Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem igaz, feladom, nyertél! Kiérdemelted a legpihentebb fórumozó címet! én meg ilyen vagyok!
Tehát szavazzunk! Ki szavazza meg googának a legpihentebb fórumozó címet? Elsőnek én!
Azért én se maradjak már ki ebből a versenyből...
Csak az elmúlt napokban nem nagyon OFF-oltam... Nembaj, azért kitaláltam egy jó szóösszetételt, vagyis csak módosítottam amit még multkor láttam a Viccek .. topicban, szóval: Automata kéziváltó visszarántórugó. Én elbirtam képzelni.
Hol máshol tudnám feltenni a kérdést, mint itt a HE-n.Mi a különbség az elektronikai-műszerész szak(nekem ez van) és az elektroműszerész között?Ugyanis a kettő nem ugyanaz.Vállalkozásomhoz szeretnék beíratni más tevékenységet is, de ahhoz az elektroműszerész végzettséget kérik.Segítsetek rajtam.
Ha nem csal az emlékezetem, akkor az elektro-műszerész nem az elektroniaki-műszerész, hanem az elektro-lakatos szakmának másik elnevezése, ami a nagyfeszültségű elektroms berendezések műszerészeinek (pl.: motortekercselő) gyűjtőneve. Az elektronikai műszerészek szokták magukat "pongyolán" elektroműszerésznek nevezni.
51522301-elektronikai műszerész szakma, érettségihez kötött. Hátha könnyebb így rákeresni.
Azonosító szám Megnevezés 51 5223 01 Elektronikai műszerész 51 5223 02 Háztartás-elektronikai műszerész 51 5223 03 Informatikai műszerész 51 5223 07 Műholdas- és kábeltelevíziós vételtechnikai műszerész 51 5223 08 Orvoselektronikai műszerész 51 5223 09 Rádió- és hangtechnikai műszerész 51 5223 10 Számítástechnikai műszerész 51 5223 11 Televízió- és videotechnikai műszerész Idézet: „Műholdas- és kábeltelevíziós vételtechnikai műszerész 51 5223 08 Orvoselektronikai műszerész 51 5223 09 Rádió- és hangtechnikai műszerész” Annyit hozzátennék: ennek a két szakmának képzése folyik a székesfehérvári Gróf széchenyi István Műszaki szakközépiskolában. 08-as kódút végeztem én, 2005-ben. "műszerész" helyett "technikus" kifejezés szerepel a vizsgabizonyítványomban. Legjobb tudomásom szerint az országnam egy helyen létezik már! Pesten volt még egy, DE az iskola már megszűnt. A 09 kódú "Híradásipari technikus" név alatt futott. úgy látom, szétszedték. Rádió és TV két külön vonal lett. Felénk ma már nem képzik. Utolsó évfolyam 2005-ben végzett. Hátha segítettem valaki továbbtanulni vágyónak is!
Szerintem a saját menube az értesitéseknél kitörlöd.
Bocs, hogy közbeszólok, mindenki csak mp3-ról beszél, de sohasem mondjátok, hogy hány biten, milyen mintavételezési frekvenciával felvett anyagról van szó!
(Márpedig ez egy tudományos fórum ) A cd 44100Hz mintavételezésről mindenki tudja, hogy nem adja vissza a hangképet, s ha ezt még mp3-ba is tömörítik, akkor az még annyit sem ér. Sajnos a hallgatott számokról rikán tudod, hogy ki mikor milyen minőségben vette fel, ezért, legtöbbszőr az analóg rendszer győz! Ha én mentem valamilyen zenémet: azt csak is minimum 96khzen, 24-biten mentem wavban. Ha ezt ilyen frekin mp3-azom, akkor az is nagyon jól szól! Még egy: Mikrofonnal tesztelgettük a felvételt: 48khz en az sz betűkön érdekes "alharmónikus" van és a felvett anyag magashang korrekcióra szorul, 96khz-en ez már nem hallható. Sajnos ezért kell jó hangkártya!
Jó estét mindenkinek!
A következő a problémám. A laptopom állandóan egy felbukkanó hibaüzenettel fogad: Idézet: Fogalmam nincsen hogy mit jelent, számomra annyi éretlmeződik, hogy alacsony a teljesítménye az adapteremnek (?), és ekkor leáll a a hálózati üzem, és át áll akkumlátoros táplálásra. Miért van ez? Kezd tönkremenni az adaptere a laptopnak? (Hallani egy sípoló, fütyülő zajt, amit korábban nem észleletem) Lehet a kondenzátorokat kikéne cserélnem, mert szerintem a 3000h így is meg van, és sokszor felmelegszik amikor használva van. „Smart AC adapter power output is too low for this computer”
Rájöttem már mi a hiba oka: vezekték törés. A fülemhez tettem az adaptert, és elkezdtem a "kábelcsonkot" mozgatni a dugójánál. Az a fütyülő hang csak kihuzott állapotban van, bedugva csak ciripelő, amikor meg rendes kontakt van akkor meg csak nagyon halk, szinte semmi nem hallható csak egy jellegzetes búgásszerű hang, ami szintén nem hangos.
Amillo -nak a tápja is ilyet csinált, annyi különbséggel, hogy annak a hangja olyan volt mint egy "kis kovácsműhyely"
A zene hallható "hangképe" igen sokféle lehet. Az élő zenénél jobbat számomra még nem sikerült produkálnia semmilyen elektromos kütyünek. (Természetesen másnak tetszhet jobban valamely doboz hangja.) Arról most itt nem beszélnék, hogy van olyan élő(zene) manapság, melynél jobb csak a hiánya lenne. Anno – a ’80-as években – nyilván azt szerettük meg a digitális hangrögzítésben, hogy nem voltak, ill. nincsenek tű vagy szalaghibák, és a másolás is minőségromlás nélkül megy. Közben nem vettük észre, hogy a hibákkal együtt más is elveszett a hangzásból.
Olvastam itt a RIAA korrektorról és a BEATLES (LP) lemezekről. Tudni kell ezekről, hogy a BEATLES lemezek nagytöbbségben NEM RIAA korrekcióval készült, (az APPLE biztosan nem!) ezért egészen természetellenes a lejátszásuk. (Nálunk a másik szabvány – melynek most nem jut eszembe a neve, pedig meg is építettem valaha a korrektorát,- nem, vagy csak alig volt ismeretes.)
Mint mindig, osztom a véleményed!
Engedj meg annyit kérlek, hogy a lemez 1979-es. Nem Apple, hanem Parlophone. Úgy tudom, az RIAA. Elvileg mindenhol annak kellet volna lenni már! Addigra elfogatta a világ a RIAA szabványt. Ámbár... az angolok mindik különbözni akartak!
Nem tudom, hogy a Parlophone mely szabványba tartozott, de talán rá van írva. (Találkoztam olyan LP-vel, amelyen fel volt tüntetve, de sajna nem mindegyiken.) Ha hallom, akkor viszont azonnal meg tudom mondani, mert annyira jellegzetes a hangzás helytelen korrekrorral.
kellemesen csengő magas hangjai vannak, de nem tolakodóan sok. az, ami a teslából hiányzik.
Sziasztok! Segítsetek legyetek szívesek, mert már kikészülök!
Szóval összedobtam egy gépet apámnak. Fel akartam rakni az xp-t, és mikor létrehozza a másolandó fájlok listáját, akkor kitalálja, hogy ezt meg azt a fájlt nem sikerült másolnia. Meg nem érvényes windows telepítő képfájl. Azt hittem a lemezzel van a baj, hoztam másikat egy ismrőstől. Azzal is ugyan ez a baj. Kipróbáltam három cd meghajtót, mindegyikkel ez a baj. Akkor most mi baja van, kérdem én fennhangon?! A winyó esetleg? De azt meg formázza ügyesen, meg particionálja. Ja, végső elkeseredésemben egy win milleniumot is kipróbáltam, ott sem tudta másolni a telepítő fájlokat. Szerintetek?
Nem tudom, mindent összenyomorgattam már többször is.
MIlyen meghajtó az aminek MS-RAMDRIVE azzal lehet bármit kezdeni?
Nincs véletlen felhuzva egy kicsit a gép? Esetleg RAM probléma...
Hát bizony csal az emlékezeted llaci56.A számítógép periféria szereléshez elektroműszerész végzettség kell.Pontosabban az is jó.Ugyanígy :szórakoztató elektronikai cikk javításhoz is.De nekem elektronikai-műszerész papírom van.
Most kicseréltem az IDE kábeleket, aztán sorban kipróbálom egyesével a ramokat, minden slotban, hátha kibújik a hiba. Lehet a RAM-al baj van, mert csak egy bizonyos sorrendben látta őket a BIOS, ha másként raktam be már csak a legkisebb látszott.
Nekem akkor volt ilyen gondom, amikor nem volt előtte leformattálva a hdd. Ne a saját telepítővel csináld.
Akkor hogyan? A WIN ME-nek van dos-os része, esetleg onnan?
Én is jártam így.Mostanáig gondolkoztam mi is volt a baj.Nálam nem volt az xp telepítőjében Sata driver.Vagy olyan xp-t használj amiben van, vagy külön , floppyról töltöd be(nekem ez bonyolultabb megoldás).
Szó sincs sata-ról, ez két régebbi gép, amik külön működtek úgy-ahogy, de most egybeöntöttem erősségeiket...
Na, most kivettem a három RAM-ból kettőt és megy minden, de ez most így 64MB RAM, édes kevés basszusom. Pont a nagyok rosszak...
Hogy hívják ezeket a régi RAM-okat? Meg mekkora belőlük a legnagyobb és mennyit adjak érte? Csak azért, hogy holnap ne égjek be a bontóban
Tudom, nem illik kérdésre kérdéssel felelni. Anno volt nekem egy floppym: IO.sys, MSDOS.sys, COMMAND.com, autoexec, config.sys, himem.sys, format, fdisk, scandisk, mscdex.exe, oakcdrom.sys. ezekkel a fájlokkal mindent megoldottam win98 alatt. Az autoexec és confog tartalmára nem melékszem, de én írtam. kicsi gondolkodással előjönne. Lehet ilyent csinálni xp alatt is, meg vista alatt is?
Nem szabad keverni a kettőt: EDO-t NE mixelj SD-vel! lehet, hogy ez a baj, egyszerre nem képesek működni Az edo rövidebb, az SD hosszabb! Emellett némely gép nem szereti, ha 33/66/100 MHz frekvencia ramokat keversz, mert a lefele kompatibilitást biztosító chip (6 láb) némelyikről hiányzik! Képet a ramokról tudsz feltenni?
Akkor ez SD lesz. Hogy a fenébe felejthettem el, pedig valaha nagyon jól tudtam.
Már csak arra kellene rájönnöm, hogy a BIOS jelszót hogyan tudom meg... Vagy, ha leveszem az alaplapi elemet, akkor elfelejti? Á, nem hiszem, hogy ilyen kókler technológia lenne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |