Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Babajáték (hintáztató)

Témaindító: Cuii, idő: Jún 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Cuii hozzászólása Jún 24, 2007 /

Üdv! Kellene egy kis segítség... A 6 hónapos unokahugmnak szeretnék vmit összerakni. Az a lényeg, ha nyomkodja a gombot, akkor zajt adjon meg villogjon. Semmi extra...

Előre is kösz: cuii
(#) Norberto válasza Cuii hozzászólására (») Jún 24, 2007 /

Nemtom...eléggé érdekes ez a téma...nem rossz...csak érdekes...

Azért mondom ezt, mert egy 6 hónapos babára vigyázni kell, amennyire csak lehetséges...

Tehát fokozottan figyelni kell arra, hogy milyen anyagból legyen a műanyag-doboza egy ilyen szerkezetnek...ne álljon ki semmi éles belőle...

Illetve szétszedni se lehessen szinte sehogy sem...ne legyen törékeny...szerintem egy gyorsan összerakható bármilyen eszköz ezeknek az elvárásoknak nemigen tud eleget tenni...pedig fontos dolgok ezek!

Adatlapomon is egy kb. 6 hónapos baba van mellettem ...
(#) huhuu válasza Norberto hozzászólására (») Jún 24, 2007 /

Igen! Fokozottan vigyázni mindenre, elég ha az ember elfelejt mondjuk egy csavart meghúzni és a gyerek rögtön lenyeli! Én is lenyeltem gyerekkoromban egy vasgolyót, pedíg nagyobbacska voltam már.
(#) Georgee hozzászólása Júl 3, 2007 / 4

Látom senki sem ir semmi értelmeset nah akkor én dobok egy kapcsit!!! Az előzőekre lény tekintettel nehogy lenyeljen valamit!!!!
(#) Cuii hozzászólása Júl 10, 2007 /

Még azt megkérdezném, hogy az impulzusadó az most egy boltban vehető alkatrész, vagy van kapcs-rajz hozzá. Ha a 2. megoldás az igaz, átküldenéd a rajzot?
(#) Georgee válasza Cuii hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

melyikre gondolsz???
(#) PWM hozzászólása Jún 27, 2008 /

Valami zenélő akármiről esetleg valakinek van kapcsolása?
Csak zenéljen, valami altatózene vagy mittomén.
(#) lgyk válasza PWM hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Hi!

Van egy ilyen téma: TTL IC-s dallamgenerátor

És lehet kapni dallamgenerátor IC-ket is, 3 lábú jószágok, tápfesz, föld kell neki és az előre programozott dallamot adja folyamatosan. UM66-T

Egyébként ha csak annyi kell, hogy zenéljen, akkor jó a Sokol rádió is.
(#) PWM válasza lgyk hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Pontosan milyen dallamot tud?
(#) PWM válasza PWM hozzászólására (») Jún 27, 2008 /

Megtaláltam, benne van az adatlapban.
Az a baj hogy néztem több boltban de mindegyikben csak egy féle IC van, ami egy dallamot tud. Esetleg valami más ötlet?
(#) Braien724 hozzászólása Dec 27, 2008 /

Sziasztok!
A gondom a következő lenne: Kislányomnak vásároltunk egy Baby Papasant,Bővebben: Link ,de most úgy néz ki nem zenél és nem forgatja a madarakat rajta. Nem győztem góliát elemmmel és csináltam rá egy hálózati tápot, ezután történt a baj, de nem biztos, hogy ez okozta. 4 db góliát elemról megy és én csináltam egy 6 voltos tápot. Nincs valakinek valami ötlete Előre is köszönöm kislányom nevében
(#) Gyimate válasza Braien724 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

1, Ellenőrizd, hogy helyesen van-e bekötve a táp az elemek helyére, mármint a +-t és a - -t
2, A transzformátor után használtál egyenÍrányÍtó hidat + kondenzátort? Ha nem akkor sürgősen szerezz be egyet és épÍsd bele, mert ez könnyen tönkreteszi a készüléket, ha még eddig nem tette tönkre.
Amúgy a tápot te készÍtetted vagy boltban vásároltad?
Egyelőre ennyi.
(#) Szebence válasza Gyimate hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Szerintem egy állítható kimeneti feszültségű dugasztápot használt, ha igen, akkor abba már van is egyenirányítás.
Azért gondolom, hogy ilyet használt mert könnyen és olcsón beszerezhető. Olcsóbb mint 4 db góliát elem. De majd ebben megerősít a téma indítója.
(#) Braien724 válasza Gyimate hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

A bekötés helyes volt működött is pár napig aztán adta meg magát Sajnos. Egyeniránytó van 2200 mikro puffer 100nF szürni. Hát nem pont dugasz táp csak hasonló, szerintem modemé lehetett valamikor 7,5voltos volt de letekertem 5,9 Ac és ezt egyenirányitottam szürtem
(#) szamóca válasza Braien724 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Inkább egy 7806-os tápkockát kellet volna beletenned. :yes: Van :photo: róla?
(#) vizor válasza Braien724 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Ha 5.9 AC akkor egyenirányítás után 5.9*gyökkettő=8.34V, lejön kb. 1.4V vagyis két diódányi nyitófesz, ez kb. 7V. Lehet, hogy a készülék ezt már nem tolerálta hosszú távon ? Már elemmel se megy?
(#) Braien724 válasza vizor hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Sajnos nem megy elemmel sem a zene. hinta megy valamiféle chip van benne, egy fekete pupni amiből lábak vezetnek ki

Most megmértem pontosabban a tápról egyenirányítva terheletlenül 6.64V DC jön le. úgy gondoltam ez már nem lehet sok és ezzel ment egy pár napot aztán egyszer csak torzította a zenét aztán megint met majd elhalgatott végleg
(#) vizor válasza Braien724 hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

Most elmondok egy példát, nem állítom, hogy a te esetedben ez történt. Tegyük fel, hogy egy PIC mikrovezérlő van a készülékben (zenelejátszás, ringatás, forgatás). Általában 5V tápot igényelnek, max 5.5V-ot elviselnek tartósan, sok újabb típus 6V-ot is kibír. Egy góliát vagy más elem általában nincs 1.5V csak 1.4V, 4x1.4=5.6V. Te megküldted napokon keresztül 6.64V-al, talán lassan besokallt, jött a torzítás, stb. De ez csak egy feltételezés...

Csak 1 IC van a készülékben, vagy van benne több is?
Mert ha csak egy van akkor gondolom az játsza a zenét is meg a mozgatást is az vezérli, ha tényleg túl lett volna terhelve ,akkor viszont a hintát se tudná müködtetni.

Van benne ez a panelre "pöttyintett" chip szerű valami meg lm324 , de a lábkiosztása szerint ez csinál mindent a zenét, ráadásul játszott vagy nyolc dalt, a következő állásban éjszakai hangon, aztán madár csicsergés aztán erdő zúgást.

Szerintetek PIC-el lehetne hasonlót csinálni, már a zenéket meg ilyesmit?

Hát sajnos igazad lehet
(#) Gyimate válasza Braien724 hozzászólására (») Dec 27, 2008 / 4

PIC vezérlésűt nem találtam most hirtelen, viszont van egy AVR-es cikk :Cikk
Ezt épÍsd meg, erre te tudsz zenéket feltölteni. A cikkben minden le van írva. Amúgy szerintem a "pöttyintett" chip adta a zenét az LM324 pedig az erősítést végezte hozzá - szerintem - .
Még annyit, hogy nem muszáj ilyen telljesítményűre építeni és akkor hallkabb lesz, bár még sosem éptettem meg... úgyhogy azt sem tudom, hogy milyen a hangja...

Nagyon köszönöm átolvasom a ciket

Szivesen! Amúgy mire jutottál vele?

Hmmm nagyon tetszetős. "Egyszerűnek " tűnik lehet ez lesz a végső megoldás
(#) Braien724 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

Hát LM 324 cserélve de semmi sajnos
(#) arnd válasza vizor hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Hááát nekem más a tapasztalatom, a 1.5V.os elemek új korukban inkább 1,6V-osak, vagyis a 6,4V-még oks kellene, hogy legyen.
Illetve inkább 3V-3,3V-osak az ilyesmi vezérlők. Tehát még akármi is lehet...

Érdemes ilyenkor melegedő alkatrészeket keresni.
Illetve a már említett stabilizált tápegység is ajánlott.
(#) Braien724 válasza arnd hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Igen én is 1.6V-nak mértem az új elemeket ezért csináltam hat volt köré.
Sajnos nem találok benne semmit ami melegedne jelenleg
(#) szamóca válasza Braien724 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Ha van benne "szurokpötty" akkor nem javítható. :no:
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem