Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Szia !
Sajnos eddig nem tudtam reagálni. "Ezt most nem értem - az autós nem felelőtlen ha eltér a 27 vagy 40 MHz től" Felelőtlen mindenki aki eltér a szabályozott frekiktől. "Mi az ami komoly vagy komolytalan modell ?" Lehet félreérthető voltam egy kicsit. Az én mércém szerint nem rakhatunk egy kategóriába egy 30-ezres kittet (és ez az ár sajnos mutatja a minőséget is) egy 2-300ezres géppel. (Ebben a komoly- komolytalan témában nagy a szórás) Lehet komoly egy kis hungarocell v. depron gép is és persze lehet egy 2,5 méteres nagygép is lehet komolytalan. "Egy komolytalan jobban tud zavarni , mármint -adó- mert sokkal több feharmónikust nyom ki." Részben ez is igaz, de azért nem teljesen általános. kicsi teljesítmény, vitatható minőség és persze a nagy szórás jellemzi az ilyen RTF- ben kapható adókat. A kezemben például tört már szét ilyen adónak a joystick-ja Pedig nem rángattam kocctól koccig. Ha bármi kérdés van és tudok rá válaszolni akkor állok rendelkezésetekre. Üdv : Creans
hi
azt a robot dínót honnan szerezted? és mennyiért?engem is érdekelne egy ilyen
Szia. Nemhiszem , hogy kettőnk között van nézeteltérés. Mindketten tudjuk hogy vannak szabályok amit be kell tartani ( és be is tartjuk ) Az utolsó mondatod viszont félreérthető, hiszen azt sugalja :hogy aki komoly modellel modellezik az felelős-- aki gagyival az nem.. Úgy tudnák rá reagálni amit a biróság is előszeretettel kimond--- A törvény nemismerése nem mentesít a felelősségre vonástól ---- Tehát végülis --szerintem a kereskedők hibásak , mert minden szemetet árulnak és nem hivják fel az " ártatlan " vásárló figyelmét a huncutságokra.Meg még annyit ,hogy sokan elavultnak tartják a frekvencia törvényt , holott az még most is él -- és minél több készülék van forgalomban , annál jobban oda kellene figyelni.Amúgy meg most szerelem a sitalpat az e-starteromra , holnap repülés.!! Érdekes hogy leült a modellezés , pedig ilyenkor is jókat lehet repülni.
Nemvolt már nekünk valami "üzletünk " ?Többe kerülne a posta pécsre, mint amennyiért ezt nekedajándékoznám . De nem adom mert a bátyám unokája meg van bolondulva a dinókért, és neki adom. Meg az ezüst és a fekete autót is.
nem tőled akartam megvenni csak azt akarta tudni hol szórnak ilyeneket
veled nem volt üzletem és nemtom hogy jön ide pécs
Bocsi, összetévesztettelek valakivel.Egyébként kirakat kipucolás miatt került hozzám.
ja néztem már én is de most nincs fölös 37 rugóm......
Én még ötöt se adnák érte, mint a többi lomért se.
A repcsi" Beaver " két szervóval , ICS motor szabbal , kefés motorral , újszerű szárny és törzzsel , 3db légcsavarral akkuval STB Most adtam el 4 doboz cigi áráért. Mondjátok , hogy nincs bennem üzleti érzék.
Utólag irom hozzá, hogy aki megkapja az repült már kétszer is (2* 10 percet ) az E starteremmel és majd tapasztalni fogja a külömbséget. :eek2:
pittyu!!!! estleg ha szolnál akkor repülhetnénk!!!
Ne mondd hogy nem repülünk. Tudod én itthon is jókat szórakozok az udvaron a su-val. Ha marad a lomból felhívhatnál!!!!!!!!!
Nos igaz hogy két óravan de elkészült a teljesen újjáépített SU. kijavítottam a kéttörzsűt is. Ha holnap 10 körül süt a nap megyek Harsányba Gyulához. Ha ráérsz kiviszlek. Előtte csörgök.
Sziasztok!
A moderátoroktól előre is bocs, hogy ide írom, és nem az apróhirdetés részbe, de ez mégsem elektronika, hanem modellezés. Szóval van egy Hyperion Cap232 10e elektromos repcsim. Kb. fél éves, nem volt törve, vigyáztam rá. Most szeretnék tőle megválni, úgy hogy benne van egy 300 W-os motor, hozzá a szabályzó, szervók, és egy 1800 mA-es alig használt 3 cellás LiPo akku. Árat így konkrétan nem szeretnék írni, mert úgy gondolom, hogy majd megegyezünk egy optimális összegben, ami mindkettőnknek elfogadható. Csatoltam róla egy képet is, de ha valakit érdekel akkor jobb minőségű, részletesebb képeket is küldök neki.
Sziasztok!
Igaz nem repülő, de azért ez is modell. Sajnos még nem a digitális kiadás de a következő már az lesz...
Ez az oldal nem csak repülőkről szól, Minden ami modell, (és makett.)Autó, hajó, repülő vasútmodell minden jöhet ide.Attól hogy nem szólok hozzá nem jelenti azt, hogy nem nézem meg és nem olvasom el a hozzászólást . Csak nem vagyok kompetens a témában , nem értek hozzá.És szerintem sokan vagyunk háttérben. Minél sokrétűbb lessz az oldal , annál többen fogjuk olvasni.
Amúgy szépek a mozdonyok , gratula.
Köszi! Amúgy még én sem nagyon értek hozzá, most tanulmányozgatom a vasútmodellezést. Bújom az internetet, hogy minél több okos dolgot összeszedjek.
lenne egy távirányitású autóm amit szét szedtem és nem birtam össze szerelni úgy,hogy müködjön és a távirányitóját is megkéne szerelni tippeket kérnék hogyan kezdjek hozzá ugyanis még nem csináltam hasonlókat sem!
lenne egy távirányitású autóm amit szét szedtem és nem birtam össze szerelni úgy,hogy müködjön és a távirányitóját is megkéne szerelni tippeket kérnék hogyan kezdjek hozzá ugyanis még nem csináltam hasonlókat sem!
Szia!
Hát a tanulópénz meg kell fizetni. Legközelebb, mikor szedsz szét valamit, jegyezd meg, hogy volt, vagy fényképezd le lépésenként. Így majd össze is tudod rakni. Megérzésem alapján egy akciós te*co és társaiból származó kínai autóról van szó. Nagyon kicsi az esélyed, hogy találsz valakit, akinek ugyan ilyen van. Típus van-e rajta, vagy semmi jelzés. Egy éles közeli képet tegyél fel. Esetleg, ha valaki már látott hasonlót, az segíteni fog, hátha sikerül működésre bírnod. Üdv. Tóbi A fórum használatát még egy kicsit gyakorolni kell. Elég egyszer leírnod. Szabad használni a mondat elején a nagybetűt, valamint lehet, rövidebb mondatokat is írni. Értelmesebb lesz a hozzászólásod. Ne vedd sértésnek, csak időben szólok.
Itt a fórumon keresd ki "Franky " társunkat . A honlapján találsz a vasútmodellezésről pár dolgot. ( )
hát igen!
Én is sokat szétszedtem ilyenekből amíg képes voltam összerakni egyet is. fel a fejjel!
Sziasztok!
Én ugyan nem modellezem (jó lenne ) van itthon egy "fél belsőégésű motorom" tegnap szöget ütött a fejembe hogy megkérdezem hogy használható lenne-e? Persze ha lenne hozzá minden... Kérdéseim: - Hogyan működik az irányírás a belsőégésű repülőkben? A motor folyamatosan megy? - Sokat esznek? - Melyik jobb az elektromos vagy a belsőégésű? -Valaki nem tudna mutatni egy KOMPLETT belső égésű motort? Jó lenne jó sok nézetből képpel... A levegő bekeverése az üzemanyagba hogyan történik? És mivel? Üdv!
Szia!
Egy robbanómotoros repcsiben a motor értelemszerűen folyamatosan megy (amíg ki nem fogy az üzemanyag, vagy hiba miatt le nem áll). Az ilyen gépekben nincsen önindító. Felszállás előtt neked kell elindítanod a motort. Ha a levegőben valamiért leáll, akkor az úgy is marad. Kellemetlen. A gázt pedig egy szervó húzza. Az hogy mennyit eszik az erősen motor függő. De nem olcsó az üzemanyag, az biztos. Az, hogy melyik a jobb az elektromos vagy a robbanós, az egy olyan kérdés, hogy... ízlések és pofonok. Kinek melyik. Van aki az egyiket szereti, van aki a másikat. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is. Az elektromos pl sokkal csendesebb (van aki pont ezért nem szereti), általában a repülési idő rövidebb egy "tankolással" mint robbanósnál. Télen ez fokozottan érvényes a hideg miatt. Egy olyan akku, amivel nyáron 20 percet repül az ember, az télen 0 fok körül jó ha 8-10 percet kibír. A robbanósnál ha kifogy az üzemanyag akkor újratöltöd és repülhetsz is. Elektromosnál kénytelen vagy több akkut venni, ha többször akarsz repülni (helyszínen nincs idő/lehetőség tölteni). A belsőégésű motorokkal törődni kell, ápolni kell őket. Elektromosnál ilyen gyakorlatilag nincsen. Szóval nagyon összetett a dolog. Én személy szerint megrögzött elektromos párti vagyok, semmi pénzért nem váltanék robbanósra. Ismerőseim pedig fordítva. Kinek mi/miért tetszik.
Ez valóban érdekes!
Nekem ha minden jól megy csak jövő tanévben tudom esetleg elkezdeni ezt... Üdv! A kormányzás ugyan úgy szervókkal történik? pontosan milyen üzemanyag jár bele?
Az irányításhoz a kormányfelületeket szintén szervók mozgatják (robbanós és elektromos modellekben is).
Az üzemanyagról majd egy robbanós párti véleményét várjuk meg, mivel nem vagyok jártas abban a világban, nem szeretnék butaságot mondani. Egyébként ha még nem volt dolgod repülőmodellel, semmiképpen nem ajánlom a robbanóst. Kezdeni szerintem mindenképpen elektromossal érdemes. Vannak nagyon szuper kezdő szettek, amik tökéletesen megfelelnek arra, hogy megtanuld az alapokat. Egyedül még azzal sem egyszerű. De ha robbanóssal kezded, akkor garantált a csalódás, és a ripityára törés. Ez az ága a modellezésnek nem olyan, mint pl a távirányítós autóknál, hogy megyek vele egy pár kört, aztán utána nem lesz vele gond, idővel meg majd ügyesedsz. Itt hibázni nem nagyon van lehetőséged. Illetve van, de annak csúnya vége tud lenni (anyagilag, lelkileg). Ha van ismerősöd aki repülőzik, semmiképpen ne menj ki nélküle az első reptetésre. Sokat fog tudni segíteni az alapokban, és abban, hogy legyen következő alkalom
Akkor a robbanóst el is felejtem.. csak ötlet volt...
Ismerős? Hát pittyu -val egész jóban vagyok....
A robbanóst ne felejtsd el, inkább rakd el későbbre. Ha megtanultad az alapvető dolgokat egy barátságos gépen, akkor egy kis segítséggel menni fog a robbanós is.
Pittyu pedig egész biztosan szívesen segít elindulni a repülőzésben. Ha van rá időd/pénzed akkor csak bátorítani tudlak, nem bánod meg ha belevágsz. Főleg nem, ha ezt egy tapasztalt modellező mellett teszed (pl.: pittyu)
Időm van rá pénzem egyenlőre még nem :no:
Jövő tanévben már lesz rá szűkösen Üdv! UI.: pittyu ő nagyon segítőkész legalábbis úgy ismertem meg.. A múltkor is mondta hogy mehettem volna velük repülőzni... De hát nem jött össze.... Ezt a többiektől is: Attól még érdekelne a robbanómotoros hogyan működik (levegő bekeverése az üzemanyagba) |
Bejelentkezés
Hirdetés |