Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » lcd bekötés

Témaindító: POWERIVÁN, idő: Szept 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Zigy77 hozzászólása Jan 9, 2009 /

Sziasztok!!! Olyanban kérnék egy kis segítséget, hogy szerintetek meg lehet-e oldani azt, hogy egy fujitsu laptopra rákössek egy 7"-os tft-t... Én is kocsiba tervezem, eddig minden megvan az egész rendszeremhez, azt leszámítva hogy hogyan hozzam össze a gépet a kijelzővel...Légyszi adjatok vmi tippet honnan tudhatnám meg a kijelző vezetékeinek a laírásaát és a gép csatlakozójának a leírását... Vagy használjak univerzális microcontrollert? Csak az meg kegyetlenül drága és annyiból már veszek egy gyári kijelzőt...
(#) paleszka válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Szia. Csak jött egy szikra, és úgy látom, te eléggé érted ezt a témát. Van egy lg 150x1-es lcd panelem. Megnéztem az adatlapját, és a lábkiosztását. Utána eszembe jutott az analóg-digitális jel problémája. De egy dvi kimenettel rendelkező videokártya nem lehet jó a célra? Az lcd panel által szükségelt jelek megtalálhatóak egy dvi kimeneten asszem. Vagy nem? Annyira nem értek hozzá, éppen ezért kérdezek tőled. Köszi.
(#) bbalazs_ válasza Zigy77 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Kicsit regi a hozzaszolas, de mindegy.

A 7-es milyen bemenetu?
Vannak VGA bemenettel rendelkezok, ezek altalaban 800x480-as felbontasuak.
Vannak sima, videosok, azok altalaban 400x240 koruliek, TV kimenetrol hajthatok, de akkor a kicsi betuk olvashatosaga nem jo, ertelemszeruen (rendszermenuket meg kell valtoztatni).
Ha teljesen elektronika nelkuliben gondolkodsz, akkor az huzos, mert ot barni lehet, de leginkabb ttl rgb es analog RGB kozottiek.
(#) paleszka válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Üdv. Tudom, hogy régi, csak eszembe jutott ez a téma, és ezt dobta nekem. Sajnos nem olyan 7' kijelző, ez egy kis subnotiba volt. Jabán gyártmány, 30pin-es a csatlakozása.
(#) bbalazs_ válasza paleszka hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Es miket latsz? Sok r0-r1-r2-r3, esetleg ugyanez A es B valtozatban meg vsync,hsync vagy pedig ilyesmit, hogy Tx0+ Tx0+, stb?

Elso esetben ttl rgb, A-b esetben odd-even ttl rgb, amsodik esetben pedig lvds.

A DVI az elvileg ketcsatornas TMDS meghajtas, ami hasonlit az lvds-re, de nem cserelheto fel vele.

Sajnos nem talalhatok meg rajta, egyedul a monitor felismeresehez valo ddc es dda van meg. De ha megnezel egy DVI kiosztast a neten, akkor latod.
Esetleg az teveszthetett meg, hogy a vegyes DVI-on kivezetik a VGA csatit is, szoval atkabelezve tud egy sima vga bemenetu monitor is futni, de az nem DVI jel, csak a csatlakozo kompaktabb...az igazi DVI-D nem ad analog jelet.

(#) kisedison hozzászólása Máj 2, 2010 /

Hello

Mivel a téma címe LCD bekötés gondoltam ide írok.

Naszoval, van egy multiméterből (kínai gagyi) kiszedett lcd modulom. Ennek lennék kiváncsi a bekötésére. A típusa: LD10003.

A válaszoka t előre is köszi.
(#) kisedison válasza kisedison hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Senki semmit?
(#) Anticord hozzászólása Máj 16, 2010 /

Sziasztok. Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de még kezdő vagyok fórumozásban.
A Kérdésem az lenne, hogy szerintetek megoldható-e egy telefon lcd vagy tft kijelzőjén valahogy behozni a tv-t?
Van e neki olyan hogy + - ami az áram és más vezeték, amin kereszteül a jel megy?
Ha valaki tud erről valamit, kérem ossza meg velem.
Előre is Köszi!
(#) vilmosd válasza Anticord hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Hali
Van meg egy par LCD-s topik ird mar be mindegyikbe legyszi. Azert valami segito is: Nezd at azt a par LCD-s topikot, ami LCD-rol szol. Talan rajossz, hogy mindent meg lehet csinalni, ido, penz, es hozzaertes segitsegeval. Ha valamelyik osszetevo hianyzik, bizony nehez lesz hasznos vegeredmenyt kicsiholni.
Udv Vili
(#) Zozi85 válasza Anticord hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Megoldható, mint minden... De mire sikerül már nem leszel kezdő közel sem. Pont olvastam, hogy nokiánál is foglalkoznak vele.
Ha megtudod oldani a tv adás feldolgozását, a kijelzővezérlést és a felbontás beli eltéréseket már nem sok probléma marad.nem épp tv de....
(#) Anticord válasza Zozi85 hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Köszönöm a választ Rajta leszek, de addig is ha valakinek van valami konkrét ötlete, az írjon pls
(#) Ifjbockgaben hozzászólása Máj 27, 2010 /

Sziasztok!

Énis ezzel a kéréssel fordulnék hozzátok..Van egy LG LCD modulom a típusa lp150x08-A2
Készült: 2003.03.24-én
Találtam hozzá doksit Bővebben: Link Valakinek valami ötlete, hogy hogy lehetne összehozni a PC-vel?
Üdvözlettel: Gaaben
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem