Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézerdióda

Témaindító: source2, idő: Júl 15, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 27
(#) Djatis válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Ha pc tápról hajtod akkor nem kell semmi elé.
(#) csezoli21 válasza Djatis hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

heló
köszi a választ. én is így tudtam,...
királyság
amúgy ha van valakinek erről az áramkörről képe az feltehetné, érdekelne összeállítva!!!
(#) Djatis válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

H ahozzáfűzhetek még valamit én a lézereket inkább trafós tápról hajtanám
biztonságosabb ha rám halgatsz de ez csak egy ajánlat.
(#) csezoli21 válasza Djatis hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

tehát 5 voltos trafóra gondolsz? pl. telefontöltő?
vagy sima trafó? de az elé kellene a stab ic ?
(#) csezoli21 hozzászólása Dec 20, 2008 /

sziasztok, sikerült beindítanom a pc tápot, kimértem az 5 voltos kimenetét, és 5,12 volt jön ki rajta, szerintetek az jó lesz az áramgenerátornak?
(#) Dempsey válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Szia!
Ha a kapcsolás amit építettél tartalmaz 5V-os stabilizátor IC-t akkor inkább a számitógép 12V-os kimenetét kösd rá! Ha nem tartalmaz stabilizátort akkor mehet rá az 5,12V!
Üdv: Dempsey!
(#) csezoli21 válasza Dempsey hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

nem tartalmaz, tehát akkor 5,12 volt az jó!
köszönöm a gyors választ heló

sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem, ezen rajz alapján valaki csinálta már meg ezt az áramgenerátort?

csak mert ha valaki tudta hogy ez nem jó, felírhatta volna, mivel ez már tükrözve lett, csak azt felejtette el mindenki hogy nem kellett volna tükrözni,...
mivel így fizikailag lehetetlen megcsinálni. de akiknek sikerült annak gratulálok,... ezek szerint mégse használjátok sokan ezt a kapcsolást, ha senki nem jött rá hogy nem jó így tükrözve!!!???és ha valakinek feltűnt az mért nem írta ide fel hogy más ne essen hibába?
csomó pénzt ki...sz az ember rá és már szinte az elején el van b...szva az egész,...

Ezt haver rakta fel!Már tükrözte magának előre!

itt van az előző hazzászolásomban tükrözve, igen magának tükrözte, és hogy sikerült neki,? mert ha így nyomtatta ki, és vasalta vagy világította fel a nyákra akkor igazából sosem sikerült neki elindítani, mert a 8 lábút nem lehet megfelelően belerakni érted?

Még nem rakta össze! Lehet nem jó akkor nem tudom!

Ja meg amúgy se méretarányos az egész!

a méretarány az ok! elvileg.
de ez csak ha visszatükrözöd akkor használható,...

ez itt ami a mellékletben van ez ez a nyáktervvel lett csinálva, mégis jó csak nem kellett volna tükrözni,... úgyhogy működik valakinek mégis csak,...
(#) Djatis válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Az attól függ hogy a tervezőprogram hogy van belőve hogyan nyomtatja ki ez beállítás kérdése.
De általában a progiknál tervezés után tükrözni kell
legalábbis nekem 3 nál így van.
A vasalásnál meg nem kell tükrözni semmit tervezni kinyomtatni áés a vasalásnál tükröződik csak valamelyik megoldás lehet
(#) Djatis válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

most olvasom ha visszatükrözöd akkor jó tehát ha vasalták akkor autómatikusan a jó oldalra tükröződött és akkor lett jó.

ez tükrözve volt, rávasaltam kifurkáltam és amikor a 8 lábú ic-t rá akartam tenni a beültetési rajz alapján rájöttem hogy nem jó, mert az ic-t is tükrözni kéne ahhoz hogy rá lehessen helyesen tenni,... ami ugye fizikailag lehetetlen, most újra ki kell nyomtattatnom, amit csak kedden tudunk, és így csúszik az egész, pedig karácsonyra készen kellett volna lennie, de nem lesz így, már,... még az a szerencse hogy nagyobb nyákot rendeltünk, mert különben nagyot sz...tunk volna,... mondjuk így is

így a helyes, ha vasalod, lásd a mellékletet!

nyomtat.pdf

(#) csezoli21 válasza Djatis hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

igy van, visszatükrözve kinyomtattatom, és vasalom akkor már jó lessz
(#) pamesz hozzászólása Dec 21, 2008 /

Nem akarok senkinek sem rosszat azzal amit csináltam. Ha valaki visszaolvas akkor látni fogja hogy nekem is azt mondták hogy tükrözzem. Én tükröztem is és nekem azért jó mert nem a vasalásos technikát hanem a rajzolásos technikát alkalmazom. Ha valaki rajzolja akkor jónak kell lennie. Ha pedig vasalja akkor gondolkozzon hogy alapból letükrözi. Szóval nem az én hibám. De ha tévednék akkor szóljatok.
(#) csezoli21 válasza pamesz hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Félreértés ne essen nem téged hibáztatlak, hanem hogy senki nem írta fel hogy vissza kell tükrözni, ha vasalja az ember, amúgy már mindegy már nem tudjuk karácsonyra megcsinálni, úgyhogy lényegtelen, majd utána valamikor kész lesz! ez van
(#) csezoli21 hozzászólása Dec 22, 2008 /

nincs meg valakinek véletlenül a szupepe féle áramgenerátor, nem képfile-ba, hanem nyák készitő progiba való formátumban? de nem az smd-s hanem a rendes!?
(#) atiotezer válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 22, 2008 /

Ez egy saját verzió, de azért nézd át te is.
(#) csezoli21 válasza atiotezer hozzászólására (») Dec 22, 2008 /

Köszönöm szépen
(#) Djatis hozzászólása Jan 27, 2009 /

korlátolt számú Blu ray diódák 150 mW 90-110 mA typ. jönnek jövőhét környékén kapom őket .
null kilóméteresek.
Ha érdekel valakit írjatok priviben.
Eszméletlen fénye van.
(#) Collector hozzászólása Jan 29, 2009 /

Nemrég kaptam egy TO-3 tokozású fél W-os infra diódát. Mivel nagyobb a tokozása, megpróbáltam lefotózni benne a félvezetőt (csak érdekesség képpen )
kép1
kép2
(#) pamesz válasza Collector hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Nagyon profi kép! Grat!
(#) Collector hozzászólása Jan 29, 2009 /

Mai képadagnak még nincs vége. Mivel nem szeretem nézni, ha egy ilyen nagy diófa porosodik a polcon, esztergáltam egyik TO-18 dióda fogadására képes modulból neki házat. Itt láthatók a képek:
Bővebben: Link
Szépen éget, 400mA-el (kb. 800mA-t bírna), füstölnek a dolgok rendesen. Gravírozni már így is lehet vele. Ha később visszanéztek az oldalra, valószínű már videó is lesz. Ja, még annyit, hogy 2 lencsével sikerült koncentrálni a fényét jobban, így mindent megéget, felgyújt..
(#) vpist hozzászólása Jan 30, 2009 /

Nem tudjátok véletlen, hogy azokban a hülyegyerek-mutogatós lézerpálcákban milyen típusú lézerdiófa van?
Egyszer egyet szétszedtem, egy pillanatra fel is villantotta a 4,5V adapter de valamiért elpárolgott.
Fénysorompót szeretnék belőle csinálni, ahogy emlékszem ezek úgy 50m- re még egész jól visznek.
Következő: »»   9 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem