Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Az ón egy fém a denaturált szesz pedig csak szénhidrogéneket old.
A mondandód többi részét meg nem értettem. Ha nincs vessző a billentyűzeteden akkor beírok neked egyet ide: , Másolás beillesztéssel használd legközelebb. Nagybetűket meg bárhol máshol találsz... Idézet: „lakbenzinnel mostam egy pc hangszóró nyákot és lejött róla az ón de a lakk nem” Ez már csak azért is érdekes, mert a lakk az ónréteg fölött van; a forrszemeknél szabadon hagyott részekre gondoltál? De még akkor is érdekes... Egyszer én is lemostam az ónt, akkumulátor-savval. Lakkbenzinnel, nitróval, vagy bármilyen oldószerrel ez még az életben sem sikerült...
Küld a címedet van egy pici darabom levélben elmegy.
Nagyon bocsánatot kérek mindenkitől elírtam nem ón hanem a gyanta tudom nagy különbség van közte és az ónban van egy kevés gyanta az forrasztáskor szétfolyik azt szeretném lemosni.
Szó se róla, van különbség... :hehe:
Azt denaturált szesszel tudod lemosni.
Nokérem!
Elnézést az idepofátlankodásért, de Gyurix hozzászólására reagálnék. A többiek nagyjából leírták a lényeget. Kétféle vegyület van: az apoláris és a poláris. Polarizált egy molekula, ha bármely okból kifolyólag külső szemlélő előtt van neki egy pozitív töltéscentrummal "megáldott, és egy negatív töltésentrummal ellátott oldala! Létrejöhet ez az elektronegativitás különbségekből ugye. Túl nagy különbség ionos kristályt eredményez. Ha kicsi a különbség, akkor kovalens lesz. Ilyen a vizmolekula. (Co= társ valent= vegyérték) Az oxigénatom jobban vonzza a két hidrogénatom elektronjait. Erre fel nagyobb valószínűséggel lesznek ott egy bizonyos időtartamot vizsgálva. Lesz a vizmolekulának egy negatív oldala. A pozitív fele a két hidrogénatom. A TÖLTÉSEK ÖSSZEGE 0! a molekula semleges, mégis van neki két ellentétes töltésű fele! A másik eset: az elektronegativitás értékei olyan közeliek, hogy nincs töltéseloszlási deficit. Ezek az apoláris vegyületek. Nomármost hasonlót a hasonlóhoz. Poláris vegyületet poláris oldószerben, apolárist apolárisban oldunk! Ellentétjében nem, vagy csak igen kis mértékben oldódik! Tehát: a gyanta nem oldódik a vízben, a só meg a denaturált szeszben! Én a magam részéről egy labor cseppentős üveget használok híg gyantaoldattal, egy vegyszeresüveget meg töményebbel. A fémek nem oldódnak semmiben, csak reagálhat(nak) savakkal, vagy bázisokkal. Ha gyorsan kell oldani, válaszd a nitrohigítót! Üdv! Matthias
Végül is most mivel távolítsa el a forrasztás után maradó
ragadós, gyantás lerakódást ?
Denaturált szesz, Hígító , aceton, stb választhat
Igen. most veszem észre hogy a lényeget nem irtam le
Csodálom hogy nem küldtetek a pokolba... Tehát: minden aminek szaga van. aceton, (gyorsan párolog), denat szesz, izopropil alkohol. általában minden ami nem keveredik a vizzel és nem olajos. Sokszor nitrohigítót használok. Jobban old, csak kint kell a szabadban, mert hányingert csinál (nálam)
Nálam az aromás hígító vált be a legjobban...
valaki meg tudná mondani hogy milyen filcekkel lehet nyákra rajzolni hogy a maratás után jó legyen
Jó alternatíva még az EDDING 780-as "lakkfilc"
Hello.
Lenne egy-két kérdésem: Ki vállalja, és ha igen mennyiért, ******** köszi. Apróhirdetésnek van megfelelő rovat! Ez a fórum! Moderálva. Frankye
Sziasztok milyen lakkal vagy más módszerral tudom levédeni a nyákot, hogy ne oxidálódjon?
Ennek az apróhirdetésben a helye!
Sima akril lakkal lefújod. Van ugyan spéci lakk e célra a Wolf-nál, de drága, és nem olyan jó.
Sziasztok!
A vasalásos technikával szeretnék NYÁKot csinálni,csak nem tudom hogy a lézert nyomtatóba sima toner kell vagy valamilyen speciális toner (festék)?? köszi előre is Bxncx
Az eredeti toner jó (nem kell semmi spec) csak fényes felülletű papír !
oké.köszi
Hamarosan megpróbálom elkészíteni akkor 2.ik NYÁKomat. niedziela:Hát pl. asszem a cikkeknél néztem a vasalásos technikát csak nem tudtam meg hogy jó-e a sima toner (de nem offolok inkább nehogy megint warnt kapjak.)
Oké próba szerencse de én is ajánlom hogy olvasgass
itt az oldalon ! Nagyon sok kérdésre megtalálod a választ !
Itt olvass vissza ebben a topicban, itt le van írva 1000x minden erről is.
nem azért mondom, hogy olvass vissza mert gonosz vagyok aki nem akarja leírni neked) hanem azért a kérdésedre újra le lehetne írni azt a 150 oldalt ami erről szól.
privátba küld el mi volt a kérdés
sziasztok!
vasalásos módszerrel mekkora a legvékonyoabb vonal, amit át lehet vinni a lemezre? 0,4es vonalak még egybefüggően át tudnak jutni?
Szerintem is! De én inkább még mindig fotózok. A hátulról megvilágított nyáklap filmről fotózva készült. Az smd-s meg pauszról lett fotózva! Érdekes, ha pauszlól fotózok akkor megmarad a nyáklap kerete, pedig az Eagle-ben az a 0-ás vastagság!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |