem 1hét és a nyákhoz érek (áramkörön belüli programozással szeretném )most rendelem meg az ic-ket + a optocsatolokat stb...
ami kell..
pl.: kapcsolási rajz,néni tudnivalo pic kezdöknek.
alapdolgokat .
Ezt most nem értem... Milyen IC-t rendeltél? Komplett vezérlő csomagot?
Ne haragudj szétkapcsoltam.
nem comagot rendeltem hanem külön külön az alkatrészeket pl.:pic16f877,74ls191,ltv874(az áramkör alkoto elemeire gondoltam) ja nem szeddtem le hex fájlokat mert nem tanáltam. tényleeg nagyon kezdö vagyok.
HEX fájlt azért nem találtál mert úgy tudom csak beégetve adnak.
Akkor viszont nem kell égetni... A probléma megoldódott...
Ez nem azt jelenti hogy ez valami licenszes dolog ugye?? mert az gáz lenne
Message[313] D:\EZKELL\LáMPA\LAMPA_VEZERLES.ASM 8 : CBLOCK constants will start with a value of 0.
Igazad lehet, de akkor mit adjak meg ilyenkor? A Ram helyét hogyan lehet meghatározni? Jól gondolom, hogy 000h-tól 07fh-ig van? A data memory map szerint BSR 000-nál 000h-07fh az Access ram.
A hobbiCNC oldalon nem véletlen nincs fent a PICbe való HEX.
Ha valóban ezt akarod megépiteni akkor szerintem a PIC-be való programot neked kell megírnod. De van egy teljesen FREE CNC routeres projekt , amihez megvan a PICbe való HEX is.
Beírtam, most sem jó...
A processzor típusbeállítás is stimmel! Az ablakmegosztás még áll ha valaki kedvet érez, hogy megnézze. MSN-ben Lozsaként elérhető vagyok.
De azt jelenti. Meg lehet vásárolni a pic-et beégetett védett programmal együtt ha jól tudom.
Gondolod, hogy ingyen adják a sok munkával kifejlesztett programot?
Csatold a progamot, hátha megleljük a hibát!
ciw!
Csatolok egy forrást. Nem állítom, hogy minden jó, mert nincs min kipróbálni, de elvileg rendben van. Csak a 2-es UART-ot konfigoltam fel. Várom az eredményeket... Idézet: „A Ram helyét hogyan lehet meghatározni?” A PIC adatlapjából, lásd memóriatérkép. Idézet: „Jól gondolom, hogy 000h-tól 07fh-ig van?” Szerintem nem, de ha megmondod a PIC típusszámát, akkor én is okosabb lennék valamivel....
Hi !
És működik ! AD1PCFG = 0xFFFF; Valóban ez volt a gond ! Csak miért nem szerepel egy mintapéldában sem ? watt ! Köszönöm a segítségedet, kimondom: Nélküled sosem jöttem volna rá !
PIC18F1320
csatolva a project Ne a progarm értelmét keressétek, mert még sehol sem tart... Aki rájön annak küldök egy virtuális sört!
a beégetetendö program függ a gép méreteitöl vagy ezt hivatottak beállitani a végálláskapcsolok? és nekem csak a tengely hoszuságát kell megadnom??
Tudnátok ajánlani valami közkedvelt basic fejlesztőt PIC-hez, vagy hozzá tartotó linket? Szívesen megnézném, milyen gyorsan megy egy egyszerűbb programot összehozni. Valahogy még az asm-ben egymásba ágyazott feltételes elágaztatás nem jön össze mindig. Nem adom fel, csak kíváncsi vagyok a basicre is. Kössz!
Hát ennek nagyon örülök! Már kezdtem azt hinni, hogy elromlott a PIC-ed!
Idézet: „AD1PCFG = 0xFFFF; Valóban ez volt a gond ! Csak miért nem szerepel egy mintapéldában sem ?” Azért, mert elcseszték még a C30 mellé adott example-ben is! Ki akarják ők kapcsolni csak elírta valaki a regiszter nevét!
Sok hiba van sajnos, sokszor elég nagy gondot okozva, de a lényeg, hogy már tudsz haladni!
Inkább hanyagold a Basic-et, az még annyira sem hardverközeli nyelv, mint a C. Inkább próbáld végiggoldolni azt a feltételes elágaztatást, az többet segít.
Az adatlap IO Ports részében sem szerepel?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |