Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   331 / 2208
(#) kocos válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 18, 2008
Ez nagyon pöpec lesz, gratulálok !
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Dec 18, 2008
Stereo effect return jobb-bal egy-egy ECL82 vel, a trioda rész egyben vonali erősítő is (ide kellene még egy egy katódkövető, mint "megajtó", a pentodák, meg TV kimenőkkel egy-egy kis 1-2 wattos végfok gyakorolni szobahangerővel,é s be van kötve a fejhallgatókimenet is. Már nem emlékszem , miért ez mellett döntöttem? Ja mert ECL 86 nem volt, ez meg igen , mert úgy emlékeztem, hogy van sok, aztán rájöttem, hogy csak egy De találtam még egyet, meg egy a tertában is van PCL82 van sok, de csak 6,3 fűtés van a trafón (bolgár rádió U-I magus trafója )
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 18, 2008
Jóvanna, igazad van De azokat Rába Steigerrel kell tekercseni, az ekére kötve a "fazonhuzalt"
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Dec 18, 2008
De csak most hogy év vége van Le akarom már tudni ezt az erősítőt hogy jöhessen a PP. Persze ezekkel párhuzamosan megy a rádió javítás. Hát persze hogy csöves

OFF: Az egy kocsi akksi gyorstöltő 20A-es. Sm102b a trafója, én tekertem. 4 nagy zöld orosz diófa van benne. Lemerült akksira ráteszed és pár perc után tudsz indítani, utána a generátor elvégzi a dolgát.
ON
Ezekben a kis kompaktokban van egy hátrány. Néhány évente rá kell néznem a használattól függően az elkókra mert elég jó idő van a belsejükben. Hiába teszek bele 105 fokosat. Egyikben 60fok van.
(#) besi99 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 18, 2008
Nekem ott Nagylócon volt telkem de maci nem vóóót!
(#) nyikolaj válasza djhans hozzászólására (») Dec 18, 2008
Szép kompakt készülék.
Ideális választás ilyen kis helyre a toroid a kisebb szórt mágneses tér miatt.
De te ezt szerintem jobban tudod nálam.
A toroid trafódat azért irigylem ám rendesen.
(#) djhans válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 18, 2008
Köszi! Sajnos már nem tudok olyan olcsón csináltatani mint egy éve ezért én is irigylem magamtól Általában a hálótrafó az amin nem spórolok és megtekertetem, fő a biztonság. Mindegyik eddigi erősítőmben (3db) toroid van. A kimenőt meg szeretem magam csinálni, meg úgy az igazi ha az mber maga csinálja. Kivétel ez a "tv" erősítő.
(#) Moszkvai válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 18, 2008
Dehogy rejtem el, az lesz az éke!
Amúgy meg nekem tetszenek a régies dolgok azért is választottam azt a dobozt.Igázi ántik! :zavart1:
Mégegyszer gratula a tiedhez!
Amúgy milyen dobozba építetted?/Csak nem Rodolfó titkos bűvész táskája?/
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Dec 18, 2008
Jajj a rádiók ... nekem is van négy, foglalkozni kellene velük ...
(#) kocos hozzászólása Dec 18, 2008
Én meg most kezdtem bele a PCL86 pp másik kimenőjébe! Ez is igazi TV erősítő : ugye a PCL86 az alap, a kimenők Tavasz tv fojtó vasakra készülnek , a fűtést junoszty trafó biztosítja, de Videoton recycling is van benne, mert a "főfojtó" az Vidi rádió Ei78-as hálótrafó vasára lesz, a két "kisfojtó" meg vidi TV képkimenő vasra . Márcsak egy képcső kell bele
Nekem meg 6. És lesz még egy kifogástalan VTRGY Dallam hetediknek. Nem volt szívem otthagyni 2 ezerért. A képen látható. Nem pont ez de ilyen.

dallam.jpg

(#) nyikolaj válasza djhans hozzászólására (») Dec 18, 2008
Sajnos nekem nincs lehetőségem a kimenő házi tekercselésére.
Író asztalon vagyok kénytelen dolgozni műhely hiányában.
(#) nyikolaj válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 18, 2008
Kreatív boltban lehet kapni mindenféle méretű natúr fadobozt.
Már csak fúrni faragni kell meg egy kis festés.
(#) besi99 válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 18, 2008
1955-ben egy satuba fogott amerikánerrel tekercseltem, kimenőt is!
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Dec 19, 2008
Nekem 3 nagy "dög" luxus szuperem van otthon, édesanyám nagy örömére , meg egy néprádió (meg egy tucat germánium tranyós csuda )
(#) kocos válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 19, 2008
Itt Pesten én is egy régi varrógép állványára szerelt ágyvégen dolgozok : forrasztok, tekercselek ... stb . Otthon meg van egy 2,5x1 méteres "műhelyem", de az is csapott tetős Nem kell ehhez sok hely
(#) kocos válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 19, 2008
Ahaaa! Szóval onnan!! Én is nézegettem már őket, de sztem kicsit drágák ... Bár mostanában, ha meglátok egy fadobozt, egyből azon morfondírozok, milyen erősítőt lehetne bele építeni
(#) nyikolaj válasza besi99 hozzászólására (») Dec 19, 2008
Több mint fél évszázados gyakorlat.
Nem semmi!
(#) nyikolaj válasza kocos hozzászólására (») Dec 19, 2008
Valóban nem kell nagy hely.
De azért jó lenne.
A doboz nem volt drága 2000huf + néhány száz forint a kiszállítás.

(#) besi99 hozzászólása Dec 19, 2008
mondjátok,új zománchuzalt0.35, 1mm átmérőt hogy adnak, kilóra literre, és valami átlagárra? 35éve nem vettem!
(#) Imi65 válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 19, 2008
Szerinem - magamból kiindulva - Besi is lenne inkább kezdő. De ez már - még egyszer - nem adatik meg nekünk. Sajnos.
(#) besi99 válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 19, 2008
Vegyél egy 1/2ives rajztáblát, vagy hulladék darab bútorlapot
(#) besi99 válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 19, 2008
Üdv
Valóban, ez igaz, de szívesen születnék a régi detektoros , telepescsöves, majd magnóadapteres világba, ahol konstruktív munkát kellett végezni! A magnóadapterhez kellett csinálni kétfokozatú erősítőt(EF22,EBL21), otthonra kellett rádió, maradtam a 21-es sorozatnál, 4 nap alatt kész volt, de 10 napig fusiztuk apámmal a dobozt, de akkor már megjelent a PPP1956-os évfolyam, Rádiótecnika, persze azt meg kellett csinálni, megjelentek az első zsebrádiók, lett egy ezemester boltban vásárolt szétbombázott 4sebességes Philips magnó, nagy bütykölés persze. megszületett a Tv, érettségi után elvégeztem inaséveimet RTV szakon, komolyabb tranzisztorok születtek megjelent a mikroprocesszor, elvégeztem a 2. főiskolát, mert jött a számítástechnika és így tovább......Egész életem csupa fejlődés, tanulás volt.
Most visszatértünk a csövekhez ??????
(#) Imi65 válasza besi99 hozzászólására (») Dec 19, 2008
Ebben egyetértünk, manapság a nép mindent készen vesz, mit sem törődve azzal, hogy olyan-amilyen az áru minősége. Mi is csövekkel kezdtünk kísérletezgetni (annyira kézenfekvő volt egy EL84, EZ80, ECC83 összeállítás), mi a 20-as sorozattal már kevésbé találkoztunk (az EBL-ECH-val azért igen, az U-sokkal már csak éppen hogy), nekünk a novál sorozat volt az alap. Milyen rég is volt, mikor a használtcikk piacon 10Ft-ért vettük 10-esével a csöveket (hetente). Lehet, hogy most is lenne!? Vagy a Rákóczi-téri Ezermesterbe az új, de az ipar által már fel nem használt csöveket (és más anyagokat) hasonló áron megvásárolhattuk.
(#) nyikolaj válasza besi99 hozzászólására (») Dec 19, 2008
Igen össze kellene dobnom valami munka asztalt.
Csak nem nagyon férne el a dolgozó szobámban.
A ház többi részében meg nem mernék rumlit csinálni ismerve feleségem vehemens természetét.
(#) fleta válasza besi99 hozzászólására (») Dec 19, 2008
Bp-en a Villért forgalmaz drótot, küldenek postán is. Vagy a laxpo speed kft. Én innen rendeltem 0,04-es drótot. Ja ők nem postáznak, úgy hozattam el egy ismerőssel.
(#) fleta válasza besi99 hozzászólására (») Dec 19, 2008
besi én 30 évig tranzisztoros áramköröket többek közt erősítőket bütykölgettem, egy vagyont költöttem alkatrészre. Most hogy belekóstoltam a csövekbe, sajnálom azt a 30 év elherdált időt.
(#) besi99 válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 19, 2008
Nekem a novál csöveg még újnak számítottak, akkor kezték ismertetni a Rádiótechnikában. A rimlock, meg a loktál, az volt a sűrű. Nekem az U sorozat oly természetes volt, hogy nosza, 13éves koromig a Nagykörúton 110DC jött ki a falból és a természetes szerviz alany, ugye a (nagy bér)házban lakók. De majdnem meg is volt a 21-eknek a E-U párjuk, ugyanúgy a rimlockban, természetesen az egyenirányitó cső is volt benne, azért, hogy azt lehessen ráírni, hogy univerzális.Megjött a 220V~, hogy én akkor mennyi elkót cseréltem......
Apám szabó volt, az egyik kuntsaftja rádióműszerész,megengedte, hogy használjam a műszereket, mennyei érzés. Döglött, hiányos rádiókra is ráeresztett, mazsolázhattam, dehát én is az újabbakra vágytam, igy lett 16 éves koromban a PLL
2xEL84,ECC82,ECC83. Akkor még a sztereó, csak hír volt a külföldről.....
(#) besi99 válasza fleta hozzászólására (») Dec 19, 2008
Köszi, utánanézek. Azt hiszem 1mm-ből meg nekem van úgy 8 kilóm.!. Azért én is csináltam egy két tranyóst. Amikor a quad kijött, akkor fejeztem be a tranyós erősítőépítést. Egy tűrhető sajáttervezésűt csináltam, csak kiváncsiságból TIP140-145 végfokkal. Hát nem sokkal lett jobb a gyári SKT-nál. A jó csak az volt benne, hogy akkor már kutatóintézetben dolgoztam, alkatrész teljesen ingyen....Az a fő baj, hogy a futási idők teljesen mások, de ezt csak a vájtfülű veszi észre.
A torzitások hiába jobbak nagyságrendileg a tranyósnál, ha minden fokozatot visszacsatolnak, akkor is élethűbb a csöves
Következő: »»   331 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem