Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Hali!
Segítséget szeretnék kérni, vasalós nyák készítéhez! A kérdésem, hogy milyen papírra a legjobb nyomtatni? Én próbáltam 120 grammos matt fotópapírral, de nagy sok rajtmarad! Ha meg azt leszedem akkor tré lesz a nyák! A másik, hogy hidrégn peroxidos amratást szeretném megcsinállni, de csak 18%-osat tudok venni! Ehez mennyi víz és mennyi sósav kell? Vagy hogy használljam ezt a töménységet? Aki tud segítsen!
Köszönöm Frankye, de én is tudom hogy hol van...
kitudja hányadszor íródik le ebbe a fórumba
80-100gr műnyomó papír 1dl víz + 50ml Hidrogén + 40ml sósav
Én víz nélkül szoktam : Annyi sósav ami ellepi a nyákot majd addig csogatok bele h2o2-t amíg vörösödni kezd a réz majd megmozgatom az edényt és 2pec kb múlva
kiveszem és öblítem .
Köszi a gyors választ!
Még annyit hogy a műnyomó papírt hol lehet kapni, mert én végigjártam egy csomó boltot de sehol semi! Sokhelyen nem is hallottak róla! Vagy netán tudna valaki küldeni nekem, 50 oldalt, kifizetem a postát meg a papírt is!
Küldd el a cimed emilben ! Küldöm a papírt (16g-os)
én fotózok csak a vasalást is ki akartam próbálni
Neked hogy ment a vasalás?? Mi az ára a papírnak, és az nem 160 g akart volna lenni?
De 160 -at akartam írni ! Az ára nem fog földhözvágni nálam csak fekszik majd megegyezünk (priv)
Sajna a vasalás és a vasklorid nem jött össze, mert nem akarta rendesen lemarni, és sokhelyen elöbb lejött a réz!
Ezért kéne a hidrogénperoxid meg egy jó papír ami rendesen lejön!
Üdv! melyik maratószer a legjobb a sósavas hidrogén-peroxidos oldat mennyire tud alámarni a tinta alá?
Milyen tinta ? Nagyon !
A sósav hidrogén peroxid a leggyorsabb (amatőr körökben) de nagyon agresszív is tehát nem mindegy milyen "tintát" használsz
hát a vasalásos teknikánál a tinta és a hidrogénperoxidos oldat a legjobb?
A vasalásos "teknikánál " nincs tinta ! Azt lézer nyomtatóval vagy fény másolóval csinálják ,
de ahhoz is jó a sósav perox . De próbálj meg visszább olvasgatni itt a témában minden le van írva ! és ha még mindíg marad kérdésed szívesen segítünk Idézet: „A vasalásos "teknikánál " nincs tinta !” Öhhöm-Öhhöm, ez igy ebben a formátumban nem igaz! Inkább azt mondanám, hogy a lézernyomtató a tonerben lévő porral festékezi (to ink) be a papirt, amit aztán ráéget. Míg a tintasugaras nyomtató a vízbázisú tintát fröcsköl (ink jet) rá a papírra, ami aztán odaszárad. Hoppá, mind a két mondat megfelelő részében, ha az angolra fordítást nézzük szerepel az "ink" szó ami magyarul: tinta. Szóval mind a két nyomtatóban van "tinta", csak a felviteli módja más, illetve a lézernél a felvitt anyag a papír felületén marad (elég vastagon, van mit átvinni a nyákra) addig a másiknál mélyen beivódik a papírba, emellett nagyon vékony rétegben. A fényes foto papírról ugyan kicsit levarázsolható, de az semmire sem elég, nem fog megfelelően fedni. Idézet: „Köszönöm Frankye, de én is tudom hogy hol van...” Tudom, hogy Te tudod, de a többiek (nem Pestiek) esetleg nem. Csak azért a Te hozzászólásodra válaszoltam, mert Te említetted. Bocs, ha félreérthető volt!
Hali!
230Ft a hidrogénperoxid kilója (literje) 30%-os a vegyszerboltban, sósav meg bárhol van, csak TESCO-sat ne vegyetek mert az iszonyat gyenge. Idézet: „Míg a tintasugaras nyomtató a vízbázisú tintát fröcsköl” Említsd meg, hogy a lézer viszont műanyagalapú tintát "fröcsköl" és a lényegi különbség ez ami miatt az egyik jó a másik viszont nem jó erre a célra !
Az a lényeg, hogy a víz bázisút nem lehet átmelegíteni a nyákra, mert ha beszárad, már nem lehet átvinni más felületre, míg a műanyag alapút újramelegítve megolvad és átvihető a nyák felületére. Tintasugarasban soha nem lesz olyan ami így működik, mert még ez a vízbázisú is képes beszáradni.
Köszi a kiegészítést!
És igen, ez a lényeg, hogy műanyag alapú, ezért újra melegítéssel fellazítható az anyagszerkezete. És akkor most remélem a teljesen pontos megnevezését fogom leírni: "műanyag bázisú szénpor" (carbon powder was blended with a polymer).
Hi!
A H-peroxid és sósav keveréke vagy a vas(III)-klorid is megfelelő a maratáshoz. A gyorsabb maratók (töményebb peroxidos oldat) hajlamosabbak alámarni, viszont cserébe gyorsabbak. Nem tinta, festék! A tinta színezőanyaga oldószerben valódi oldatot képez, a festék pedig valamilyen közegben diszpergált szilárd anyag (vízben, olajban, polimerekben). OFF Helyesen egyébként pl. a ruhafesték is ruhaszínezék lenne, de az előbbi terjedt el a köztudatban... Ez olyasmi, mint a kompakt fcs vs. energiatakarékos izzó. ON
üdv olyan problémám van, hogy egy lapra több tervet szeretnék nyomtatni beállítom a nyomtatón, hogy 1 lapra 4-et nyomtasson és ugyan úgy csinálja mintha nem csináltam volna vele semmit mit csináljak?
szerintem nyomtass pdf -be, és utána egy alkalmas képszerkesztő progival rakd 1 lapra a dolgokat. (pl bullzip pdf printer + photoshop)
Idézet: „A gyorsabb maratók (töményebb peroxidos oldat) hajlamosabbak alámarni,” Ezt így nem merném kijelenteni. Azért kisebb az alámarás lehetősége mert az intenzív marás miatt a szabad rézfelületet gyakorlatilag egyszerre(minimális) különbséggel távolítja el, ezzel megakadályozva azt a jelenséget, mikor egy lassabb v (használt) marató a panel különböző részeit különböző időben marja le. Ekkor következik be az alámarás, mivel az előbb lemart területnél van ideje a takart területet oldalról támadni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |